Elitliga U17 | Gólzáporos döntetlen az alapszakasz végére

Gólgazdag döntetlent játszott utolsó alapszakasz-mérkőzésén U17-es, elitligás együttesünk a Sepsi OSK ellen, hazai pályán. A vendégek a hosszabbításban egyenlítettek.

Elitliga U17 | Gólzáporos döntetlen az alapszakasz végére

Gólgazdag döntetlent játszott utolsó alapszakasz-mérkőzésén U17-es, elitligás együttesünk a Sepsi OSK ellen, hazai pályán. A vendégek a hosszabbításban egyenlítettek.

Nagy iramban kezdődött a második vasárnapi találkozó a Sportparkban. Mindkét csapat motiváltan vetette magát a küzdelembe, ami hamarosan gólhelyzetekben és gólokban is megmutatkozott. A 18. percben Bödő Efraim Zoltán ziccerben a kapussal szemben nem tudta a hálóba helyezni a labdát, a kivetődő Bartha Mátyás bravúrral mentett. Egy perc elteltével megszereztük a vezetést, Păcuraru Luca középről használt ki remekül egy lehetőséget (1–0). A 22. percben Sas David fejelt a kapus kezébe bal oldali szöglet után. A 23. percben a Sepsi előtt adódott hatalmas lehetőség, Deáky Zsombor remek kivetődéssel tisztázott.

A 30. minutumban Jakab Krisztián lövése csúszott le. Egy perc elteltével bizonytalankodott a védelmünk, a kialakult helyzetet Deáky hatalmas védéssel oldotta meg. A 32. percben egy szép FK-támadás végén a védőkről kipattanó labdát Tóth-Pál Előd helyezte a kapu közepébe (2–0). Mindössze négy pecig örülhettünk a kétgólos előnynek, a 36. percben Táncos Áron fejjel volt eredményes (2–1). A 44. percben a vendégek egy keresztlécen csattanó lövéssel jelezték, hogy korántsem gondolják lefutottnak a meccset.

Drámai végjáték

Vendégrohamokkal indult a második 45 perc is, ám jól állta a sarat a piros-fekete védelem, sőt, az 53. percben Jakab Krisztián bal oldali szabadrúgásánál mi voltunk közelebb a gólszerzéshez. Bödő Efraim Zoltán fejese azonban fölé szállt, így maradt a minimális előny. Nem sokáig, két perc elteltével a jobb oldalon futó vendégtámadás végén érkezett a beadás, amire jól érkezett Bartalis Andrei és a labda Deákyt érintve a kapu közepébe pattant (2–2). A 67. percben ismét Deáky Zsombornak kellett  kivetődve mentenie, öt minutummal később egy jobb oldali szabadrúgás után pedig fejjel veszélyeztettünk.

A 72. percben Tóth-Pál Előd remek találatával ismét átvettük a vezetést, a gólöröm közepette Păcuraru Luca kapott sárga lapot sportszerűtlen viselkedésért (3–2). A 76. percben Deáky Zsombor ismét nagyot mentett egy léc alá tartó próbálkozásnál. Több kemény összecsapás tarkította a küzdelmet, a Sepsi a felsőházért hajtott, mi pedig győzelemmel szerettük volna befejezni az alapszakaszt.  A 84. percben Bödő csaknem eldöntötte a mérkőzést, ám fejese elment a kapu előtt. A 89. percben egy jobb oldalról elvégzett szabadrúgást Jakab tekert az oldalhálóba. A hosszabbítás ötödik percében, bal oldalról, jó helyzetből jutottak szabadrúgáshoz a vendégek, akik Mihoreanu Gabriel révén éltek a lehetőséggel, aki a kapu hosszú oldalába tekert, Györfi Attila csak a gólvonalon túl tudott beleérni a labdába (3–3).

Szakál Csaba együttese az elszalasztott győzelem ellenére készülhet a felsőházi rájátszásra.

Elitliga U17, nyugati csoport, alapszakasz 11. forduló
FK Csíkszereda – Sepsi OSK 3–3 (2–1)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Pascu Cristian Antonio (Nagyszeben), asszisztensek: Nagy Dániel (Medgyes), Prodan Costel Adrian (Nagydisznód)
Gólszerzők: Păcuraru Luca (19.), Tóth-Pál Előd (32. és 72.), ill. Endrődi Erik (36.), Bartalis Andrei (55.), Mihoreanu Gabriel (90+5.)
Sárga lap: Păcuraru Luca (73.), ill. Granei Flavius (62.), Varga Norbert (64.), Mihoreanu Gabriel (86.), Todoran Marian (87.)
FK Csíkszereda: Deáky Zsombor – Keszler-Nagy Roland, Sas David, Györfi Attila, Morhan Jonathan (Nagy Loránd, 58.), Păcuraru Luca (Balint Eric, 79.), Trombitás Dávid (Kulcsár Medárd, 61.), Bödő Efraim Zoltán, Noveli Luca (Ambrus Szabolcs, 61.), Tóth-Pál Előd, Jakab Krisztián Vezetőedző: Szakál Csaba
Sepsi OSK: Bartha Mátyás – Dinka Levente (Căitan Iustin, 77.), Varga Hunor, Vulpe Denis (Gal Lucian, 68.), Marin Rareș, Granei Flavius (Crosanu Nicolas, 68.), Táncos Áron (Lőrincz Csaba, 57.), Bartalis Andrei (Fekete Márk, 77.), Varga Norbert, Mihoreanu Gabriel, Endrődi Erik Vezetőedző: Todoran Marian

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza