Elitliga U16 | Nagyszerű győzelem a Sepsi OSK ellen

Hazai győzelemmel búcsúzott U16-os, elitligás csapatunk a bajnokság őszi idényétől. A fiúkra még két kupatalálkozó vár 2023-ban.

Elitliga U16 | Nagyszerű győzelem a Sepsi OSK ellen

Hazai győzelemmel búcsúzott U16-os, elitligás csapatunk a bajnokság őszi idényétől. A fiúkra még két kupatalálkozó vár 2023-ban.

A mérkőzés első jelenete Antonucci Michele nagyszerű védése volt az első percben. A 12. percben büntetőhöz jutottunk, Ioó Edvinnel szemben szabálytalankodtak a háromszékiek. A 11-est Nyitra Szabolcs értékesítette (1–0). Hamar érkezett a vendégek válasza, a kapufa is a Sepsi segítségére volt az egyenlítő találat során (1–1). A 25. percben Szép Dávid lőtt nagy felső kapufát, a kipattanót Petran Norbert tette kapura, ám hárított a vendégek kapusa. A 29. percben nagy kavarodás után szöglethez jutott az OSK, a sarokrúgás után Antonucci nagyot hárított.

A második félidőben egy ideig csak sárga lapokat és cseréket jegyezhettünk fel, majd jött Nyitra Szabolcs és kilőtte a jobb felső sarkot (2–1). A folytatásban nem változott az eredmény, Szász Ferenc együttese megszerezte második győzelmét a felsőházi rájátszásban és a hátralévő két kupameccs után téli pihenőre vonul majd.

A lefújást követően Szász Ferenc vezetőedző értékelt.

"A sors igaztalansága lett volna, ha ezt a mérkőzést nem nyerjük ma meg. Egy teljesen defenzív, tíz emberrel a védekezésre és a hibáinkra váró ellenfél ellen tudtunk megérdemelt győzelmet aratni. Azt kell látnom a csoportban magasan a legjobban domináns, a játékot építeni próbáló csapat vagyunk. Eddig az ellenfeleink egyike sem próbált játszani és a bátor, magas pressinget felvállalni. Képtelen vagyok a csapatommal nem a játékra és a játék építésére tanítani a játékosaim, és nem ennyire defenzíven játszatni a csapatom.

Ugyanakkor a hibáinkat is látni kell, a hiba benne van és lesz ebben a labdabirtoklásra, a dominanciára épülő játékban. De azért az elfogadhatatlan, hogy nyomás nélkül elpasszoljuk a labdákat, ezekből mi rendre gólokat kapunk. Nagyon fel kell jó pár játékosomnak nőni a feladathoz és a nyomást, a felelősséget nem szövegben kell előadni, hanem tettekben a pályán kötelező majd bizonyítani, felvállalni. Meg kell érteni, ez immáron a felső ház és a csapatok a biztonságos defenzív játékra építenek és nekünk, ha egyelőre eredményekben még nem is, de a játék összképei alapján mindenképp az elején kell legyünk a végelszámoláskor.

Rendkívül nehéz tavasz és legfőképp nehéz felkészülés vár csapatunkra, hogy mindezeket a felkészülés során ki tudjuk javítani. Két hét múlva pedig újra meg kell mérkőzzünk a Sepsi csapatával, immáron a Román Kupa berkein belül. Nagyon nehéz mérkőzés vár ott is ránk, de ezen mérkőzések szolgálják a játékosok fejlődését, jövőjét. Gratulálok csapatomnak a megérdemelt győzelemhez!"

Elitliga U16, play-off, 5. forduló
FK Csíkszereda – Sepsi OSK 2–1 (1–1)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Amorăriței Mihai (Câmpina), asszisztensek: Dumitrache Stefan (Palánka), Dicu Madalin (Bucov)
Gólszerzők: Nyitra Szabolcs (12. és 76., az első büntetőből), ill. Radovan Rareș (15.)
Sárga lap: Kertész Márk (54.), Iosif Krisztián (57.), Petran Norbert (70.), ill. Bodi Andrei (60.)
FK Csíkszereda: Antonucci Michele – Iosif Krisztián, Papp György, Kertész Márk (Halász Balázs, 59.), Kovács Dávid (Kárándi Roland, 46.), Erdei Ramon (Brugger Dániel, 59.), Nyitra Szabolcs, Petran Norbert, Szép Dávid (Dande Erik, 83.), Bekő Kristóf, Ioó Edvin Vezetőedző: Szász Ferenc
Sepsi OSK: Makó Máté – Giosanu Mario, Butyka Zsolt (Balint Darius, 46.), Pacurar Petru, Suciu Flavius, Máté Bence, Cantauz Raul, Minescu Antonio (Truta Vlad, 65.), Udvardi Balázs, Radovan Rareș (Bodi Andrei, 35.), Stroie Mihnea Andrei (Stoia Tudor, 76.) Vezetőedző: Dirvareanu Florin

Farkas Endre
 

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza