SZLB | Bronzérmesek az U11-es lányok

SZLB | Bronzérmesek az U11-es lányok

Véget ért a lányok számára első alkalommal kiírt Székelyföldi Labdarúgó Bajnokság (SZLB). Az U11-es leány korosztálynak megszervezett sorozat utolsó, csíkszeredai fordulója nagy izgalmakat hozott a dobogós helyezésekért folyó küzdelemben, végül a székelyudvarhelyi Vasas Femina FC fiataljainak a nyakába került az aranyérem. A csíkszeredai lányok a harmadik helyen végeztek.

Az elmúlt év novemberében indult útjára az SZLB U11-es lánycsapatok számára kiírt sorozata hat együttes részvételével. A sorozatot Gyergyószentmiklóson vette kezdetét, majd sorrendben Sepsiszentgyörgy, Szováta, Marosvásárhely volt a vendéglátó. Az öt játéknapos bajnokság utolsó állomása Csíkszeredában volt, ahol minden csapat lejátszotta a soros hátralévő két fordulóját. Így mindegyik résztvevő kétszer mérkőzött meg ellenfeleivel.

Az utolsó játéknap előtt a dobogós helyezésekért még teljesen nyílt volt a küzdelem. A székelyudvarhelyi Vasas Femina és a Sepsi OSK mellett akár még a mi lányaink is elérhették volna az első helyet. Ennek megfelelően teltházat vonzott a szombati forduló.

Az alsóházban a Bege Eszter által vezényelt gyergyószentmiklósi Jövő FC begyűjtötte az összes megszerezhető pontot a zárómérkőzésein. A felsőház izgalmai pedig tovább fokozódtak, amikor az FK-s lányok legyőzték a székelyudvarhelyieket. A Vasas Femina, OSK, FK versenyfutásból végül a székelyudvarhelyiek kerültek ki győztesen, az OSK a második helyre futott be. Csapatunknak a harmadik helyezés jutott annak ellenére, hogy az egész sorozatban a legtöbb gólt szerezték és a legkevesebbet kapták. Az első bajnok a Vasas Femina FC lett, a vándorkupa Székelyudvarhelyre került. Mindkétszer legyőzték közvetlen üldözőjüket, a Sepsi OSK-t és végül ez döntött.

Egyetlen vereség

A sorozatot Portik Helga, a csapat másodedzője értékelte honlapunk számára:

„Krecska János alközpont vezető kezdeményezésére került sor az első SZLB-re a lányoknak. Végig ő koordinálta le az egész bajnokságot, két helyszínen még a bíráskodást is bevállalta. Köszönet és hála neki, hogy általa a lányoknak is van bajnokság! Hat csapat nevezett be: FK Csíkszereda, Székelyudvarhelyi Vasas Femina FC, Sepsi OSK, Jövő FC Gyergyó , Marosvásárhelyi SE, Székelykeresztúri ESK.

Öt helyszínen zajlott a bajnokság, minden helyszínen minden csapat két meccset játszott le. Összesen tíz mérkőzése volt minden csapatnak. Mindenki mindenkivel játszott oda-vissza. Csak az első forduló volt műfüves pályán, a többi mérkőzés tornateremben zajlott, 5+1 felállás, 2×15 perc játékidővel.

Az utolsó fordulóig nem lehetett tudni, hogy hogy lesz az 1-3 helyezett sorrendje. Mi mindent megtettünk, ami rajtunk múlt, megnyertük az utolsó fordulós meccseinket, de ez most nem volt elég. Végül egy ponttal lemaradva a harmadik helyen végeztünk. Nagyon büszke vagyok a lányokra, nagyot harcoltak” – számolt be Portik Helga.

Szőcs Renáta vezetőedző értékelője:

„Az utolsó fordulóban mind a két meccset megnyertük, Keresztúr és a Vasas csapatával játszottunk, viszont ez csak a harmadik helyre volt most elég. A csapat az utolsó fordulóra igazán jó formába lendült, a kezdeti nehézségek ellenére. Úgy érzem a felkészülés során sikerült megvalósítani a kitűzött célokat. Én elégedett vagyok a lányok teljesítményével”.

Az FK Csíkszereda eredményei:

I. forduló, Gyergyószentmiklós
Jövő FC Gyergyó – FK Csíkszereda 1–1 (0–1)
Gólszerző: Udvari Veronika
FK Csíkszereda – Székelykeresztúri ESK 15–0 (8–0)
Gólszerzők: Brugger Bernadett (8), Csismadia Blanka (4), Udvari Veronika (2), Gegő Sarolta
II. forduló, Sepsiszentgyörgy
Sepsi OSK – FK Csíkszereda 0–0
FK Csíkszereda – Marosvásárhelyi SE 1–0
III. forduló, Szováta
Jövő FC Gyergyó – FK Csíkszereda 0–0
Vasas Femina FC – FK Csíkszereda 0–1
Gólszerző: Pál Hanna
IV. forduló, Marosvásárhely
FK Csíkszereda – Sepsi OSK 0–1
Marosvásárhelyi SE – FK Csíkszereda 0–7 (0–5)
Gólszerzők: Kinda Bernadett (2), Brugger Bernadett (2), Trinfuj Nikolett, Csismadia Blanka, Pica Cristina
V. forduló, Csíkszereda
FK Csíkszereda – Székelykeresztúri ESK 8–0 (5–0)
Gólszerzők: Péter Nóra (3), Csismadia Blanka (3), Asandei Kriszta, Kinda Bernadett
Vasas Femina FC – FK Csíkszereda 0–2 (0–2)
Gólszerzők: Brugger Bernadett, Péter Nóra

All stars csapat tagja: Bogos Boróka, kapus ( FK Csíkszereda).

Az U11 lányok névsora: Asandei Kriszta, Bogos Boróka (kapus), Kinda Bernadett, Brugger Bernadett, Udvari Veronika, András Dorka, Trinfuj Nikolett, Incze Bíborka, Pál Hanna, Csismadia Blanka, Pica Cristina, Péter Nóra, Gegő Sarolta, Lakatos Bíborka, Lőrincz Kincső, Bors Tímea Edzők: Szőcs Renáta és Portik Helga

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza