Elitliga | Pályán az utánpótlás

Elitliga | Pályán az utánpótlás

A felnőtt csapatainkhoz hasonlóan, ezen a hétvégén az összes ifjúsági, elitligás együttesünk pályára lép.

A sort pénteken az U15-ös lányok kezdik meg, akik Sepsiszentgyörgyön szerepelnek a kiemelt bajnokság nyolcadik fordulójában. A lányok a tavaszi első játéknapon lógó orral távoztak az Estera Tifești otthonából. A veretlenség elvesztése elkeserítette a fiatalokat, ám szomorkodásra nincs sem ok, sem idő, hiszen máris nyakunkon az újabb forduló.

A csoportot három ponttal vezető csapatunk a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-hoz látogat. A bajnokság során a piros-fehérek ellen lejátszott két mérkőzésen egyértelmű FK-diadalok születtek. A második fordulóban, hazai pályán 12–0-ra, az ötödik játéknapon, idegenben pedig 6–2-re sikerült győzniük Lőrincz Kittiéknek. Hasonló eredménnyel természetesen most is elégedettek lennénk. Ehhez, minden bizonnyal, a tavaszt szintén vereséggel kezdő háromszékieknek is lesz egy-két szava. A csoportelsőség megtartása miatt mindenképpen fontos lenne pontot, pontokat szereznünk, a következő fordulóban, április 7-én pedig következhet a Botoşani elleni csoportrangadó.

Női Elitliga U15, 8. forduló, március 17. péntek, 14.00 óra
Sepsi OSK – FK Csíkszereda

FC Botoşani – Estera Tifești

Az állás:
1. FK Csíkszereda      16 pont
2. FC Botoşani            13
3. Sepsi OSK              6
4. Estera Tifești          6

U16

Folytatja szereplését az Elitliga felsőházi rájátszásának 1. számú csoportjában U16-os gárdánk is. Szakál Csaba tanítványai szombaton a Brassói Kids Tâmpa elleni idegenbeli találkozóval kezdik a tavaszt. Az eddigi négy fordulóban két-két győzelem és vereség áll a csapat neve mellett a play-offban. Aktuális ellenfelünk a negyedik helyről kezdte a rájátszást, ám az eddigi négy találkozójukon mindössze egy pontra volt képes.

Jelenlegi második pozíciónk megtartása érdekében mindenképpen szükség volna a győzelemért járó három pontra. Ugyanakkor figyelmeztető jel lehet, hogy az alapszakaszban, idegenben gól nélküli döntetlenre végződött a párharc. Akkor nem sikerült megtalálni a betömörülő brassói védelem ellenszerét. Bízunk abban, hogy ezúttal összejön a gólszerzés és győzelemmel erősítjük meg pozíciónkat a tabellán.

Elitliga U16, play-off, 5. forduló március 18.
10.00   óra
Brassói Kids Tâmpa Braşov – FK Csíkszereda

FC Botoşani – Bákói FC
16:00 óra
LPS Suceava – Jászvásári Politehnica

Az állás:
1. Bákói FC                             36 pont
2. FK Csíkszereda                  30
3. Jászvásári Politehnica      29
4. LPS Suceava                       26
5. FC Botoşani                        23
6. Brassói Kids Tâmpa           21

U17

Vasárnap hazai pályán kezdi a tavaszi szezont U17-es elitligás csapatunk, amely az Aradi UTA gárdáját fogadja a felsőházi rájátszás ötödik fordulójában. A play-offban eddig lejátszott négy találkozón kétszer tudtak győzni Benkó Tihamér tanítványai, két alkalommal pedig pont nélkül maradtak. Jelenleg ugyan a negyedik pozíciót foglaljuk el, ám hátrányunk csupán két egység az előttünk álló Temesvárral szemben, de az első helyen tanyázó Craiova is csak hat ponttal jár előttünk.  A rendkívül sűrű mezőnyben közvetlenül bennünket üldöző aradiak eddig egyszer győztek a play-off során, háromszor pedig kikaptak.

Az alapszakaszban lejátszott találkozón Aradon háromgólos fiaskóba szaladtunk bele. Bizonyára fűti a visszavágás vágya a fiúkat, akiknek a legjobb formájukat kell hozniuk a piros-fehérekkel szemben.

Elitliga U17, play-off, 5. forduló március 19.
10.00 óra
FK Csíkszereda – UTA Arad

14.00 óra
Universitatea Craiova – Fotbal Club Argeş
Temesvári Politehnica – Kolozsvári Universitatea

Az állás:
1. Universitatea Craiova        32 pont
2. Kolozsvári Universitatea   30
3. Temesvári Politehnica       28
4. FK Csíkszereda                  26
5. Aradi UTA                          22
6. Fotbal Club Argeş              21

U15

A kilencedik forduló mérkőzéseivel folytatódnak az U15-ös korosztály Elit Ligájának küzdelmei. Fazakas Tibor fiai vasárnap a Székelyudvarhelyi FC otthonába látogatnak. A második helyen álló csapatunknak mindenképp pontot, pontokat kell szereznie előkelő helyezésének megtartásához. A mögöttünk levő Sepsiszentgyörgytől csupán három egység választ el. Hátrányunk ugyanakkor csupán két pont az éllovas Bákói FC-vel szemben.

Az első tavaszi fordulóban Gyergyószentmiklóson remek játékkal győztek a fiúk. Ha sikerül megismételni a múlt heti teljesítményt, aligha lesz kérdéses a vasárnapi mérkőzés végkimenetele.

Elitliga U15, 9. forduló március 19. 10.00 óra
Bákói FC – Gyergyószentmiklósi Jövő FC
Sepsi OSK – Karácsonkői Sportiskola
Székelyudvarhelyi FC – FK Csíkszereda

Az állás:
1. Bákói FC                 21 pont
2. FK Csíkszereda      19
3. Sepsi OSK              16
4. Karácsonkő             10
5. SZFC                       4
6. Gyergyói Jövő FC  0

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza