Elitliga, Ifiliga | Nehéz meccsek várnak a fiatalokra

Elitliga, Ifiliga | Nehéz meccsek várnak a fiatalokra

A felnőttek mellett akadémiai csapataink is pályára lépnek a hétvégén. Az U15-ös gárdára kupamérkőzés vár, a többiek bajnoki találkozókon bizonyíthatnak.

Ifiliga

Liga 2-es csapatunkhoz hasonlóan az Ifjúsági Ligában szereplő együttesre is temesvári fellépés vár a hétvégén, Ubrankovics Zoltán fiai a Banatul Sportiskola fiataljaihoz látogatnak vasárnap. A hetedik fordulójához érkező alsóházi rájátszás előző játéknapján nem léptek pályára a fiúk, a Kolozsvári Universitatea elleni hazai találkozót április 19-én fogják pótolni. Az eddig lejátszott öt találkozó közül kettőt nyert meg a csapat, ugyanennyiszer hagyta el vesztesen a pályát, és egyszer döntetlenre végzett. Az eddig megszerzett 19 pont az ötödik helyezésre elég jelenleg, ám egy győzelemmel akár két pozíciót is javíthatunk.

A Banatullal az alapszakasz során, októberben a Sportparkban csaptunk össze, és háromgólos előnyünkből végül egyet megőrizve 3–2-re nyertünk. Ez volt az Ubrankovics-csapat második győzelme a szezonban, méghozzá meggyőző játékkal. Hasonlóra lesz szükség vasárnap is, a legutóbbi, Brassói Kids Tâmpa elleni ötgólos diadal mindenesetre optimizmusra ad okot. A találkozó vasárnap 12 órakor kezdődik Temesváron.

U17

Idegenbeli fellépés vár, a héten a Románia Kupa legjobb négy csapata közé jutó U17-es csapatunkra is, akik Craiovára utaznak. A play-off nyugati csoportjában érdekelt gárda az előző fordulóban az ifiligásokhoz hasonlóan pihent, a Kolozsvári U elleni meccset szintén április 19-én játsszák majd le. Az eddigi öt rájátszás-meccsen két győzelem mellett háromszor maradt pont nélkül a csapat, amely ezzel a teljesítménnyel az ötödik helyen áll, két ponttal lemaradva az egy találkozóval többet játszó Aradi UTA mögött.

A két csapat szeptemberben, az ötödik fordulóban találkozott egymással Csíkszeredában. A két száz százalékos együttes közül a Craiova tudta megőrizni hibátlan mérlegét, 4–2-re nyertek a vendégek a Sportparkban. Van tehát miért visszavágnunk, és a bajnokság végkimenetele szempontjából is mindenképpen fontos volna az idegenbeli pontszerzés. Ellenfelünk az előző játéknapon szintén nem játszott, előtte pályaválasztóként egy góllal legyűrték a jelenlegi sereghajtó FC Argeşt.
A találkozó vasárnap 14 órakor kezdődik Craiován.

U16

Kemény feladat előtt áll U16-os együttesünk, amely szombaton, a Sportpark gyepén az alapszakasz-győztes, a play-offban még veretlen Bákói FC-t látja vendégül. Az alapszakaszban, októberben emlékezetes mérkőzésen 3–3 lett a végeredmény, úgy, hogy az első félidőben 2–0-ra vezettünk. Érdemes felidéznünk, hogy Bödő Efraim Zoltán az első percben, elképesztő, csaknem a félpályáról szerzett góllal juttatta előnyhöz a csapatot!

A Bákó magabiztosan menetel a rájátszásban, hat meccsükből ötöt megnyertek, csupán Suceaván hullajtottak pontokat, de a veretlenségüket ott is megőrizték. Szakál Csaba tanítványai négy győzelem mellett két vereséggel abszolválták az eddigi play-off mérkőzéseket, ám az előző játéknapon, botoşani-i győzelmükkel nyomatékosították, hogy nem tettek le a továbbjutásról a csoportban. E cél elérése felé tehetnek újabb lépést a fiúk, ha sikerül begyűjteni a három pontot. A találkozó szombaton 10 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt a győzelmet!

Minden pályára lépő csapatnak sok sikert kívánunk! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza