Elitliga U17 | A helyzetek alapján rászolgáltunk volna a pontszerzésre

A Kolozsvári CFR elleni 3–1-es diadal után idegenben, az Universitatea Craiova ellen folytatta play-off szereplését U17-es, elitligás együttesünk. A mérkőzésen megismétlődött az első játéknap eredménye, csak sajnos, fordított előjellel.

Elitliga U17 | A helyzetek alapján rászolgáltunk volna a pontszerzésre

A Kolozsvári CFR elleni 3–1-es diadal után idegenben, az Universitatea Craiova ellen folytatta play-off szereplését U17-es, elitligás együttesünk. A mérkőzésen megismétlődött az első játéknap eredménye, csak sajnos, fordított előjellel.

A vasárnapi találkozót Szakál Csaba vezetőedző segítségével foglaljuk össze. A szakember a rá jellemző alapossággal számolt be az eseményekről. A gólokkal kapcsolatosan a vezetőedző elmondta, egy távoli lövésből szerzett találattal szerezték meg a házigazdák a vezetést, majd két kipattanó labdát értékesített az ellenfél. Sas David gólja pedig egy Jakab Krisztián által elvégzett támadó oldali szabadrúgás után született. Játékosunk remekül érkezett a hosszú oldalt bezárva, és fejelte vissza a labdát oda, ahonnan a kapus érkezett.

"Az első félidőt nagyon jól kezdtük támadást vezethettünk, és a beadást követően tisztázni tudtak a kapu elől. Szögletet végezhettünk el, ami szintén veszélyes volt. Az első tíz perc túlnyomó részében mi tudtuk birtokolni a labdát, és magasan védekezve helyeztük nyomás alá a Craoiva csapatát. Az ezt követő időszakban kijöttek a nyomás alól, nem tudtunk betalálni ebben a periódusban. És ahogy kijöttek a nyomás alól, veszélyeztetni tudtak a kapunk előtt hazaiak is. Igazán nagy ziccerük ugyan nem volt, de a 16. percben megszerezték a vezetést. Figyelmetlenek voltunk, és a lövő játékosra későn léptünk ki.

A vezető góljukat követően jött egy 15 perces periódus, ahol nyomás alá helyezett minket a Craiova. Ebben az időszakban aránylag jól szerveztük meg a védekezésünket a középső, és a saját zónában. Volt több veszélyes próbálkozásuk is, de ezek szinte kivétel nélkül távoli átlövések voltak. Az ezt követő időszakban több ígéretes labdaszerzésünk is volt, amit nagyon jó területeken szereztünk meg, és ezekből a labdákból a védelem mögé tudtunk kerülni, de az egyenlítő találatot nem sikerült megszereznünk. Pontrúgásaink is voltak, amiben bőven volt veszély. Ezt az időszakot áthidalta a Craiova is. Eljött a 43. perc a félidő előtt, és megszerezték a második góljukat a hazaiak. 

Vissza akartak vágni

A félidőben egyik csapat sem változtatott. A történethez hozzátartozik az is, hogy bőven volt miért visszavágnia a hazai csapatnak, és ennek érdekében mindent el is követtek. A lehető legerősebb csapatukkal álltak fel ellenünk, ami azt jelentette, hogy három játékosuk is ebben a csapatban kapott szerepet most (ezek a játékosok a harmadosztályú felnőtt, illetve az u18-as csapat kezdő játékosai). A hazaiak edzőjének elmondása szerint nagy valószínűséggel először, és utoljára szerepeltek így a bajnokságban. Nem is vártunk mást, gondoltuk, hogy ebben az összeállításban fognak pályára lépni ellenünk. Nem ért minket meglepetésként. És ez egy óriási dolog, hogy ellenünk mindig mindenki a lehető legjobb csapatával akar szerepelni. Nem egyszerű ez, de ugyanakkor pozitív dolog, mert ezt kivívtuk magunknak.

A félidőben rendeztük a sorokat. Helyre tettünk pár dolgot a srácok fejeben, és kezdődött a második játékrész. Sokkal élesebbek voltunk, remekül kezdtünk, és veszélyes támadást vezettünk, amiből szöglet lett. A szögletet Jakab végezte el, és Sas David remekül érkezett. Csúsztatása pár centivel a hosszú kapufa mellett ment el. Nem tudtunk sajnos szépíteni. Támadásban maradtunk, fölényt alakítottunk ki, nem sokkal később egy ellentámadást követően szöglethez jutottak a hazaiak. Ezt nagyon jól védekeztük le, viszont a kipattanó labdát megint csak nagyon rossz időzítéssel támadtuk. A Craoiva játékosa habozás nélkül rúgta vissza a labdát körülbelül 30 méterről a kapu előterébe, ahol utat talált a labda a kapu bal oldalába.

Nagy tartásunk volt, és egy jól megszervezett védekezéssel, megtalálva a megfelelő egyensúlyt a támadás-védekezés között, mentünk tovább előre. Ellenfelünk harmadik gólja után, és már előtte is érezhetően visszavett. Az erejük egyre jobban fogyott. Főként védekezésre berendezkedve, igyekeztek labdát szerezni a saját térfelükön, és hosszan berúgni a labdát a védelmünk mögé. Abban bízva, hogy egyszer el tudnak futni. Szerencsére jól megoldottuk a feladat ezen részét. Kevés alkalommal fordult ez elő, és amikor mégis, akkor jól kontrolláltuk. Jött a szépítő gólunk a 61. percben. Öt perccel a harmadik góljuk után, és az ezt követő időszakban óriási helyzetek adódtak előttünk, óriási lehetőségeket dolgoztunk ki"  – foglalta össze az eseményeket Szakál Csaba.

Elitliga U17, play-off, nyugati csoport, 2. forduló
Universitatea Craiova – FK Csíkszereda 3–1 (2–0)

Craiova
Vezette: Lăstun Mihail Sebastian (Râmnicu Vâlcea), asszisztensek: Bălan Gheorghită (Piteşti), Ionescu Mihai Marian (Bradu)
Gólszerzők: Busa Florin (16.), Petrulescu Robert (42.), Găină Dragoș (56.), ill. Sas David (61.)
Sárga lap: Mitaru Alberto (81.), Buse Bogdan (90+2.), ill. Jakab Krisztián (32.), Keszler Nagy Roland (53.)
Craiova: Globean Alexandru – Gașpăr Florin, Grad Fabian (Mitaru Alberto, 68.), Buse Bogdan, Tancu Mario, Busa Florin, Chifa Robert (Votoru Rareș, 75.), Petrulescu Robert, Stana Cosmin, Ciolacu Constantin (Lută Teodor, 68.), Găină Dragoș (Mitriță Mario, 82.) Vezetőedző: Vrăjitoarea Bogdan 
FK Csíkszereda: Deáky Zsombor – Keszler Nagy Roland, Sas David, Györfi Attila, Balint Eric (Nagy Lóránd, 78.), Păcuraru Luca, Trombitás Dávid (Ambrus Szabolcs, 87.), Bödő Efraim Zoltán, Luca Noveli (Nagy Botond, 87.), Tóth-Pál Előd (Kulcsár Medárd, 73.), Jakab Krisztián Vezetőedző: Szakál Csaba

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza