Elitliga U19│Bajnokok vagyunk, irány Európa!

Elitliga U19│Bajnokok vagyunk, irány Európa!

Hátrányból állt fel és megfordította az eredményt FK Csíkszereda U19-es csapata az Elit Liga döntőjében, amely 2-1-re nyert az FC Viitorul ellen.

A finálé zuhogó esőben kezdődött és a bajnoki cím mellett a tét az európai porondon való részvétel volt. A Hagi Akadémia fiataljai jobban kezdték az összecsapást és Alexi Pitu vezetésével többször is megrohamozták Albert Hunor kapuját, aki bravúrral hárított több lövést is. A 14. percben aztán nagyot tévedett a csíki védelem és Andronache élt a lehetőséggel kilőtte a jobb alsót: 0:1. A folytatásban a mieink is próbálkoztak az egyenlítéssel, de az iramot a Viitorul diktálta, amely több veszélyes helyzetet is kidolgozott. Szerencsére a Demény legénység jól állta a sarat és szünetig nem született több találat.

A második félidőben egy láthatóan nagyon motivált és harcos FK lépett pályára és ennek meg is lett a gyümölcse, egy ellentámadást követően Bogdan Rotar közelről mattolta a konstancai kapust és egyenlített: 1-1. A gól után mintha a Viitorul megtorpant volna, a mieink pedig szépen lassan átvették az irányítást és a 79. percben a csereként beálló Botorok jól startolt és a bal alsóba rúgta a labdát: 2-1!!

Fotó: Pinti Attila

Ami, addig csak egy álomnak tűnt, egy karnyújtásnyira került. Akadémistáink pedig profi módon oldották meg a helyzetet, tartották a labdát amennyire csak lehetett és nem hagyták kibontakozni a Viitorult. Az FK Csíkszereda történelme során először megnyerte az U19-es Elit Ligát és ezzel kivívta a jogot, hogy az Ifjúsági Bajnokok Ligájában indulhasson.

U19-es Elit Liga döntő: FK Csíkszereda - FC Viitorul 2:1 (0:1)

Gólszerzők: Rotar (59.), Botorok (79.), illetve Andronache (14.).

Hab a tortán, hogy a mi játékosunkat Casiadi-Bakó Somát választották a bajnokság legjobbjának (MVP).
Fotó: Pinti Attila / Székelyhon

FK Csíkszereda: Albert Hunor – Baga Szabolcs, Gergely Botond, Vereguț Dániel (csk.), Bujdosó Szilárd, Szondi Botond (Lázár Kristóf, 75.),Casiadi-Bakó Soma, Szabó Andor, Barabás Marius (Omar El-Sawy, 90.), Suciu Toni (Finna László, 90.), Bogdan Rotar (Botorok János, 68.). Stáb: Demény Norbert (vezetőedző), Zöld Péter (másodedző), Antal Szilamér (erőnléti edző), Tiberiu Lung (kapusedző), dr. Bachner István (orvos), Gaál Angyal (fizioterapeuta), Gál Katalin (operatőr), Cseke Szilárd (sportigazgató), Eugen Pîrvulescu (menedzser) Dusinszki Zoltán (a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója), Ráduly Róbert Kálmán (ügyvezető igazgató), Szondy Zoltán (elnök).

FC Viitorul: Sabin Stănciulescu – Darius Grosu, Gabriel Buta, Daniel Bîrzu, Nicolas Popescu (Razvan Tănasă, 62.), Gabriel Dănuleasa, Robert Mustață (Robert Voicu, 62.), Ștefan Bodișteanu (Răzvan Andrei Vîlea 80.), Luca Andronache (Ionuț Cojocaru, 80.), Alexi Pitu (csk.), Constantin Grameni. Vezetőedző: Nicolae Roșca.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza