Bauza gólja döntött

Bauza gólja döntött

2021. február 3. 17:30. Titanic Resort Sport Center Lara: FK Csíkszereda – Kaszpi Aktau 1:0 (0:0).

Gólszerző: Bauza (54. perc, büntetőből). Játékvezetők: Ivánov, Demeskov, Juhimenkov (mindhárom orosz).

FK Csíkszereda: 33. Gyenge – 8. Takács, 14. Kelemen, 3. Apró, 18. Marrone – 13. Csürös (csk.), 20. Casiadi – 7. Pintér, 11. Jebari, 10. Bauza – 15. Mészáros.

Kaszpi Aktau: 1. Ájázsbájev (a szünetben 35. Mukhánov) - 22. Sákmetov, 4. Kádirbájev, 18. Sesztákov, 11. Ászlán (kiállítását követően 6. Rázsibákjev) - 26. Topáljov - 5. Gábisev, 17. Zániszbájev, 10. Ármenov, 7. Kábilján – 81. Kárjimov.

 FK CsíkszeredaKaszpi Aktau
Szöglet:7 (5)2 (1)
Kapu felé lövés:10 (5)1 (0)
Kapura lövés:3 (2)-
Sárga lap:25
Piros lap:-1

Bosnyák helyett kazak fogás a török tengerparton, tréfálkoztunk a mérkőzés előtt a Titanic Resort edzőközpont centerpályájának lelátóján. A gyepen azonban végig komoly küzdelem zajlott. Az alkalmi székely-kazakot a szabálykönyvben foglaltaknál rövidebb és a megszokottnál velősebb csatározás jellemezte. Az, hogy a játék maradt mindvégig előtérben, a feleken kívül a jó nevű orosz játékvezető hármast is dicséri. Mindvégig együtt éltek a játékkal és a sárga lapos figyelmeztetéseket is jó érzékkel osztogatták. Hét játékos összesen nyolcszor látott színeset, az Anu becenévre hallgató kazah jobbhátvéd 25 perc alatt kettőt is. Felkészülési mérkőzés lévén természetesen azonnal társ állt be a helyére. Az első sárgáját követő szabadrúgást Jebari emelte könnyedén kapura. A 11. percben jártunk ekkor. Tíz perc múlva Pintér próbálkozása is könnyű préda. Hiába az ígéretes játék, a számos labdaszerzés és magabiztos csel, ha a kaput nem sikerül eltalálni. Az ellenfélnek próbálkozása sincs, de ez csak gólnélküli döntetlenre futja.

A második játékrészre sem változik számottevően a játék képe, bár a kazah fiúk is szép labdajáratással és veszélyesebb támadójátékkal rukkolnak ki. Ezzel előttünk is nagyobb terek nyílnak és az egyik gyors támadásunk során Kádirbájev a büntetőterületen belül buktatja Bauzát. Tizenegyes és sárga lap. Az 54. percben a sértett áll a labda mögé, a kapust balra, a játékszert jobbra küldi (1:0). Továbbra is támadásban maradunk, de Gyengének hála a 62. percben a mi kapunknál is akad izgalom. Akárcsak Mioveniben Apró ezúttal is a gólvonalról ment. Az utolsó percekben Mészáros lövése száll fölé, majd Topáljov durrant kecsegtető szabadrúgásból a sorfalba. A legvégére is marad izgalom, Marrone gyorsít és lő, az ellenfélen irányt változtató játékszer a jobb kapufa töve mellé zúdul. Többen kezezésgyanút vélnek, de a derék orosz sípmester még szögletet sem ítél. Bölcsen véget vet a találkozónak…

Ráduly Róbert Kálmán, Antalya (Törökország)HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza