Elitliga U17 | Újabb meggyőző győzelem

Újra sok gólt szerezve és kapott találat nélkül nyerte meg bajnokiját U17-es, elitligás együttesünk. Az "áldozat" ezúttal is temesvári csapat volt, méghozzá a Politehnica.

Elitliga U17 | Újabb meggyőző győzelem

Magabiztos, ötgólos győzelemmel folytatta szereplését U17-es, elitligás együttesünk. A Temesvári Politehnica nem tudott méltó partnere lenni Szakál Csaba csapatának, amely nagyobb arányban is diadalmaskodhatott volna, ha a helyzeteit jobb százalékkal használja ki.

Hazai helyzetekkel indult a mérkőzés, az első percekben egyértelműen az FK-s fiatalok voltak a kezdeményezőbbek. A 9. minutumban a Poli is eljutott Nagy Krisztián kapujáig, azonban nem tudtak túljárni hálóőrünk eszén. Negyed óra elteltével Bödő Efraim Zoltán lövését szedte ki a vendégkapus a léc alól. Az akciót követő szöglet után Györfi Attila közelről megszerezte a vezetést (1–0). Három perc elteltével Jakab duplázhatta volna meg az előnyt, ám nem tudta hálóba juttatni a jobb oldali beadást. A 21. percben Jakab már a kapuson is túljutott, ám ballal mellé helyezett.

A 23. percben Nagy Krisztián a felső léc segítségével hárított egy temesvári lehetőséget. A 37. percben Tóth Pál Előd kapott remek labdát és a jobb alsó sarokba tekert (2–0). Egy perc elteltével Jakab Krisztián volt a főszereplő, bal oldali labdaszerzés után kilőtte a hosszú sarkot (3–0). A félidő hajrája egy-egy lehetőséget hozott még mindkét oldalon, de az eredmény nem változott a szünetig.

Ellenállás nélkül

A második negyvenöt perc Jakab kimaradt ziccerével, majd lesgóljával indult. Az 51. percben már pontosabb volt a befejezés, Jakab ballal, a kapufa segíségével lőtt a hálóba (4–0). Az 54. percben Pacuraru Luca minden fontos kérdést lezárt, Jakab Krisztián ezúttal az előkészítésben jeleskedett (5–0).

Az ötgólos különbség kialakulása után visszaesett a mérkőzés irama és színvonala, cserék és sárga lapok követték egymást. A hajrában aztán felpörgette a játékot Szakál Csaba csapata, az utolsó negyed órában sorra alakították ki a lehetőségeket Tóth Pál Elődék, ám a legnagyobb ziccerek is kimaradtak. A vendégek az utolsó percekben egy lesgóllal jelentkeztek, másképp nem sokat tettek hozzá a találkozóhoz. A mérkőzést Jakab Krisztián kapufája zárta. Folytatás egy hét múlva az Aradi UTA otthonában.

Elitliga U17, nyugati csoport, alapszakasz 2. forduló
FK Csíkszereda – Temesvári Politehnica 5–0 (3–0)

Csíkszereda, sportpark
Vezette: Cupu Raul George (Fogaras), asszisztensek: Tunsoiu Marian (Újsinka), Toca Cosmin Gheorghe (Fogaras)
Gólszerzők: Györfi Attila (16.), Tóth Pál Előd (38.), Jakab Krisztián (39. és 51.), Pacuraru Luca (54.)
FK Csíkszereda: Nagy Krisztián – Keszler-Nagy Roland (Trombitás Dávid, 61.), Sas David (Erdei Ramon, 71.), Balilnt Eric, Györfi Attila, Nagy Lóránd, Bödő Efraim Zoltán (Lungu Alexandru, 71.), Pacuraru Luca (Ambrus Szabolcs, 71.), Kulcsár Medárd (Morhan Jonathan, 61.), Tóth-Pál Előd, Jakab Krisztián Vezetőedző: Szakál Csaba
Temesvár: Traia Mihai – Goia Răzvan, Chiș Luca, Ardel Luca, Bologa Andreș, Mihăescu Cosmin, Matei Alexandru, Șteta Bogdan, Buyata Andrei, Bogdan Damian, Cercel Alexandru Vezetőedző: Brîndescu Sorin

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza