Liga 2 | A hajrában vesztettünk

Liga 2 | A hajrában vesztettünk

A hosszabbítás ötödik percében kapott góllal szenvedtünk vereséget hazai pályán a Sellenberki SC ellen hétfőn este a másodosztályú bajnokság 15. fordulójának zárómeccsén. A vendégek nyerőemberének a csereként beálló, két gólt szerző Octavian Ursu bizonyult.

Télies időjárás fogadta a pályára lépő csapatokat hétfőn este. Talán az esőnek és a fel-feltámadó szélnek köszönhetően döntöttek csupán néhány százan úgy, hogy a televíziós közvetítés dacára élőben tekintik meg az összecsapást. Az sem elhanyagolható tény, hogy a meccsünk kezdésekor még jégkorong-mérkőzés is zajlott a Vákár Lajos Műjégpályán. Ez utóbbi miatt a Lokálpatrióták is foghíjas legénységgel fogtak lelkes buzdításba a mérkőzés kezdetén, a többiek a tizedik perc táján érkeztek a stadionba.

Addig történt már egy s más a pályán. Rögtön a második percben nagy lehetőséget szalasztottak el a vendégek, Ciocâlteu fejese alig kerülte el Gyenge kapuját. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a vendégek szakvezetése már kezdés előtt változtatni kényszerült az eredetileg közölt felálláson, a kapuban a bemelegítés során megsérülő Mitrovic helyett Silveanu Alexandru kezdett. Az első negyed órában nem igen tettük próbára a beugró kapus képességeit, a legnagyobb izgalmat Kovács Lóránt sérülése okozta, ám középpályásunk szerencsére folytatni tudta a játékot.

Villantak a sárgák

A első bő fél órában három vendégjátékos is sárga lapot kapott, a 36. percben már a negyedik figyelmeztető kártya villant a meccsen, mivel korábban Vita is elkönyvelhetett egyet. Az iramra, küzdelemre nem lehetett panaszunk, ám valódi gólhelyzetet keveset jegyezhettünk fel az első 45 percben. A látogatók részéről Manea oldalhálót találó próbálkozását, illetve Bandea felső sarokra tartó lövését említhetjük meg, az FK pedig főleg a félidő végét nyomta meg. A 42. percben kisebb tűzijátékot rendeztünk a vendégkapu előtt, ám nem sikerült a befejezés, ahogy a szünet előtt Gál-Andrezly lökete sem volt igazán veszélyes.

Ahogy az első félidő, a második játékrész is nagy Sellenberk lehetőséggel indult. Újra Ciocâlteu volt a főszerelő, akinek a lövését ezúttal a kapufa hárította, végül némi kavarodást követően felszabadítottunk. Hat perc múlva viszont nem tudtuk elkerülni a gólt. Gyengéhez került hátra a labda, aki ellenfélhez passzolt, a bal oldalon megiramodó Ursu pedig kilőtte a hosszú sarkot (0–1). A középkezdés után szinte azonnal egyenlíteni tudtunk, ám Kovács Lóránt helyzete kimaradt. Az 57. percben El Sawyt csak büntetőt érően tudta megállítani Monea, a 11-est Kovács Lóránt magabiztosan értékesítette (1–1).

A végén ők örültek

A vendég kispad olyan hevesen reklamált a büntetőt követően, hogy George Păun kapusedzőnek előbb sárga lapot mutatott fel a játékvezető, majd elküldte a padról a tovább tiltakozó szakembert. Nagy nehezen megnyugodtak a kedélyek, a játék pedig folytatódhatott. Ursu újabb lövéssel jelezte, hogy jó döntés volt a vendégek részéről pályára küldeni a szünetben. A 87. percben Gál-Andrezly szöglete után veszélyeztettünk, ám Apro fejese elkerülte a kaput. A ráadás első percében Ivanovici tört előre, de csak az oldalhálót találta el. Nem úgy Ursu, aki egy ellentámadás végén Raincea passzát gólra váltotta (1–2). A mérkőzés záró momentumaként Ivanovici 25 méterről szabadrúgásból vette célba a kaput, ám Silveanu biztosan fogta a lövést.

Csapatunk vereségével a rájátszást érő hatodik helyen maradt a tabellán, jobb gólkülönbséggel előzve meg a Bodzavásár csapatát. Az idei évet a sereghajtó Temesvári Politehnica otthonában zárjuk szombaton 11 órától.

Liga 2, alapszakasz 15. forduló
FK Csíkszereda – Sellenberki SC 1–2 (0–0)

Csíkszereda, városi stadion
Vezette: Avram Robert (Piteşti), asszisztensek: Gheorghiță Bălan (Pitesti) és Doru Zamfir (Slatina)
Gólszerzők: Kovács Lóránt (56., büntetőből), ill. Octavian Ursu (53.és 90+5.)
Sárga lap: Vita Dániel (23.), ill. Alexandru Luca (10.), Alexandru Dandea (31.), Jordan Gele (36.)
Kiállítva: George Păun (63.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Takacs Rareș (Marvin Schieb, 81.), Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Vita Dániel, Mickaël Panos, Kovács Lóránt (Petre Ivanovici, 84.), Gál-Andrezly Péter, Soufiane Jebari, Omar El Sawy, Jelena Richárd (Dino Stančič, 77.) Vezetőedző: Dican Ferenc
Sellenberk: Silveanu Alexandru – Monea George (Arhirii Igor, 71.), Dandea Alexandru, Radu Crișan, Riza Robert – Alexandru Luca, Cărăruș Ioan – Buzan Lucian (Raicea Alexandru, 61.), Mircea Manole (Octavian Ursu, a szünetben), Alexandru Ciocâlteu – JordanGele (Cîrstean Adrian, 84.) Vezetőedző: Niculescu ClaudiuHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza