AFK Miercurea Ciuc

Salutări cititorului

 

Futball Klub Csíkszereda este primul și, de asemenea, cel mai vechi club de fotbal din Secuime. A fost fondată de tineri entuziaști în Miercurea Ciuc la 19 iunie 1904. Inițiatorul a fost László Kőszeghy, inginer în construcții de poduri și drumuri. Scopul principal al asociației, care a fost reorganizată la 24 iulie 2012 la inițiativa municipalității orașului Miercurea Ciuc. La fel ca predecesorii săi sportivi de la începutul secolului al XX-lea, are în vedere competiția tinerelor talente din Secuime.

Pe lângă echipa de adulți, clubul de fotbal acordă o atenție deosebită educației tineretului. Academia de Fotbal Székelyföld, creată de FK Csíkszereda în 2013, oferă un cadru în acest sens. Academia noastră aparține elitei înguste dintre organizațiile sportive care se ocupă de educația tinerilor din România. Echipele noastre de vârstă au fost o forță dominantă în Liga Elitei, care reunește cei mai buni, de ani de zile. Printre numeroasele noastre succese, se remarcă titlul de campionat câștigat de echipa noastră U19 în 2021, precum și marele marș secuiesc din 2022, câștigând apărarea titlului de campionat, Cupa României și Supercupa.

Ca recunoaștere a activităților sale în domeniul sportului și al educației, Guvernul României a declarat Fotbal Club Csíkszereda Egyesület de folos public prin decretul său adoptat la 14 aprilie 2022 (HG 523/2022).

Ráduly Róbert Kálmán