Liga 2 | A 25-ös csapdája

Liga 2 | A 25-ös csapdája

Újabb fontos mérkőzés vár Liga 2-es csapatunkra, Dican Ferenc fiai hétfőn este a középmezőnyben tanyázó Sellenberk gárdáját fogadják.

Az előkelő harmadik helyről várja Liga 2-es csapatunk a bajnokság 15. fordulóját, amikor a Sellenberk látogat a városi stadionba. A dobogós helyezés azonban csalóka, ugyanis a bennünket üldöző, felsőházba vágyó együttesek közül négyen (!) rendelkeztek a forduló előtt hozzánk hasonlóan 25 bajnoki ponttal. A játéknap előtt csupán +11-es gólkülönbségünknek köszönhetően állunk a „25-ösök” élén, éppen ezért minden megszerzett találatnak és pontnak nagy jelentősége van.

Hétfői ellenfelünk, a Sellenberki 1599 SC rövid, 2016 óta íródó története során három szezont követően tudott a megyei bajnokságból a Liga 3-ba jutni, ahol már a második szezon meghozta a továbblépést és a 2021/2022-es szezontól kezdve a másodosztályú mezőny tagja. Első Liga 2-es évükben az alapszakasz 14. helyére futottak be a Szeben megyeiek, az alsóházi rájátszás A-jelű csoportjában pedig éppen mögöttünk végeztek a második helyen.

Egy ide, egy oda

Nem hagytak bennünk kellemes emléket, ugyanis áprilisban a Râmnicu Vâlceán lejátszott Play-out találkozónkon 3–2-re kikaptunk a piros-fehérektől. Igaz, az alapszakaszban, márciusban viszont idegenben begyűjtöttük a három pontot. Akkor Jelena Richárd, Marvin Schieb és Rodrigo Hernando Orte volt eredményes csapatunkban, a vesztes meccsen pedig Kovács Lóránt duplázott.

Előbbi kettő ezt megteheti a hétfői mérkőzésen is, hiszen jelenleg is a keret tagja, ahogy Kovács Lóránt is növelheti góljai számát. Annyi bizonyos, hogy a márciusi eredménnyel most is elégedettek volnánk. A három pont megszerzése azt jelentené, hogy lehetőségünk nyílna egy kicsit „szétrázni” a sűrű mezőnyt. Ha nem is tudnánk lerázni üldözőinket, de semmiképpen nem lenne üdvös lépéshátrányba kerülni a rájátszást jelentő helyezésekért vívott harcban.

Teljes kerettel, sérült, eltiltott játékos nélkül vágunk neki a televíziós közvetítésnek hála ország-világ előtt lejátszandó találkozónak. A mérkőzés hétfőn 20.00 órakor kezdődik, jegyek kaphatók a bilete.ro oldalon. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza