Elitliga | Fokozódnak az izgalmak

Elitliga | Fokozódnak az izgalmak

Két elitligás csapatunkra vár bajnoki mérkőzés a hétvégén. Az U16-os gárda a felsőházi rájátszás hatodik fordulójában Botoșani-ban küzd a bajnoki pontokért. Az egy évvel fiatalabbak hazai pályán, a Sepsi OSK ellen zárják az alapszakaszt.

U16

A felsőházi rájátszás hatodik játéknapja vár az U16-os elitliga mezőnyére, köztük az FK Csíkszereda akadémistáira. Szakál Csaba tanítványai jelenleg hat pontos hátrányban vannak a listavezető, továbbjutó helyen álló Bákói FC-vel szemben. Mivel a négy csoportból csak a csoportgyőztesek jutnak tovább a bajnokság későbbi szakaszába, minden találkozó döntő jelentőségű lehet.

Mindenekelőtt soros ellenfelünk, az FC Botoșani otthonában kell helyt állnunk. A moldvai csapat alighanem kiszállt már a továbbjutásért vívott küzdelemből, ám bizonyára nem fogja tálcán átnyújtani a bajnoki pontokat. Erre nem is lesz szükség, hiszen az FK fiataljai a két csapat alapszakaszban lejátszott találkozóján vendégként, hátrányból fordítva győzni tudtak. A rájátszás első fordulójában pedig öt gólt szerezve diadalmaskodtak Jakab Krisztiánék.

Mint Szakál Csaba vezetőedző honlapunk érdeklődésére elmondta: minden erővel azon lesznek, hogy a végletekig szorossá tegyék a bajnokság végkimenetelét. „Egyértelműen a három pont megszerzése a célunk szombaton, Botoșani-ban. Azt gondolom, jogosan lehetünk optimisták, látva, hogy az elmúlt hétvégén mennyire stabil, és tudatos játékkal hoztuk el Brassóból a három pontot. Azon a pályán egy héttel korábban a másik csoport kiemelt csapata, a FCSB is megszenvedett” – emelte ki a szakember.

A bajnokság állása:
1. Bákói FC                             39 pont
2. FK Csíkszereda                  33
3. LPS Suceava                       29
4. Jászvásári Politehnica      29
5. FC Botoşani                        23
6. Brassói Kids Tâmpa           21

A szakvezetés sérülés miatt nem számíthat Ioo Edvinre és Brugger Dánielre, rajtuk kívül mindenki más egészséges. A találkozó szombaton, 10 órakor kezdődik Ipotești településen. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

U15 | A továbbjutás küszöbén

Egyetlen pont megszerzése is elégséges az alapszakasz utolsó, hétvégi fordulójában U15-ös, elitligás csapatunknak ahhoz, hogy az első két hely valamelyikén végezve továbbjusson a bajnoki küzdelmekben. A négy, hat-csapatos csoportból ugyanis az első kettő harcolhat majd a folytatásban az előkelő(bb) helyezésekért.

Fazakas Tibor tanítványai remekül kezdték a tavaszt, a megyei rivális Székelyudvarhelyi FC otthonából hozták el vasárnap a három pontot. A bennünket üldöző, harmadik helyezett Sepsi OSK ellen a döntetlen is második alapszakasz-helyezést, és továbbjutást ér. A két csapat novemberi, sepsiszentgyörgyi találkozóján gólnélküli döntetlen született.

A bajnokság állása:

1. Bákói FC                             24 pont
2. FK Csíkszereda                   22
3. Sepsi OSK                          19
4. Karácsonkői Sportiskola   10
5. Székelyudvarhelyi FC         4
6. Gyergyói Jövő FC             0

A mérkőzés szombaton, 10 órakor kezdődik a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pályán. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt a továbbjutást! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza