Kitekintő | Spanyolországban készül a PAFC csapatával Corbu Marius és Dusinszki Szabolcs

Kitekintő | Spanyolországban készül a PAFC csapatával Corbu Marius és Dusinszki Szabolcs

A dél-spanyolországi Esteponában edzőtáborozik a Puskás Akadémia FC csapata soraiban akadémiánk volt növendékeivel Corbu Mariusszal és Dusinszki Szabolccsal. A fiúk pályára léptek a felcsútiak első edzőmeccsén is.

Spanyolországi edzőtáborba utazott a Puskás Akadémia FC labdarúgó csapata. A felcsútiakkal tartott akadémiánk két volt növendéke, Corbu Marius és Dusinszki Szabolcs is. A hétfőn kezdődött hispániai felkészülés során több edzőmeccset is játszanak majd Hornyák Zsolt tanítványai. Az első találkozón, szerdán a svájci élvonal listavezetője, a Young Boys várt a felcsútiakra.

A mérkőzésen Corbu Marius kezdőként, míg a mindössze 17 éves Dusinszki Szabolcs csereként kapott lehetőséget. Ők sem tudták megakadályozni, hogy csapatuk három gólos vereséget szenvedjen, ám a felkészülés ezen szakaszában az eredmény másodlagosnak tekinthető.

Jó úton haladnak a fiúk

Corbu Marius 2020 januárjában csatlakozott a felcsúti csapathoz és hamar az első csapatnál találta magát. A Puskás Akadémia FC színeiben eddig 68 találkozón kapott bizonyítási lehetőséget a magyar első osztályban és nyolc alkalommal volt eredményes.

Dusinszki Szabolcs 2021 augusztusa óta a Puskás Akadémia FC játékosa, jelenleg a klub harmadosztályban szerepl tartalékcsapatában kap rendszeresen bizalmat. A 2021/2022-es szezonban 33 találkozón léphetett pályára és hat gól fűződik a nevéhez, az aktuális bajnokságban 20 mérkőzésnél és hat gólnál jár.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

BSC Young Boys–Puskás Akadémia FC 3–0 (0–0)
Estepona Futballcentrum
Gól: Fassnacht (51.), Itten (64.), Monteiro (74.)
Young Boys: Racioppi (kapus); Blum, Amenda, Zesiger, Benito, Fassnacht, Lauper, Sierro, Ugrinic, Elia, Nsame. Csereként pályára lépett: Marzino (kapus); Maceiras, Lustenberger, Bichsel, Garcia, Golliard, Rieder, Niasse, Imeri, Itten, Monteiro
PAFC: Markek (kapus); Batik, Van Nieff, Colley, Slagveer, Stronati, Corbu Marius, Ormonde-Ottewill, Kern, Noel, Komáromi. Csereként pályára lépett: Auerbach (kapus); Mezghrani, Babós, Spandler, Favorov, Plsek, Puljic, Zahedi, Gruber, Nagy Zs., Dusinszki Szabolcs

A PAFC további spanyolországi felkészülési mérkőzésein 15-én a német másodosztályú Karlsruhe, 19-én pedig a cseh élvonalbeli Jablonec lesz az ellenfél. Az együttes január 20-án repül vissza Magyarországra, és 29-én 13 órakor a Mezőkövesd elleni idegenbeli összecsapással kezdi meg a tavaszi szezont.

(Borítókép: PAFC)

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza