Elitliga U16 | Gólgazdag döntetlen

Elitliga U16 | Gólgazdag döntetlen

A listavezető Bákóval csapott össze szombaton U16-os Elitligás csapatunk. A rangadóhoz méltó, teljesen kiegyenlített játékot hozó mérkőzés első félidejében kétgólos előnyt dolgoztunk ki, ám egyéni hibákat követően feljött a moldvai csapat és igazságos döntetlen született.

Fantasztikusan kezdte a meccset fiatal csapatunk, Bödő Efraim Zoltán az első percben megszerezte a vezetést, méghozzá nem hétköznapi góllal. Egy, a vendégvédők mögé bejátszott labdát a bákói kapuvédő kapujából kijőve rúgott vissza a mezőnybe, játékosunk pedig mintegy 45 méterről teketóriázás nélkül emelte vissza kapura. Remek helyzetfelismerése az év végi legszebb gól-válogatásokba illő találatot eredményezett (1–0)!

Lendületben maradtak az FK-s fiúk, aminek hamarosan meglett az eredménye egy újabb látványos találat formájában. A 13. percben Jakab Krisztián 20 méteres szabadrúgásból talált be (2–0). Továbbra is minőségi futballt produkáltak fiataljaink, intenzív küzdelem zajlott a pályán. Félóra elteltével Keszler Roland jó lövését jegyezhettük fel, további találat azonban nem született, kétgólos hazai vezetéssel mehettek pihenőre a felek.

Kihasználták a hibáinkat

A szünet után érkezett a pályára Gáll Péter és Sas David. A félidő közepére két védelmi megingást követően eltüntette az előnyt a Bákó, miközben Keszler hagyott ki újabb lehetőséget (2–2). Kemény, ám sportszerű küzdelem zajlott a pályán, kitettek magukért a csapatok. A 65. percben Papp Szilárd találatával újra nálunk volt a vezetés, ám öt perc elteltével egy újabb hiba után egalizáltak a moldvaiak (3–3). A mérkőzés végéhez közeledve még két-három igazán komoly hazai helyzetet láthatott a közönség. Ezek közül Gáll Péter ziccere volt a legnagyobb, hatalmas bravúrral akadályozta meg Gumenco Maxim kapus az újabb piros-fekete találatot.

Mindent egybevetve igazságosnak mondható döntetlen született. Az eredménynek köszönhetően három fordulóval az alapszakasz vége előtt maradtunk a második helyen, egy ponttal lemaradva a bákóiak mögött.

U16 Elitliga, 1. csoport, alapszakasz 8. forduló
FK Csíkszereda – Academia Fotbal Club Bacău "Cristian Ciocoiu" 3–3 (2–0)
Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Szakács Jozsef (Sepsiszentgyörgy), asszisztensek: Tóth János (Kovászna), Vicsai Norbert (Sepsiszentgyörgy)
Gólszerzők: Bödő Efraim Zoltán (1.), Jakab Krisztián (13.), Papp Szilárd (65.), ill. Gherasim Robert (53. és 70.), Burlacu Diego (62.)
Sárga lap: Balint Eric (40+1.), Jakab Krisztián (60.), Gáll Péter (63.), ill. Sava Ștefan (71.), Băncilă Darius (80+2.)
FK Csíkszereda: Deáky Zsombor – Ambrus Szabolcs, Varró Richárd, Vorga Hunor, Papp György, Tóth-Pál Előd, Balint Eric (Gáll Péter, 51.), Bödő Zoltán Efraim (Sas David, 51), Papp Szilárd, Keszler Roland, Jakab Krisztián Vezetőedző: Szakál Csaba
Bákói FC: Gumenco Maxim – Băncilă Darius, Lungu Alex, Baciu Federico, Burlacu Diego, Dombrovischi Vlad, Dunăre George, Gherasim Robert, Olteanu Cosmin, Găleată Matei, Sava Ștefan Vezetőedző: Japalău Vladimir

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza