Elitliga, Ifjúsági Liga | Pályán minden korosztály

Elitliga, Ifjúsági Liga | Pályán minden korosztály

Fiú és lány Elitligás csapataink, és ifiligásaink is, kivétel nélkül pályára lépnek az előttünk álló hétvégén. Felvezető összeállításunkban fiatal reménységeink találkozóit tekintjük át.

Teljes kerettel a lányok

Az illemnek megfelelően kezdjük esélylatolgatásunkat a hölgyekkel. Mivel a felnőtteknél szünet van ezen a hétvégén, a női szakágat az U15-ös lányok képviselik. Portik Helga és Szőcs Renáta csapata ahhoz a Sepsi OSK-hoz látogat, amelyet a második fordulóban hazai pályán magabiztosan fektetett két vállra. Listavezetőként nem is lehet más a lányok célja, mint folytatni a jó sorozatot és megőrizni a veretlenséget.

A csapat hiányzók nélkül, teljes kerettel utazik Sepsiszentgyörgyre. A névsor: Bănceanu Emese (kapus), Trinfuj Boglárka (csapatkapitány), Hunyadi Brigitta, Daradics Boglárka, Sandu Andrea, Lőrincz Kitti, Fülöp Boglárka, Tanase Dorina, Benedek Kincső, Erös Teodora, Cseke Melánia, Zănoaga Alexia, Páll Vanda, Nagy Boglárka, Váncsa Szende, Rusu Kriszta (kapus).

„A holnapi meccsre teljes kerettel tudunk menni, nem lesznek hiányzóink, szerencsére nincsenek sérültjeink sem. Izgatottan várjuk a mérkőzést és mindent megteszünk, hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni” – mondta el honlapunknak Portik Helga vezetőedző a találkozót megelőző napon.

Csúcsrangadó következik

Portik Helga tanítványaival egy időben lép pályára fiú U16-os csapatunk, Szakál Csaba tanítványaira Bákóban vár rangadó. Ellenfelünk két ponttal előttünk nyerte meg az alapszakaszt, majd hozzánk hasonlóan magabiztos győzelemmel rajtolt a felsőházi rájátszásban. Őszi bajnoki meccsünkön hazai pályán csaptunk össze velük és gólgazdag mérkőzésen pontosztozkodás lett a vége. Mindenképp nevezhetjük csúcsrangadónak az összecsapást. Plusz motiváció lehet, hogy győzelem esetén máris a tabella élén találná magát a csapat. Szakál Csaba vezetőedző visszatekintett a hét közben elveszített kupameccsre is.

"Sajnos a hétközi kupamérkőzésen megmutattuk, hogyan kell egy csapatnak saját magát megvernie. Fájó vereség, hiszen olyan elkerülhető egyéni hibákat vétettünk, amelyeket ezen a szinten már azonnal kihasználnak az ellenfeleink. Egy olyan kaliberű csapat, mint a miénk, ilyen, és ehhez hasonló hibákat nem követhet el. Elöl ugyan most is megvoltak a nagy lehetőségeink, de sajnos képtelenek voltunk ezekkel a kínálkozó helyzetekkel élni, így csakis vereség lehetett a vége. Az ilyen botlásokból is lehet tanulni, és továbblépni, pontosan ezt tesszük, levonjuk a tanulságokat, és megyünk tovább.

A következő feladatra koncentrálunk, hiszen a Play Off második fordulójában Bákóban van jelenésünk. A hétközi gyengébb teljesítményünk után szeretnénk egy sokkal tudatosabb, és felszabadultabb játékot produkálni. Az alapszakaszban már találkoztunk a házigazdákkal. Tudjuk, hogy egy masszív csapathoz látogatunk, amely sok hosszú labdával és direkt játékkal operál. Nem épp látványos, és szórakoztató a játékuk, de ezzel nincs semmi probléma. Ők ezt a stílust képviselik. Nekünk az a feladatunk, hogy megtaláljuk ennek az ellenszerét, és a két-három jó képességű játékosukat kivegyük a játékból. Hazai pályán kétszer is előnyben voltunk ellenük (2-0, 3-2), és 3-3-as mérkőzés állásnál meccslabdánk is volt, amit sajnos akkor elhibáztunk.

Biztosra mondhatom, hogy rendkívüli elszántsággal, tökéletes koncentrációval, és győztes mentalitással fog pályára lépni minden játékos, aki lehetőséget kap. Nagyon bátor, és tudatos játékot várunk a srácoktól. Fontos az ellenfél játékának ismerete, viszont ami ennél is sokkal fontosabb az az, hogy a saját játékunk rendben legyen. Természetesen győzni szeretnénk a Bákó ellen, és három ponttal gazdagabban hazatérni, mindezt a ránk jellemző játékstílusban akarjuk elérni. Sokat dolgoztunk, bízom benne, hogy ez most kifizetődik, és a kidolgozott helyzetekből többet is kihasználunk majd. Nincs sérült vagy eltiltott, kivétel nélkül mindenki a rendelkezésünkre állt, amikor kijelöltük az utazó keretet. Reméljük, pontosan térünk haza, ezért mindent megfogunk tenni" - mondta bizakodóan Szakál Csaba.

Székelyföldi riválishoz utazunk

A lányokhoz hasonlóan, egy nap eltéréssel, Sepsiszentgyörgyön szerepel U15-ös Elitligás fiúcsapatunk is. Az eddig nagyszerűen szereplő, száz százalékos teljesítményt nyújtó fiatalok a 2. csoport két másik székelyföldi tagját már legyőzték. Ezúttal bizonyára nem számíthat könnyű sikerre Fazakas Tibor és Hodgyai László csapata. A Sepsi a csoport harmadik helyén áll. Három győzelem és egy vereség a mérlege, akárcsak az őt csupán jobb gólaránnyal megelőző Bákói FC-nek. A piros-fehérek a legutóbbi játéknapon a Karácsonkői Sportiskola ellen diadalmaskodtak idegenben.

Kedvező pozíciónk megtartásához mindenképpen jó sorozatunk folytatására és pontra, pontokra van szükség.

„Jó hangulatban, teljes kerettel indulunk a jó képességű ellenfelünk otthonába, Sepsiszentgyörgyre. A három pont megszerzése a cél, amit természetesen az ellenfél is el szeretne érni, de reméljük, hogy a mi akaratunk érvényesül” – mondta el érdeklődésünkre Fazakas Tibor.

Egyszer már sikerült

Az Ifjúsági Liga alapszakaszában sikerült legyőzni a Temesvári Sportiskola csapatát. Az alsóházi rájátszás folytatásában újra a Sportparkban látjuk vendégül az alapszakaszban mögöttünk végzett bánságiakat. A Play Out-ot mi döntetlennel indítottuk, ők győzelemmel kezdtek, amivel helyet is cseréltek velünk a tabellán.  Sűrű a mezőny, csupán a Brassói Kids Tâmpa lóg ki egy kicsit lefelé. Az alsóház élmezőnyében maradáshoz mindenképpen szükség volna a hazai győzelemre.

Ubrankovics Zoltán vezetőedző így tekint a találkozó elé:

"Megoszlik az erőnk a hétvégi mérkőzés előtt, hisz öt játékosunk a Liga 3-as csapattal elutazott és a szombati idegenben lejátszandó mérkőzésen pályára lépésre is lesz lehetőségük. Erre büszkék is vagyunk, hisz a célunk ,hogy a felnőtt futballra fel tudjuk készíteni őket. Sajnos Orbán Milán és Vajna Roland még nem áll rendelkezésre, de örömteli, hogy Dencsák Kristóf már edz. Szűkös létszámmal, de nagy becsvággyal várjuk a hétvégi mérkőzést" – foglalta össze a vezetőedző.

Van miért visszavágni

Az U17-es csapatunkra is igazi presztízs-találkozó vár, az alapszakasz-győztes Universitatea Craiova érkezik vasárnap a Sportparkba. Az olténiaiak az alapszakasz során egyszer már tiszteletüket tették nálunk és nem voltak túl udvarias látogatók, ugyanis 4–2-re nyertek az ötödik fordulóban. A rájátszást hozzánk hasonlóan vereséggel kezdték, hazai pályán maradtak alul a Temesvári Politehnica ellenében. Benkó Tihamér együttese egy győzelemmel akár a dobogó második fokára is felugorhat a felsőházi tabellán.

A program

November 12. szombat

10.00 óra
Női Elitliga U15
Sepsi OSK U15 – FK Csíkszereda U15

10.00 óra
U16 Elitliga Play Off
Bákói FC U16– FK Csíkszereda U16

November 13. vasárnap

10.00 óra
U15 Elitliga
Sepsi OSK U15 – FK Csíkszereda U15

12.00 óra
Ifjúsági Liga Play Out
FK Csíkszereda U18 – Temesvári Banatul Sportiskola

14.00
U17 Elitliga Play Off
FK Csíkszereda U17 – Universitatea Craiova U17HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza