Kispad | Szakál Csaba

Kispad | Szakál Csaba

Küzdelmes mérkőzésen, izgalmas végjáték után sikerült itthon tartania a három pontot U16-os Elitligás csapatunknak a Suceava-i Sportiskola csapatával szemben. A mérkőzés szakmai tapasztalatait Szakál Csaba vezetőedző foglalta össze.

„Hiába mutattunk be lehengerlő focit egy héttel korábban hazai pályán, egyszerűen nem tudtunk több mint tizenkét száz százalékos gólszerzési lehetőségből betalálni a Politehnica Iași kapujába, és ahogyan az lenni szokott, a rengeteg kihagyott lehetőség megbosszulta magát. A vendégek egyetlen kaput találó lövésük beakadt a második játékrész közepén, így el tudták vinni a tőlünk a három pontot” – tekintett vissza az előző játéknapon elszenvedett hazai vereségre a vezetőedző.

„Nem jót tett a csapat önbizalmának az előző héten elszenvedett vereség, viszont a mutatott játék alapján abszolút bizakodva mehettünk bele a mai Suceava elleni derbibe. A vendégek fizikálisan nagyon erős, gyors játékosokkal rendelkeznek, főként labdaszerzés utáni kontra játékra alapoznak. Remek formában, önbizalommal tele érkeztek hozzánk, hiszen az előző fordulóban az éllovas Bákó ellen értek el újabb döntetlent" – fogalmazott az előzetes esélyekről a szakember.

Kiegyenlített játék

Az első félidőben aránylag jól futballoztunk. Voltak lehetőségeink a gólszerzésre, mégis a Suceava tudta megszerezni a vezetést egy nagy egyéni hibát követően. Szerencsére nem fogta meg a srácokat a bekapott gól, további lehetőségeket dolgoztunk ki, és kapufát is lőttünk. Nem sokkal ezután egy mintaszerű támadás követően egalizálni tudtuk az eredményt. Összességében az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Néhány eladott labdánkból tudott kontrát vezetni, és ezzel veszélyt teremteni ellenfelünk.

A második félidőben megfelelően építettük fel a játékunkat, és igyekeztünk nyomás alá helyezni a kapujukat, bő tíz perc elteltével egy szöglet után a vezetést is megszereztük. A vezető gól után olyan periódus következett, ahol több veszélyes gólszerzési lehetőséget is kidolgoztunk, és lezárhattuk volna a meccset, de sajnos nem tudtunk élni ezzel, és újult erőre kaptak a vendégek is" – folytatta vezetőedzőnk.

"Jó úton járunk"

 A játékosok mentálisan erősek voltak, csapatként működtek, ha kellett csúsztak-másztak egymásért, és az utolsó tíz percben hiába helyezett minket nagy nyomás alá a Suceava, kiegyenlíteni már nem tudtak. Bármikor benne volt a pakliban, hogy megszerezzük a harmadik találatot, hisz ebben az időszakban több veszélyes ellentámadást is vezettünk. A játékosok hozzáállásával, mentalitásával maximálisan elégedettek voltunk, erős csapategységet mutattunk a 80 perc során. Boldogok vagyunk, hogy sikerült győzelemmel zárni az őszi szezont. Jó úton járunk, és ez a legfontosabb!” – összegzett Szakál Csaba.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza