Női Liga 1 | Sok volt a hiba

Női Liga 1 | Sok volt a hiba

Esélyeshez méltó játékkal vitte el tőlünk a bajnoki pontokat a Temesvári Politehnica a női első osztályú bajnokság 9. fordulójában. Az egyéni hibák és két büntető megpecsételték a sorsunkat.

A tisztes helytállás reményében fogadtuk a listavezető temesvári csapatot vasárnap délben, a Román Labdarúgó Szövetség élő közvetítésének köszönhetően ország-világ láthatta a mérkőzést. Ünnepélyes pillanatok vezették fel a 90 percet, csapatunk vezetősége ez alkalommal búcsúztatta el az aktív játéktól visszavonuló Sándor Ibolyát és Kristály Franciskát. Mindketten a megalakulástól kezdve tagjai voltak az FK felnőtt női csapatának. Albu László vezetőedző emlékplakettet adott át a két példaértékű pályafutást maga mögött tudó sportembernek, akik a mérkőzés kezdőrúgását is elvégezték.

Ünneprontó vendégek

A vendégek hamar igyekeztek elrontani az ünnepi hangulatot, Ancăș Florentina révén a 4. percbe előnybe kerültek. Kissé szerencsétlen találat volt, nem tudtunk felszabadítani a 16-os bal sarkánál, aztán a kapuba pattogott a labda (0–1). Negyed óra elteltével kissé kijöttünk a szorításból, ezt jelezte az is, hogy Bratu Antonia csak sárga lapot érően tudta megállítani Bartalis Barbarát. A megítélt szabadrúgásból pedig Balázs Eszter először találta el a Temesvári kaput. A 19. percben szögletig is eljutottunk, Antal Anita került lövőhelyzetbe a sarokrúgást követően, ám nem találta el jól a labdát.

Az első fél óra végéhez közeledve Nyéki Anna vesztett labdát középen, Cakovic Nikolina lecsapott a játékszerre és nagy góllal növelte az előnyt (0–2). A 37. percben Salamon Szidónia mutatott be szép védést, az ezután következő szöglet után azonban újabb Poli-találat következett. A szépen megjátszott labdát Sucilă Cristina találta el nagyon (0–3).

A második játékrész is vendéghelyzettel indult, majd Bartalis maradt lent a derekát fájlalva, ám rövid ápolást követően folytatni tudta a játékot. Az 52. percben újabb nagy Salamon védést jegyezhettünk fel. Két perc múlva azonban ő sem segíthetett, Berkeczi Emőke megmozdulását ítélte szabálytalannak a 16-oson belül a játékvezető, a megítélt büntetőt Meluță Teodora értékesítette (0–4). Egy óra elteltével Szőke Eszter szabálytalankodott a kapunktól jó 22 méterre, a szabadrúgás kipattant Salamonról és a gyorsan eszmélő Jivan Anda a hálóba pofozta (0–5). Albu László igyekezett frissíteni a csapatát, Balázs Eszter helyére Györgyicze Réka, Berkeczi Emőke helyett Mezőssy Melánia érkezett.

Újabb büntető

A 73. percben újabb büntetőhöz jutottak a vendégek, ezúttal Horváth Luca állította meg szabálytalanul Ienovan Larisát. A sértett állt a labda mögé és magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba (0–6). Az i-re a pontot szintén a vendégek csereként pályára lépő 16-osa tette fel. Fantasztikus egyéni megoldás után, szép szóló végén lőtte a hetedik találatot (0–7). A hajrában Salamon Szidónia helyett Balog Boglárka állt a kapuba, és Abos Bianka helyett Bodor Anita is lehetőséget kapott.

A lányok a folytatásban egy hét múlva a Bukaresti Fair Play otthonában lépnek pályára.

Női Liga 1., alapszakasz 9. forduló
FK Csíkszereda – Temesvári Politehnica 0–7 (0–3)

Csíkszereda, városi stadion
Vezette: Apetrei Cosmin (Roznov), asszisztensek: Roman Andrei Alexandru (Németvásár), Andrei Ionut Razvan (Karácsonkő)
Gólszerzők: Ancăș Florentina (4.), Cakovic Nikolina (27.), Sucilă Cristina (38.), Meluță Teodora (54., büntetőből), Jivan Anda (60.), Ienovan Larisa (73., büntetőből és 80.)
Sárga lap: Szőke Eszter (59.), Albu Erika (76.), ill. Bratu Antonia (16.)
FK Csíkszereda: Salamon Szidónia (Balog Boglárka, 81.) – Szentes Szabina, Berkeczi Emőke (Mezőssy Melánia, 66.), Horváth Luca, Albu Erika – Antal Anita, Nyéki Anna, Szőke Eszter – Balázs Eszter (Györgyicze Réka, 66.), Bartalis Barbara, Abos Bianka (Bodor Anita, 81.) Vezetőedző: Albu László
Temesvári Politehnica: Câmpean Sara Georgiana – Codrescu Savetuca Cristina, Meluță Teodora (Arauso Dos Andos, 69.), Ancăs Florentina Nicoleta, Roșu Clara, Cakovic Nikolina (Ienovan Larisa Bianca, a szünetben), Kurja Nikoleta (Grigore Valentina Larisa, 69.), Jivan Anda Gabriela, Sucilă Cristina Elena, Mirea Roxana Elena (Roșie Genoveva Theodora, 69.), Bratu Antonia (Dincă Vuia Alesia Nicol, 51.) Vezetőedző: Albon Daniel Mirel

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza