Az első ligás Sepsi OSK csapatát fogadta az FK Csíkszereda, amely gólnélküli döntetlent ért el a háromszékiek ellen.

Július 25-én még 7-1-re kapott ki az FK Csíkszereda Sepsiszentgyörgytől, akkor mindössze másfél hetes felkészülés után léptek pályára Valentin Suciu legényei. Ezúttal, más volt a helyzet a piros-feketék a kovásznai edzőtábor lezárásaként játszottak ismét az OSK-val és a fáradtság ellenére az FK jól állta a sarat. Az első félidőben Magyari, Hodgyai, Pál és Eder veszélyeztette a szentgyörgyiek kapuját, de a befejezés egyiküknek sem sikerült. A Sepsi OSK is kidolgozta a maga helyzeteit, de az FK védelme a helyén volt.

39182378_270280693576876_5081038352317153280_n

Szünet után az 58. percben a szentgyörgyiek mestere Eugen Neagoe frissített, hat játékosát is lecserélte és beküldte Fülöp Istvánt, Marko Simonovskit, Daisuke Satot, Yasin Hamedet, Joseph Mensaht és Ousmane Vierat is, de mindhiába, a csíki csapat nem hagyta magát és méltó ellenfele volt az első ligás Sepsi OSK-nak.

FK Csíkszereda – Sepsi OSK 0:0 

FK Csíkszereda: Somogyi – Majzik (88. Vizi), Berde, Csürös (88. Lakatos), Fabio (88. Kovács), Veres, Pál (90. Bencze), Eder, Magyari (79. Csegőldi), Hodgyai, Szabó (88. Marucza).

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Érződött az edzőtáborban összegyűlt fáradtság, de örvendek, hogy nem sérültek le a játékosaim. Bebizonyítottuk, hogy feltudjuk venni a harcot lassan-lassan minden csapattal, habár nem szabad elhigyjük magunkat, mert ez felkészülési mérkőzés volt! Én biztos vagyok benne, hogy élesben egészen más lett volna az eredmény, de ne feledjük azt sem, hogy a labda kerek, sose lehet tudni. Sajnálom, hogy a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, de ezen dolgozunk és kaptam egy tükörképet a múltkori mérkőzéshez képest, amit 7-1-re veszítettünk el, ahhoz képest most sokkal jobban néztünk ki a pályán. Látszik, hogy a fiúk odatették magukat az edzéseken és próbálnak felnőni a feladathoz. Még nem lehet azt mondani, hogy készen állunk a bajnokságra, de jó úton haladunk és örvendek, hogy a fiúk odateszik magukat és érdekli őket, mert ezáltal a stáb dolgát is megkönnyítik.”