Elitliga U16 | Dobogón maradni

Elitliga U16 | Dobogón maradni

Hosszú utazás vár U16-os Elitligás csapatunkra. Szakál Csaba tanítványai az FC Botoșani hasonló korú együtteséhez látogatnak szombaton. A cél nem lehet más, mint a múlt heti vereség után visszatalálni a győzelem útjára és megtartani a dobogós helyezésünket.

Öt remekbeszabott győzelmet követően az elmúlt fordulóban hazai pályán kapott ki U16-os csapatunk. A Sepsi OSK elleni mérkőzésen nem ment a játék a fiúknak, Szakál Csaba vezetőedző szerint hozzáállásbeli problémák is adódtak a gárdánál. Nem is maradtak el a kemény szavak a meccs utáni értékelésben. A szakember szerint néhány játékosnak komolyan el kell gondolkodnia a teljesítményén és a hozzáállásán.

Ezt a héten minden bizonnyal meg is tették és a szakmai stáb segítségével kielemezték a vereséghez vezető hibákat. A cél nem lehet más, mint idegenből is elhozni a három pontot és megerősíteni helyünket a bajnoki táblázaton. Közvetlen riválisaink egymás ellen játszanak, így akár a dobogó legfelső fokára is ugorhatunk visszaszerezvén első pozíciónkat.

Ehhez minden bizonnyal lesz egy-két szava az ellenfelünknek is. A moldvaiak az elmúlt fordulóban idegenből hoztak el egy pontot a Jászvásári Politehnica ellen. Az ezt megelőző mérkőzések mérlege: két-két győzelem és vereség, valamint egy döntetlen volt. Ellenfelünk az utolsó három bajnokiján mindössze egyszer vette be az ellenfelek kapuját. Természetesen cseppet sem bánnánk, ha nem most találnák meg a góllövő cipőjüket a botoșani-i támadók…

A mi fiaink is bajban voltak a gólszerzéssel a legutóbbi meccsen, ám az azelőtti fordulókban a három találat volt a legkevesebb, amit elértek a 80 percek során. Ezt a góllövő formát kell újra megtalálnunk és megerősítenünk helyünket az élcsoportban.

A mérkőzést a Botoșani közelében található Ipoteşti település futball-pályáján játsszák szombaton 12 órai kezdette. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza