Női Liga 1 | Székelyföldi rangadó következik

Női Liga 1 | Székelyföldi rangadó következik

A sikeres hazai bemutatkozás után máris itt az első székely rangadó Liga 1-es női csapatunk számára. Albu László együttesére az a Székelyudvarhelyi Vasas Femina vár, amely az előző szezonban a kupában és a bajnokságban is borsot tört az orrunk alá.

Nagy csatában maradtak alul lányaink a Vasas Femina első csapatával szemben tavaly novemberben a Román Kupában. A 16 közé jutásért megrendezett csíkszeredai találkozón kétszer is sikerült megszereznünk a vezetést, ám végül a szomszédváriak kiegyenlítették az állást és a hosszabbításban kiharcolták a továbbjutást.

Az udvarhelyiek második vonalban vitézkedő farmcsapatával a bajnokság tavaszi fordulói során is összecsaptunk. Az udvarhelyi találkozón egyetlen szezonbeli bajnoki vereségünket szenvedtük el. A mérkőzés arról maradt emlékezetes számunkra, hogy a Vasas második számú csapata az élvonalbeli együttesükből „lejátszó” játékosoknak köszönhetően alaposan megerősített kerettel állt ki Albu László lányai ellen.

A nem feltétlenül sportszerűnek nevezhető gesztus nyomán ötgólos különbséggel maradtunk alul akkor. A lányokat bizonyára azóta is fűti a visszavágás vágya, amelyre vasárnap immár az első osztályban nyílik lehetőségük. A mérkőzésről Albu László vezetőedzővel beszélgettünk. Szakvezetőnk elmondta, hogy mindig a következő mérkőzést tartja a legfontosabbnak és ugyanúgy készül a székely rangadóra, mintha bármelyik másik csapattal játszana a csapat.

Teljes erőbedobással

„Természetesen szeretnénk elhozni mind a három pontot. Nem mondom, hogy nincs egy kicsi plusz várakozás bennünk. Én is revánsot szeretnék venni az elmúlt mérkőzés miatt. A legfontosabb mégis az, hogyne veszítsünk és mindent meg fog tenni a csapat azért, hogy a győzelmet elérjük. Teljes erőbedobással készül mindenki” – fogalmazott honlapunknak Albu László.

A tréner megosztotta azt is, hogy jól sikerült a mérkőzés előtti felkészülés, a csapat sérült játékosai is vissza tudtak állni a rendes edzésprogramba. Bővebb keret áll rendelkezésre, mint az első bajnokin, a sérültek mellett visszatértek a különböző válogatottakba meghívott játékosok is.

A találkozót vasárnap 17 órától szervezik a székelyudvarhelyi városi stadionban. Minden FK-szurkolót szeretettel várunk, biztassuk együtt a lányokat, harcoljuk ki az újabb bajnoki győzelmet!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza