Liga 2 | Megvan a második idegenbeli!

Liga 2 | Megvan a második idegenbeli!

Felázott talaj, két kiállítás, kiharcolt és értékesített büntető és a legfontosabb: újabb három bajnoki pont!

A 12 órája folyamatosan zuhogó eső nyomán felázott, nedves pálya fogadta a csapatokat Slobozián a Május 1. Stadionban szombaton a Liga 2 ötödik fordulójában. Kérdésessé vált a mérkőzés megrendezése, pénteken éjszaka ugyanis a lelátó egyik része villámcsapás nyomán leégett. Nagy Vladimir Andrei játékvezető a szombaton reggel megtartott pályabejárást követően azonban úgy döntött, hogy a hivatalos személyeknek fenntartott lelátórész hiányában is meg lehet rendezni a találkozót

Az FK első támadása nyomán Jelena már a 16. másodpercben besárgult könyöklés nyomán, a második percben pedig jöhetett az első hazai szöglet. Toma jobb oldali sarokrúgás után Ibrian bólintott a jobb kapufa mellé. A 6. perc elején újra fejesből veszélyeztetett a hazai gárda, Rus azonban lesről bólintott a kapu mellé. Igyekeztünk felvenni a Slobozia által diktált ritmust, a 9. percben El-Sawy cselezgetett a vendégek tizenhatosán, ám az összegyűlő esővíz nyomán felázott játéktéren elcsúszott, így nem alakult ki gólhelyzet.

Ivanovici harcossága kellett

A 22. percben Ivanovici büntetőt harcolt ki! Támadónk két védőn is keresztülhámozta magát, mielőtt földre került a hazai 16-oson belül. A 11-eshez Kovács Lóránt állt oda és magabiztosan a bal alsó sarokba lőtte a labdát (0–1).

Jó iramban folytatódott a találkozó, a 29. percben El-Sawy lőtt mellé, egy perc elteltével Ekollo löketét ölelte magához Gyenge. Az első fél óra végéhez közeledve az eső alábbhagyott, ám a pálya gyakran megtréfálta a játékosokat, a labda több alkalommal elakadt a víztócsákban. Fél óra játék után átvette az irányítást az Unirea, egymás után jöttek a hazai szögletek. A 35. percben Apró a gólvonalról vágta ki a labdát megmentve így csapatunkat az egyenlítő góltól. Két perc elteltével Coada eresztett meg egy egészséges lövést, a labda azonban elszállt a kapufa mellett. A 40. percben Gyenge Szilárd mentett, kapuvédőnk Dinu 9 méterről eleresztett lövését ölelte magához.

A 42. perben emberhátrányba kerültünk. Az első percben besárgult Jelena Richárdnak a félpályánál elkövetett szabálytalanság nyomán villant a második figyelmeztető kártya, így idő előtt mehetett zuhanyozni támadónk. Szünetig jelentős esemény már nem történt, így minimális előnnyel vonulhattunk pihenőre.

Piros lap ott is

Intenzíven kezdte az Unirea a második 45 percet, három perc elteltével már a tízedik szögletet végezte el a pályaválasztó a mérkőzésen. Az 54. percben ismét Gyenge hárított egy közeli lövés után. Az 57. percben hármas cserére szánta el magát Dican Ferenc vezetőedző, érkezett Schieb, Takács és Suciu. Nyomott a Slobozia, ám igazán veszélyes helyzetekig nem jutottak a hazaiak, egy-egy kontra erejéig pedig az FK is megvillant.

A 80. percben kiegyenlítődött a létszám, Cruceru rövid időn belül zsebelt be két sárga lapot és hagyhatta el a pályát nagy esélyt teremtve ezzel fiainknak a három pont megszerzésére. A kiállítás feltüzelte a hazaiakat. Három perc múlva hatalmas helyzetet hagyott ki az Unirea, majd rövid időn belül Coadă is veszélyesen lőtt kapura. Az utolsó perceket és az öt perces ráadást is taktikusan lepörgették fiaink és a szezonban eddig veretlen Sloboziát legyőzve zárkózunk tovább az élmezőnyhöz.

https://youtu.be/Lnx2k0ut9PY

Szakvezetői értékelés:

A szív és az ész diadalának nevezte a szombati győzelmet vezetőedzőnk, Dican Ferenc. A szakvezető elmondta, nem volt könnyű mérkőzés, a második félidőben hamar változtatni kényszerült, ám a játékosok mindent megtettek a pályán, így sikerült az újabb győzelem. "Nem hisszük, hogy jobbak vagyunk, mint amennyire vagyunk, a következő meccsre készülünk, mérkőzésről-mérkőzésre gondolkodunk" - fogalmazott az edző.

Unirea Slobozia – FK Csíkszereda 0–1 (0–1)
Slobozia, Május 1. Stadion, 300 néző
Vezette: Nagy Vladimir Andrei (Fehér megye). Asszisztensek: Mihăiță Necula és Vlad Bârleanu (Bukarest). Tartalék játékveető: Marius Chițu (Târgovişte)
Gólszerző: Kovács Lóránt (23. büntetőből)
Kiállítva: Cruceru (81.), illetve Jelena (42.)
Unirea Slobozia: M. Contra – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma, Coadă, Ekollo, Boțogan, Rob. Silaghi (Afalna 67.), Cruceru, Cip. Rus (Bolohan 67.) Vezetőedző: Constantin Enache
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd– Gál-Andrezly Péter, Kovács Márk, Kelemen Dávod, Apró Claudiu, Ivanovici Petre (Marvin Schieb 58.), Kovács Lóránt (Nemanic Klemen 80.), Panos Mikaël (Csürös Attila 75.), Soufiane Jebari (Takács Rares 75.), El Sawy Omar (Suciu Tóni 58.), Jelena Richárd Vezetőedző: Dican Ferenc

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza