Elitliga U17│Eggyel jobbak voltunk

Elitliga U17│Eggyel jobbak voltunk

A vezetőedzőnk szerint két szakaszra osztható mérkőzésen, a gólokat tekintve eggyel jobbak voltunk. A 60. percig kétgólos vezetést sikerült kiépítenünk, de a találkozó utolsó harmadában, a felére olvadt előnyünket csak szenvedve, a játékot rutinosan tördelve tudtuk megőrizni. A győzelemhez, a két gólt szerző Szőke Lénárd mellett, a büntetőt hárító Simon Máté is sokat tett hozzá.

A lefújást követően Benkó Tihamér vezetőedző, a látottakat a következőképpen foglalta össze:

Jól kezdtük a mérkőzést, többnyire nálunk volt a labda. A széleken tudtunk főleg az ellenfél mögé kerülni, helyzeteket kialakítani. Különösen a jobb oldalunk volt aktív. Egy szöglet után a vezetést is megszereztük. A második félidő elején ismét mi domináltunk, megszereztük a második gólt is. Ekkor úgy tűnt teljesen kezünkben tartjuk a mérkőzést. Az ellenfél addig teljesen veszélytelen volt a kapunkra.

Azonban egy védelmi megingás után gólt kaptunk. Ez az ellenfelet felhozta, mi pedig kapkodóvá váltunk, szétesett a játékunk. Nem sokkal később büntetőhöz jutott az ellenfél, de a kapusunk védeni tudott. A meccs végéig az eredmény már nem változott. Inkább mezőnyjáték volt a büntető után, sok szabálytalansággal, nem volt folyamatos játék.

Összességében gratulálnunk kell a fiúknak, megtudtuk nyerni a második meccsünket is, hatvan percig pedig kifejezetten jól futballoztunk. Amiben előre kell lépjünk, hogy az ilyen meccseket letudjuk zárni, és ne hozzuk magunkat nehéz helyzetbe.

A Sepsi OSK következik

A jó rajtot egy hét múlva lehet folytatni. Csapatunk következő mérkőzése, jövő vasárnap délután kettőtől a Sepsi OSK ellen, az FK Sportparkban lesz. A háromszéki gárdának két fordulót követően három pontja van.

Kolozsvári Viitorul Futballakadémia FK Csíkszereda 1:2 (0:1). Vezette: Pascu Cristian Antonio Nicolae, Duță Vasile Marius és Spătar Răzvan. Tartalék: Suvar Alexandru.

Gólszerzők: Szőke Lénárd (2), illetve ().

Viitorul Futballakadémia: 1. Mureșan Cătălin Sorin, 22. Balaban Denis Daniel, 5. Popa Dragoș Alex (16. Istrate Ianis Ștefan, 82), 6. Soós Róbert László (23. Călbăjos Andrei Marian, 62), 3. Blidărean Davide, 4. Pop Dacian Cristian, 8. Băbuțan David Ioan, 10. Magherean Alexandru Adrian, 7. Marian Sebastian Ioan (20. Bunea Marco, 46), 11. Rațiu Alexandru Cristian (15. Moldovan Bogdan, 20), 9. Mureșan Darius. Vezetőedző: Codescu Marius Ștefan.

FK Csíkszereda: 12. Simon Máté – 5. Colceriu Falvius 4. Szőke Lénárd, 20. Ureche Alex, 3. Kárándi Botond – 6. Marosi Krisztián, 63 (15. Leczki Norbert, 60), 16. Balogh Szilárd, 21. Iordache Luca, 10. Zelenák Dávid (9. Ilie Mihai), 22. László Norbert (11. Török-Láday Hunor, 60), 7. Lázár Magor (19. Ilie Luca). Vezetőedző: Benkó Tihamér.

Ráduly Róbert Kálmán

2022. augusztus 28.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza