Elitliga U14 | Itthon is győzelemmel mutatkoztak be a fiatalok

Az első fordulóban elért idegenbeli siker után hazai közönség előtt is győzelemmel mutatkozott be U14-es, elitligás együttesünk.

Elitliga U14 | Itthon is győzelemmel mutatkoztak be a fiatalok

Az elmúlt heti jászvásári siker után a sorsolás újra az észak-moldvai város egyik csapatát hozta U14-es csapatunk útjába. Ezúttal a Jászvásári Sportiskola fiataljai látogattak Csíkszeredába.

Hazai helyzettel indult a találkozó, amelyre szép számmal jöttek ki érdeklődők a Kós Károly utcai műfüves pálya lelátóira. A második percben még kimaradt a lehetőség, de az 5. minutumban már megrezdült a jászvásáriak hálója. Ambrus Lukács szabadrúgását csak kiütni tudta a vendégek kapusa, Jánosi Zsolt pedig remek ütemben érkezett a kipattanó labdára és a kapu közepébe lőtt (1–0). Tíz perc elteltével Jánosi duplázott, miután közeli perdítése utat talált a jászvásári kapuba (2–0).

A félidő második felében sem változott a játék képe, több lehetősége adódott fiataljainknak a gólszerzésre, míg a vendégek erejéből csupán a védekezésre futotta. A félidőt Ambrus jó lövése zárta, több találat azonban nem született.

A második játékrész sem hozott változást, számos gólszerzési lehetőséget dolgoztak ki Fazakas Tibor tanítványai, amiből hármat ki is használtak. A 39. percben Fazakas Gellért volt eredményes, hat perc múlva ugyanő talált be (4–0). A végeredményt Keresztes Tamás állította be látványos, távoli találatával (5–0).

Két mérkőzésből két győzelem az U14-esek mérlege, legközelebb, egy hét múlva Karácsonkőn lesz fellépésük a fiúknak.

A találkozót követően Fazakas Tibor vezetőedző értékelt.

"Egy gyengébb játékerőt képviselő ellenféllel találkoztunk a mai mérkőzésen, és már az első perctől nyomás alá helyeztük az ellenfél kapuját. Az 5. percben előnyhöz jutottunk és végéig uraltuk a mérkőzést. Elégedettek lehetünk és elmondhatjuk, hogy a győzelem mellett a siker okát a kitartásban, erőfeszítésben, befektetett energiában találjuk meg".

Elitliga U14, 1. csoport, alapszakasz 2. forduló
FK Csíkszereda – Jászvásári Sportiskola 5–0 (2–0)

Csíkszereda, Kós Károly utca, műfű
Gólszerzők: Jánosi Zsolt (5. és 15.), Fazakas Gellért (39. és 45.), Keresztes Tamás (63.)
FK Csíkszereda: Lukács Gergő (Kajtár András, 46.) – László Ede (Fülöp László Barna, 36.), Jánoska-Máthé Krisztián Levente (Rusu Márk, 46.), Nagy Imre Dániel, Lukács Bence, Keresztes Tamás, Szatmáry Gergő, Fazakas Gellért (Szávuly Balázs, 46.), Ambrus Lukács, Jánosi Zsolt, Hella-Fehér Dániel (Máthé Szabolcs, 46.) Vezetőedző: Fazakas Tibor
Jászvásár: Taroga Ionuț Azoiței David, 36.) – Blidaru Octavian, C. Codrin, Popa Ștefan, Tăzlăuanu Tudor, Păuleț Silviu, Oprian Narcis (Ștafie Iulian, 36.), Isache Iustin (Păuleț Silviu, 46.), Iacob Eduard, Erhiurache Sebastian, Crup Sebastian (Tuiu Darius, 17.) Vezetőedző: Azoiței David

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza