Elitliga U15 | Egy híján tíz gól a Petrolulnak

Nem volt egy súlycsoportban a vendég Petrolul az U15-ös Elitliga szezonrajtján ifjúsági együttesünkkel.

Elitliga U15 | Egy híján tíz gól a Petrolulnak

Fölényes győzelemmel indította a 2023/2024-es idényt U15-ös, elitligás csapatunk. Ubrankovics Zoltán tanítványai egy híján tíz gólt szerezve győzték le a labdarúgás szépségeiből vajmi keveset bemutató Petrolul 52 Ploiești gárdáját.

Szombaton délután útjára indult a labda az U15-ös elitliga idei kiírásában is. Nem váratott magára sokáig a szezon első találata, Vass Norbert már a 35. másodpercben eredményes volt. A nyolcadik percre Máthé Apor két találatával már háromra nőtt az előny, a 11. minutumban pedig Catrinoi Sebastian is betalált (4–0). A következő tíz percben gólcsend volt, ami javarészt a vendégek hálóőrének köszönhető. Ștefan Rădulescu bravúrok sorozatát mutatta be, volt olyan hazai támadás, amikor három ziccert fogott egymás után!

A vendégkapus jó teljesítménye ellenére a szünetig sikerült még háromszor betalálni, Máthé Apor az első játékrészben triplázott, Vass Norbert pedig duplázni tudott, Bencze Lóránd neve mellé is feljegyezhettünk egy gólt (7–0).

A fordulást követően sem változott a mérkőzés képe, nagy fölényben játszottak az FK fiataljai. Az újabb gólokkal azonban egészen a hajráig adósak maradtak a fiúk. A győzelmet Țurca Dragoș 69. percben szerzett gólja és Vass Norbert harmadik találata tette kiütésessé. A vége 9–0, a következő fordulóban, a Bukaresti Steaua ellen bizonyára nehezebb dolguk lesz a srácoknak.

A lefújást követően Ubrankovics Zoltán vezetőedző nyilatkozott honlapunknak.

"Nagy különbség volt a két csapat között. A kétszámjegyű eredményt az ellenfél kapusának bravúrjai akadályozták meg. Az eredménnyel elégedettek lehetünk, de jövő héten már egy teljesen más szintű csapat lesz az ellenfelünk, és egy újabb mértékadó mérkőzés vár ránk".

Elitliga U15, 1. csoport, alapszakasz 1. forduló
FK Csíkszereda – ACS Petrolul 52 Ploiești 9–0 (7–0)
Gólszerzők:
Vass Norbert (1., 29. és 80.), Máthé Apor (7., 8. és 37.), Catrinoi Sebastian (11.), Bencze Lóránd (21.), Țurca Dragoș (69.)
FK Csíkszereda: Györfi Krisztián (Karda Hunor, 41.) – Nyegre Kund (Țurca Dragoș, 41.), Kovács Erik, Biró Artúr, Bencze Lóránd, Sajgó Kristóf, Marian Robert (Ferencz Dávid, 41.), Máthé Apor, Catrinoi Sebastian (Orbán Márton, 41.), Vass Norbert, Prezsmer Viktor Vezetőedző: Ubrankovics Zoltán
Petrolul: Ștefan Rădulescu – Matache Mihai, Marim Adrian, Andrei Rares (Andromache Matei, 41.), Badea Andrei (Neagu Andrei, 65.), Berbec David, Popa David (Budur Nicolae, 65.), Mamta Stefan (Dimiam Andrei, 71.), Vasile Varlas, Stoica David, V. Ianis (Fieraru Sabin (27.) Vezetőedző: Liliac Gheorghe

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza