Elitliga U15, U16 | Egy sima győzelem, egy harcos döntetlen

Egy győzelem és egy döntetlen az U15-ös és U16-os, elitligás csapataink hétközi játéknapjának mérlege.

Elitliga U15, U16 | Egy sima győzelem, egy harcos döntetlen

Kedden fogadtuk az U16-os és az U15-ös, elitligás bajnokságban az FC Botoșani együttesét. A Sportparkban lejátszott mérkőzéseken négy pontot sikerült itthon tartanunk, az U16-osok egyértelmű győzelmet arattak, míg a kisebbek, hiába szereztek vezetést, Karda Hunor második félidő elején történt kiállítása miatt emberhátrányban játszva nem tudták megtartani előnyüket.

U16

Nagy melegben és élénk széllökések közepette indult útjára a labda kedden délben a Sportparkban, ahol először az U16-os együttesünk lépett pályára. Jól kezdtek Szász Ferenc tanítványai, Brugger Dániel a negyedik percben ziccerbe került, csak üggyel-bajjal tudtak tisztázni a vendégek. Négy perc elteltével Antal Hunor közeli fejese halt el a kapus ölében, majd egy perc múlva az első, erőtlenre sikerült, vendég-lövést is feljegyezhettük. A 17. percben, némileg váratlanul vezetést szereztek a vendégek, méghozzá nem mindennapi találattal. Pletoianu David bal oldali szögletből tekert a kapu hosszú oldalába (0–1).

A középkezdés után azonnal válaszolni tudtunk. Luca Novelli nagy szóló végén, a kapust is kicselezve, higgadtan talált a hálóba (1–1). A félidő további részében folyamatosan sikerült nyomás alatt tartani a moldvaiakat, sorjáztak a hazai helyzetek. Mindennek a játékrész hosszabbításában lett meg az eredménye, amikor Luca Novelli bal oldalról érkező beadását Antal Hunor közelről a kapu közepébe helyezte (2–1). A pihenő előtti pillanatokban szinte sikerült kettőre növelni az előnyt, de Nyitra Szabolcs jobb alsó sarokra tartó erőteljes lövését hárítani tudta a vendégek hálóőre.

A fordulás után sem változott a játék képe, számos helyzetet dolgoztak ki a hazai fiatalok. Az 57. percben megszületett a harmadik találatunk, egy jól elvégzett szabadrúgás nyomán kijött a labda a vendségek kapusáról, Papp György eszmélt a leghamarabb és közelről a hálóba pofozta a labdát (3–1). A hátralévő időben is többet kezdeményeztek Szász Ferenc tanítványai, ám Luca Novelli, Nyitra Szabolcs és Erdei Ramon lehetősége is kihasználatlanul maradt.

Maradt a kétgólos FK-győzelem, ami azt jelenti, hogy a csapat hét ponttal a harmadik helyet foglalja el a bajnoki táblázaton. A folytatásban, szombaton a Jászvásári Politehnica otthonában szerepel az együttes.

Elitliga U16, 1. csoport, alapszakasz 3. forduló
FK Csíkszereda – FC Botoșani 3–1 (2–1)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Ciucanu Octavian (Brassó), asszisztensek: Tunsoiu Marian (Újsinka), Bedőházi Gergely (Sepsiszentgyörgy)
Gólszerzők: Luca Novelli (18.), Antal Hunor (45+1.), Papp György (57.), ill. Pletoianu David (17.)
FK Csíkszereda: Antonucci Michele – Iosif Krisztián, Papp György, Kertész Márk, Kozma Krisztián (Szép Dávid, 63.), Erdei Ramon, Nyitra Szabolcs (Petran Norbert, 74.), Brugger Dániel (Halász Balázs, 74.), Ioo Edvin (Bekő Kristóf, 63.), Luca Novelli, Antal Hunor (Gál Áron Attila, 80.) Vezetőedző: Szász Ferenc
FC Botoșani: L. Marian – I. Petrica (Nacu A.,12., Apostol E., 69.)), Feraru M., Suchianu A., Poamaneagea D. (P. Minea, 59.), Padurariu Y., Bulina L. (Rotariu V., 69.), David M., Bucsa G. (Avasilicioaie A., 69.), Pletoianu D., Gugianu R. Vezetőedző: Dolgheru Mirel

U15

Egy veszélyes hazai lövéssel indult a nap második találkozója, majd az első negyed órában két veszélyes vendéghelyzetet is feljegyezhettünk. A 16. percben Marian Robert jó húsz méteres lövését jegyezhettük fel, két perccel később Bíró Botond a kapu torkában nem találta el a labdát. A továbbiakban is felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd a szünet előtt öt peccel megszereztük a vezetést. Máthé Apor kissé balról nagy gólt zúdított a bal alsó sarokba (1–0).

A második 40 perc egy vendég-oldalhálóval indult, majd Sajgó remek szabadrúgását fogta a moldvaiak kapusa. A 49. percben Karda Hunor futott ki a kapujából és a 16-oson kívülre érve elütötte a vendégek támadóját. A játékvezető azonnal piros lappal büntette kapusunkat. Nyegre Kund helyére Györfi Krisztián érkezett a kapuba, akit a megítélt szabadrúgásból azonnal felavatott Stirbul Mihail (1–1).  A folytatásban igyekeztünk eltüntetni az emberhátrányt, ami részben sikerült is, hiszen kevés gólszerzési lehetősége adódott a vendégeknek, igaz, a mi oldlaunkon semjegyezhettünk fel nagy helyzeteket.

Maradt a döntetlen, ezzel Ubrankovics Zoltán csapata megőrizte veretlenségét, és hét ponttal a második helyen áll a tabellán a szintén hét egységet gyűjtő FC Botoșani mögött. A negyedik fordulóban Jászvásárra látogatnak a fiúk.

Elitliga U15, 1. csoport, alapszakasz 3. forduló
FK Csíkszereda – FC Botoșani 1–1 (1–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Tunsoiu Marian (Újsinka), asszisztensek: Ciucanu Octavian (Brassó), Bedőházi Gergely (Sepsiszentgyörgy)
Gólszerzők: Máthé Apor (35.), ill. Stirbul Mihail (50.)
Sárga lap: Máthé Apor (60.), ill. Stirbul Mihail (40.), Bodnar Eduard (50.), Holeiciuc David (53.), Ardeleanu Claudiu (80.), Grosu Valentin (80+4.)
Kiállítva: Karda Hunor (49.)
FK Csíkszereda: Karda Hunor – Orbán Márton, Sajgó Kristóf, Kovács Erik, Nyegre Kund (Györfi Krisztián, 49.), Marian Robert (Keresztes Tamás, 57.), Bencze Lóránd (Prezsmer Viktor, 57.), Máthé Apor, Bíró Botond (Catrinoi Sebastian, 70.), Vass Norbert, Ilyés Máté Vezetőedző: Ubrankovics Zoltán
FC Botoșan: Drobota E. – Aeiripoaie T. (Domnitei, 77.), Ardeleanu C., Lazar A., Stirbu M. (Mocariu, 70.), Irimia C., Nichitoi A., Holeiciuc D., Grosu V., Bodnar E. (Turcitu, 56.), Buliga I. Vezetőedző: Haj Catalin

Farkas Endre

 

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza