Elitliga U17 | Elvitte a pontokat az UTA

Elitliga U17 | Elvitte a pontokat az UTA

Küzdelmes találkozót láthattak azok a Sportparkba kilátogató nézők, akik a szokatlan időpont ellenére U17-es csapatunk play-off mérkőzését választották vasárnap délelőtt. A hajrában kapott góllal veszítettünk.

Ragyogó tavaszi napsütésben lépett pályára U17-es elitligás csapatunk vasárnap délelőtt. A felsőházi rájátszás ötödik fordulójában a tabellán bennünket üldöző Aradi UTA vendégeskedett a Sportparkban. Nem sokat teketóriáztak a csapatok, lendületesen vetették magukat a küzdelembe a fiatalok. Az első lehetőség az FK előtt adódott, Colceriu Flavius jó lövése kerülte el a kaput a 4. percben. A továbbiakban főleg a mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem sokszor forogtak veszélyben. Minden labdáért megharcoltak a felek, nem volt üresjárat, így a gólhelyzetek hiányában is élvezetes mérkőzést láthattak az érdeklődők.

Fél óra elteltével veszélyesebbé vált a vendég gárda, Simon Máté több alkalommal is bizonyíthatta tehetségét. Kapusunk a 32. percben lábbal hárított nagyot, néhány minutum elteltével padig a léc alól szedett ki egy lövést. A hajrában a mieinknek is akadt lehetősége, ám a bal oldali beadás hiába érkezett jól a kapuhoz, mindenki előtt elsuhant a játékszer.

Két kapufa itt, két gól ott

A második játékrész Simon jó kifutásával indult, majd Kárándi Botond lövése suhant el a jobb kapufa mellett. A 61. percben a kevésselkorábban beszálló Jakab Krisztián ívelése éppen csak elkerülte a jobb felső sarkot. Egy perc múlva UTA-helyzetet jegyezhettünk fel, Simon ismét jó helyen volt. A 65. percben Balogh Szilárd mintegy 18 méterről, középről leadott lövése a felső kapufát találta telibe. Negyed órával a vége előtt megszerezték a vezetést a vendégek. Szabadrúgásból találtak be a piros-fehérek, a labda mintegy 20 méterről surrant be a jobb alsó sarokba (0–1).

Alig egy perc elteltével Colceriu Flavius fejelt zúgó felső kapufát, majd Kárándi Botond lőtt veszélyesen kapura egy szabadrúgást. Öt perccel a lefújás előtt egyenlítettünk. Jakab jobb oldalról érkező centerezésére László Norbert érkezett remek ütemben (1–1). A pontot az i-re a vendégek tudták feltenni. Két perccel a vége előtt egy hazai labdavesztés után Nica Adrian ugrott ki és a bal alsóba lőtt megszerezve önmaga és csapata második találatát (1–2). A vereséggel csapatunk maradt a táblázat negyedik helyén. Benkó Tihamér tanítványai legközelebb március 29 lépnek pályára, a Kolozsvári CFR elleni kupa negyeddöntőben.

Elitliga U17, play-off, nyugati csoport, 5. forduló
FK Csíkszereda – Aradi UTA 1–2 (0–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Mailat Horatiu Ioan (Maroskeresztúr), asszisztensek: Cherteș Cristian Marius (Marosvásárhely), Moldovan Radu Petrisor (Marosszentkirály)
Gólszerzők: László Norbert (85.), ill. Nica Adrian (75. és 88.)
Sárga lap: Maghiar Mihnea (81.)
FK Csíkszereda: Simon Máté – Colceriu Flavius, Ureche Alexandru, Szőke Lénárd, Kárándi Botond, Marosi Krisztián (László Norbert, a szünetben), Leczki Norbert, Balogh Szilárd, Iordache Luca, Ilie Luca (Jakab Krisztián, 57.), Ilie Mihai (Zelenák Dávid, a szünetben) Vezetőedző: Benkó Tihamér
Aradi UTA: Rusu Robert – Funremhauzer Ștefan (Maghiar Minea, 62.), Felea Darius (Olaroiu Răzvan, 46.), Indrica Luca (Bercea Claudiu, 73.), Marinescu Rareș, Joldea Răzvan, Rusu Mario, Nica Adelin, Kyrychenko Vadym, Bujă Casian, Bădău Vlad (Curtuius Dănuț, 62.) Vezetőedző: Gubăncan MariusHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza