eFKások | Magyarországról jöttek

eFKások | Magyarországról jöttek

Szeretnénk időről-időre az FK játékosait, stábtagjait személyesebb hangvételű írásokon keresztül is bemutatni kedves Szurkolóinknak. Ezúttal Liga 1-es női csapatunk két Magyarországról érkezett tagjával, Balázs Eszterrel és Mezőssy Melániával beszélgettünk. Az interjúkat Nagy Emese, a fotót Vizi Balázs készítette.

Balázs Eszter 2021 nyarán érkezett akkor még másodosztályú csapatunk kötelékébe a magyarországi Kelen SC-től. Az idei bajnokság harmadik fordulójában, az Arad ellen duplázó csatár pályafutása kezdetével kapcsolatban elmondta, hogy gyerekkorában inkább a fiúkkal „lógott” az iskolában és természetesen, a szünetekben focizni is szívesen beszállt hozzájuk.„Látták hogy egész jól megy és utána egyre többet hívtak le a térre is focizni. Sokat vittek kerületi sulis focikra is. Egy helyi edző aztán felkeresett és leigazoltak a kerületünkbe lévő csapathoz, így kezdődött el a pályafutásom” elevenítette fel Eszter.

Futballista karrierje legnagyobb eredményére is kíváncsiak voltunk.

Pár éve a foci mellett még volt lehetőségem futsalozni és az akkori csapatommal egymás után kétszer is megnyertük a futsal magyar kupát, talán ezt tudnám nagyobb eredménynek felhozni. Ezen felül megjártam a korosztályos utánpótlás válogatottat és volt alkalmam részt venni Eb-selejtezős tornákon is” – osztotta meg.

Az FK Csíkszereda csapatához 2021-ben érkezett.

Tavaly nyáron adódott a lehetőség, hogy klubot tudjak váltani. Nyéki Anna által valósult ez meg, ugyanis otthon mi egy csapatba fociztunk az FK előtt. Mondta, hogy támadót keresnek és nem kellett sokat gondolkozzak, elfogadtam az ajánlatot”. Ilyen egyszerű ez :)

Az elmúlt szezon végén a csapattal osztályváltást ünnepelhetett a támadó, így először játszhat csapat a Liga 1-ben a csíkszeredai futball történetében.

Jó érzéssel töltött el nagyon, hogy sikerült a kitűzött célunkat elérni. Hasonlóképp állunk hozzá az első osztályhoz is. Szeretnénk a Play Off-ba kerülni, ami szerintem reális cél, és reményeim szerint egy kis koncentrációval meg tudjuk valósítani” – tért át a jelen kihívásaira a csatár, majd röviden a legutóbbi, Marosvásárhelyi SE ellen elveszített mérkőzésről is szót ejtett. „A vásárhelyi mérkőzésen nagyon sok egyéni hiba volt. Nem volt jó a helyzetkihasználásunk, így nem tudtunk eredményesek lenni, de megyünk tovább és az elkövetkezendő időszakban azon leszünk, hogy kijavítsuk ezeket a hibákat” – zárta beszélgetésünket Balázs Eszter.

Újrakezdés Csíkszeredában

Egészen másképpen alakult Mezőssy Melánia pályafutása. A középpályás nyáron érkezett Csíkszeredába, ám egy korábbi, súlyos sérülés miatt évek óta nem játszott. Abban bízik az edző stábbal együtt, hogy hamarosan újra pályára léphet és az FK-nál új lendületet vehet. A kezdetekről így vallott.

Az öcsém Miskolcon, Diósgyőrben kezdett el focizni kiskorában. Majdnem minden edzésén és meccsén ott voltam. Tornákon szünetekben én is beálltam hozzájuk focizni. Felfigyeltek rám, és édesapámnak mondták szülők, edzők hogy nagyon ügyes vagyok. Apukám egy meccs után beszélt az edzővel, Vitelki Zoltánnal, hogy hadd menjek el egy próbaedzésre . A következő hétfőn el is mentem edzeni, ezután három évig  játszottam fiúk között Diósgyőrben. Ezután 14 évesen költöztem fel Budapestre, ahol az MTK-ban folytattam négy éven át” – tudhattuk meg.

Számos sikert ért el a fővárosi kék-fehérekkel, 2011-ben U15-ös bajnokcsapat tagja lehetett, egy évvel később ugyanebben a korosztályban ezüstérmet akasztottak a nyakába. Újabb egy év elteltével az U17-esek mezőnyében harmadikok lettek, egy évvel később pedig megnyerték a bajnokságot, ugyanakkor az NB II-ben is bajnoknak mondhatja magát. Ezt követően a Ferencvároshoz igazolt, ahol Kóka FNLA néven indultak utánpótlás-csapatként felnőtt első osztályban is. A 2015/2016-os szezonban U17-es bajnoki címet ünnepelhettek, a Jet -Sol Ligának nevezett NB I-ben pedig a 7. helyen zártak. Ezután jött egy sajnálatos sérülés 2018-ban és Melánia abbahagyta a focit.

Abbahagytam, mert elszakadt hátul a combizmom, amit későn vettek észre ultrahanggal. Több mint 4 hónapig jártam vele gyógytornára. Sajnos, rosszul forrt össze így heges maradt és fájt. A bajnokság végén közölték velem, hogy sérült játékos nem kell, fiatalokat kell építeni. Hívtak másik csapathoz, de inkább abbahagytam és elmentem dolgozni” – emlékezett vissza a játékos.

Ám a (foci)történetnek itt szerencsére nincs vége. Melánia párja, Szakál Csaba az új szezonban az FK-nál kapott lehetőséget az U16-os csapat vezetőedzőjeként. „Én is jöttem vele, mesélt a női csapatról, így újrakezdtem. Szépen lassan haladok a csapattal és egyénileg is, két hét múlva már a keretben leszek” – mondta optimistán a középpályás. „Nagyon jól érzem magam az FK-nál, mindenki nagyon kedves velem és segítőkész. Jó érzés, hogy vártak már a lányok. Befogadtak az elejétől kezdve, nem volt nehéz dolgom, hiszen korábban egy csapatban játszottam Budapesten Balázs Eszterrel, Nyéki Annával és Horváth Lucával is” – tudtuk meg Mezőssy Melániától.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza