Elitliga U17 | Nem voltak egy súlycsoportban

Elitliga U17 | Nem voltak egy súlycsoportban

Fölényes, tizenhét(!) gólos különbséggel győzte le U17-es Elitligás csapatunk aktuális ellenfelét a hétvége zárásaként. A Temesvári Banatul Sportiskola fiataljai nem tudtak felnőni a feladathoz.

Ragyogó őszi napsütésben futottak ki a felek a Sportpark füvére vasárnap, hogy pontot tegyenek a hétvégi, FK-s érdekeltségű futballesemények végére.  Két órával korábban Ifiligás csapatunk győzelme megadta az alaphangot, az egy évvel fiatalabbak sem akartak lemaradni mögöttük. Lehengerlően kezdett Benkó Tihamér alakulata, a 20. percben már 4–0 állt az eredményjelzőn. Szőke Lénárd kezdte meg a gólgyártást a 6. percben, ezt követte hat perc elteltével Leczki Norbert fejes gólja, majd Ilie Luca duplázott. A második találata büntetőből született (4–0).

Az első fél óra végéig két újabb hazai találat következett. Előbb Leczki passzát Gábor Tihamér váltotta gólra, aztán Ilie Mihai hatra növelte az előnyt. A félidő további három hazai gólt tartogatott még. Következett Ilie Luca újabb duplája, a két gól között pedig Marosi Krisztián köszönt be (9–0).

Nem sokat teketóriáztunk a második 45 percben sem. A 47. minutumban egy végletekig kijátszott helyzet befejezéseként Demeter váltotta gólra Ilie Mihai önzetlen átadását. Ezután az előbb előkészítésben jeleskedő Ilie Mihai gyors egymásutánban kétszer is megzörgette a hálót (12–0).

A 61. percben egy öngóllal nőtt a különbség, négy perc múlva Leczki Norbert is meglőtte önmaga második gólját (14–0). Ezt követően mindkét szakvezető a kapuscsere döntött, nyilván más-más indokkal tették ezt. Az új kapuvédő sem hozott nagyobb szerencsét a vendégeknek. Igaz, ő már „csak” három gólt könyvelhetett el. Szőke Lénárd, Leczki Norbert és László Norbert tették teljessé a kiütést. A vége 17–0, a következő fordulóban a Kolozsvári CFR fogadja a fiúkat.

Elitliga U17, nyugati csoport, alapszakasz 8. forduló
FK Csíkszereda – Temesvári Banatul Sportiskola 17–0 (9–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Nagy Daniel (Medgyes), asszisztensek: Suvar Alexandru Nicolae és Vasile Bogdan Stefan (mindketten Nagyszeben)
Gólszerzők: Szőke Lénárd (6. és 70.), Leczki Norbert (12., 65. és 75.), Ilie Luca (16., 18., 34. és 43., a másodikat büntetőből), Gábor Tihamér (26.), Ilie Mihai (29., 50. és 55.), Marosi Krisztián (40.), Demeter István Hunor (47.), öngól (61.), László Norbert (76.)
Sárga lap: László Norbert (82.), Gábor Tihamér (89.)
FK Csíkszereda: Csíki Szabolcs (Andrii Trebushnyi, 65.) – Gábor Tihamér, Szőke Lénárd, Ureche Alexandru, Kárándi Botond – Leczki Norbert, Marosi Krisztián, Iordache Luca (Demeter István Hunor, a szünetben) – Zelenák Dávid (Lázár Magor, a szünetben), Ilie Mihai, Ilie Luca (László Norbert, a szünetben) Vezetőedző: Benkó Tihamér
Temesvári Banatul Sportiskola: Kormany Raul – Santa Dorian, Gavrilescu Răzvan, Ivănătă Dănuț, Boroșoiu Dario, Cucu Denis, Gafton Lucas, Fucă Alexandru, Olaru Mircea, Carancea Dario, Brâncoveanu Alexandru Vezetőedző: Cristian Petcu

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza