Elitliga U17 | Hátrányból fordítottunk

Egy gólos hátrányból fordítva két találattal jobbnak bizonyult U17-es, elitligás csapatunk a Kolozsvári CFR gárdájánál a felsőházi rájátszás első játéknapján.

Elitliga U17 | Hátrányból fordítottunk

Egy gólos hátrányból fordítva két találattal jobbnak bizonyult U17-es, elitligás csapatunk a Kolozsvári CFR gárdájánál a felsőházi rájátszás első játéknapján.

Alig telt el tíz perc, máris hátrányba került U17-es csapatunk, az Elitliga felsőházi rájátszásának első fordulójában. Az Ifjúsági Liga felsőházi mezőnyének megváltozása nyomán (a Kolozsvári CFR kizárásával, a Temesvári Ripensia került be az U18-as play-offba) az eredetileg kiírt Temesvári Ripensia helyett a Kolozsvári CFR érkezett vasárnap kora délután a Sportparkba. A 11. percben látványos fejessel szerezte meg a vezetést a vendégcsapat (0–1). A folytatásban több lehetőség adódott az egyenlítésre, ám csak a félidő hosszabbításában jött össze. Jakab Krisztián jobb oldalról elvégzett szabadrúgása a kapu bal oldalában kötött ki (1–1).

A második félidőt Jakab lehetősége vezette fel, ám kimaradt a helyzet, ahogy az 54. percben is gólt szerezhettünk volna, ám nem találtuk el a labdát a kapu előterében. Egy perc múlva újra Jakab Krisztián futott neki egy szabadrúgásnak a bal oldalról. Lapos lövése a bal alsó saroknál meglepte a vendégkapust, akiről kipattant a játékszer, amit Györfi Attila helyezett közelről a hálóba (2–1). A 77. percben jobb oldali szögletrúgás után kerültünk helyzetbe, Bödő Efraim Zoltán végül kapufával zárta a lehetőséget. A 79. minutumban Tóth-Pál Előd lőtt a kapusba jó helyzetből.

A hajrában nagy erőket mozgatott meg a venségcsapat az egyenlítésért, ám a nagyobb gólszerzési lehetőségek továbbra is Szakál Csaba fiai előtt adódtak. A 86. percben Păcuraru lövését fogta a vendégkapus, a vége három perccel pedig Deákynak kellett védenie a bal felső saroknál. A találkozót Jakab két hatalmas szólója zárta, ám a CFR hálóőre a helyén volt, de még a lefújás előtti pillanatok is tartogattak izgalmakat Deáky kapujánál. A hosszabbítás pillanataiban Jakab hozta kihagyhatatlan helyzetbe Varró Richárdot, ezzel két gólos győzelemmel indítottuk a play-offot. Folytatás egy hét múlva Craiován.

Elitliga U17, nyugati csoport, play-off 1. forduló
FK Csíkszereda – Kolozsvári CFR 3–1 (1–1)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Gheorghe Alin, asszisztensek: Enache Gabriel, Ionica Alin (mindhárman Ploieşti)
Gólszerzők: Jakab Krisztián (45+1.), Györfi Attila (55.), Varró Richárd (90+3.), ill. Juhos Gábor (11.)
Sárga lap: Trombitás Dávid (42.), Györfi Attila (51.), Tóth-Pál Előd (88.), ill. Popescu Gabriel (34.), Gîrjob Andrei (59.)
FK Csíkszereda: Deáky Zsombor – Keszler-Nagy Roland, Sas David, Györfi Attila, Balint Eric (Nagy Loránd, 57.), Păcuraru Luca, Trombitás Dávid, Bödő Efraim Zoltán (Varró Richárd, 90+2.), Ambrus Szabolcs (Luca Noveli, 46.), Tóth-Pál Előd, Jakab Krisztián Vezetőedző: Szakál Csaba
Kolozsvári CFR: Racăsan Mihai – Juhos Gábor, Popescu Gabriel, Rusu Emil, Ondreykowics Alex, Radu Alexandru, Hajdo Roland (Miclăuș Mateo, 69.), Gîrjob Andrei (Sabău Andrei, 69.), Dragoste David (Melu Eugen, 69.), Burzo Paul (Rosca David, 75.), Bancu Andrei (Bucur Silviu, 43.) Vezetőedző: Moldovan Claudiu

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza