Elitliga U17 | Jakab Krisztián jött, látott és döntött

Egy gól jelentette a különbséget a Kolozsvári Universitatea elleni, bepótolt mérkőzésen szerdán, kora délután. Jakab Krisztián találata döntött a hat sárga lapot és egy kiállítást hozó találkozón.

Elitliga U17 | Jakab Krisztián jött, látott és döntött

Egy gól jelentette a különbséget a Kolozsvári Universitatea elleni, bepótolt mérkőzésen szerdán, kora délután. Jakab Krisztián találata döntött a hat sárga lapot és egy kiállítást hozó találkozón.

Hazai pályán zárta a bajnokságot erre az évre U17-es, elitligás csapatunk, amely a Kolozsvári Universitatea elleni, negyedik fordulóból elhalasztott meccset pótolta szerdán. Nem forogtak sokat veszélyben a kapuk az első félidőben, javarészt mezőnyjáték folyt a pályán. A 19. percben Kulcsár Medárd 17 méterről eleresztett lövését fogta a vendégek kapusa. Tíz perc múlva Păcuraru Luca lőtt középről mintegy 18 méterről, ám újra mentett a kapus. A vendégek először a 33. percben találták el a kaput, Lambru feladta a labdát Deákynak. A szünetig Jakab Krisztián előtt adódott még lehetőség, ám sem szabadrúgásból, sem a kapu előterében akcióból sem találta el jól a labdát.

A második félidő elején sikerült megszerezni a vezetést. A 47. percben Păcuraru Luca nagyszerű átadásával Jakab tört be a bal oldalon és magabiztosan lőtt a hálóba (1–0). Két perc múlva megfogyatkoztak a vendégek, a Keszler Roland elleni szabálytalanság nyomán Techereș Alin azonnal piros lapot kapott. A kiállítás után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, az 53. percben két gólszerzési lehetőségünk is kimaradt, majd a 61. percben Păcuraru Luca lövése szállt el jobbról a hosszú sarok mellett. A 64. percben Jakab lőtt fölé, majd tíz perccel később Nagy Loránd célozta meg a jobb alsó sarkot, ám Enache a helyén volt. A 79. percben közel volt az U az egyenlítéshez, ám a labda elsuhant Deáky kapuja előtt, egy percre rá Trombitás lőtt mellé. A 88. percben Tout Mario szabadrúgása szállt el a bal felső sarok mellett, majd Jakab Krisztián nem tudott kapura lőni védője mellett. A ráadásban Jakab Krisztián ziccere is kimaradt, így a végeredmény is maradt, egygólos hazai diadallal zárult 2023.

Az őszi szezon a Kolozsvári U és a Sepsi OSK elleni kupacsatákkal zárul Szakál Csaba együttese számára.

Elitliga U17, play-off, 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés
FK Csíkszereda – Kolozsvári Universitatea 1–0 (0–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Mormeci Dumitru Robert (Brassó), asszisztensek: Pânzaru Viorel (Brassó), Tunsoiu Marian (Újsinka)
Gólszerző: Jakab Krisztián (47.)
Sárga lap: Jakab Krisztián (27.), Păcuraru Luca (68.), Luca Noveli (87.), ill. Cîslariu Adrian (41.), Szalontai Paul (78.), Vitan Fabian (90+2.)
Kiállítva: Techereș Alin (49.)
FK Csíkszereda: Deáky Zsombor – Nagy Loránd (Papp György, 89.), Sas David, Varró Richárd, Keszler Roland, Kulcsár Medárd (Ambrus Szabolcs, 46.), Trombitás Dávid, Bödő Efraim Zoltán, Luca Noveli, Păcuraru Luca (Brugger Dániel, 70.), Jakab Krisztián Vezetőedző: Szakál Csaba
Kolozsvár: Enache Dragoș – Vlad Vicențiu, Ivan Tudor, Vitan Fabian, Techereș Alin, Buia Florin, Lambru Vlad, Cîslariu Adrian, Cota Darius, Tout Mario, Orban Mihai Vezetőedző: Albu Alin

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza