Női Liga 1 | Újabb rangadó következik

Női Liga 1 | Újabb rangadó következik

Újra hazai pályán szerepel női első osztályú felnőtt-csapatunk. A hibátlan hazai mérleg megőrzése nem lesz egyszerű feladat a listavezető Temesvári Politehnica ellen.

A sorsolás szeszélye folytán egymást követő fordulóban találkozik Liga 1-es női csapatunk a bajnokság két kiemelkedő csapatával. A legutóbbi játéknapon az utóbbi években egyeduralkodó Kolozsvári Universitatea (korábban: Olimpia) ellen léptünk pályára idegenben. Bár a végeredmény tisztességesre sikeredett, ám játékban nehezen tudtuk felvenni a versenyt a fekete-fehérekkel.

Most vasárnap a jelenlegi listavezető, a bajnoki címvédő kolozsváriak legnagyobb kihívója, a Temesvári Politehnica érkezik a városi stadionba. A bánságiak úgy állnak a bajnoki táblázat élén, hogy még pontot nem vesztettek és kapott gól sem áll a nevük mellett. A kép azonban akkor teljes, ha elmondjuk, hogy a hatodik fordulóban lejátszott Kolozsvári U elleni vesztes rangadó három pontját, 0–3-as gólkülönbséggel a labdarúgó szövetség fegyelmi bizottsága utólag a Temesvárnak ítélte. Az ott kapott két találat tehát nem szerepel a táblázatban.

A három „papíron” elért találatot figyelmen kívül hagyva, a pályán elért 58 gól így is megsüvegelendő teljesítmény. A lila-fehér lányok átlagban több mint hétszer (!) találtak be ellenfeleiknek, a legutóbbi fordulóban a Bukaresti Fair Play csapatát intézték el egy laza 6–0-val.

Itthon hibátlan a mérleg

A mi lányaink útja némileg döcögősebb, ami újoncként valójában teljesen természetes. Hazai pályán nincs gond, négy meccsből négyszer győztünk itthon. Idegenben azonban kevésbé megy jól, négy fellépésünkről csupán egy pontot sikerült eddig begyűjteni. Ahhoz, hogy megőrizhessük a jelenlegi előkelő, ötödik pozíciónkat, esetleg feljebb is lépjünk a tabellán, idegenben is el kell csípnünk pontokat. Mindenekelőtt azonban itthon, a hazai szurkolók előtt kell bizonyítaniuk a lányoknak.

A csapat teljes kerettel készül a Temesvár ellen, hiányzó, sérült, vagy eltiltott játékos nincs a keretben, lelkesen és elszántan várjuk a vasárnapi rangadót.

A találkozó vasárnap 12 órakor kezdődik a városi stadionban. Várjuk kedves Szurkolóinkat. Biztassuk együtt a lányokat a minél jobb eredmény elérése érdekében! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza