A második liga tizedik fordulójának nyitómérkőzését játssza holnap az FK Csíkszereda, mely a CSM Politehnica Iasit fogadja.

A moldvaiak jelenleg a tabella 9. helyén állnak, mérlegük: négy győzelem, öt vereség. Legutóbb egygólos vereséget szenvedtek hazai pályán a Metaloglobustól. A tavaly még első ligás jászvásáriakat egy győzelemmel pontszámban utolérhetjük. Costel Enache a Poli vezetőedzője elmondta:

“Nagy harcra számítok, egy olyan meccsre, ahol rengeteget kell majd dolgozni a pályán és szervezett futballra lesz szükség a csíkiak ellen.”

Hozzátette, a válogatott szünetet nem sikerült úgy kihasználnia, ahogy azt szerette volna, mert nem tudott nagy intenzitású edzéseket végezni és mindössze 2-3 nap sikerült azt az edzéstervet megvalósítani, amit előre elképzelt. Ami a keretet illeti, Costel Enache elmondta, hogy az előző mérkőzésekhez képest sokkal jobban állnak, mert a sérültek közül többen is visszatértek, de továbbra sem számíthat Serediuc, Pop és Mihalache játékára.

A Poli Iasi keretét böngészve Răzvan Onea tűnik a legértékesebb játékosnak, piaci értékét a transfermarkt.com 450 ezer euróra becsüli. A Párizsban született jobbhátvédért egy hónappal ezelőtt még a Rapid is ajánlatot tett, de a moldvaiak nem fogadták el azt.

Az FK Csíkszereda – CSM Politehnica Iasi mérkőzést a Digisport 1, a Looksport és a Telekomsport is élőben közvetíti. A holnap 17 óra 30 perckor kezdődő találkozóra jegyeket online a bilete.ro portálon, készpénzzel pedig a Csíki Mozi pénztárában lehet vásárolni, egy belépő 15 lejbe kerül. Fontos, hogy a helyszínen nem lesz jegyértékesítés.

„A jegyek helyhez kötöttek, és arra kérünk minden jegytulajdonost, hogy ott foglaljon helyet, ahová a jegye szól. A másik kérésünk az, hogy a nézőtéren mindenki viseljen szájmaszkot. Garantálom, hogy mindenkit, aki jegyet vásárol és védettséggel rendelkezik, be fogunk engedni a stadionba”

– nyilatkozta Ráduly Róbert Kálmán az FK Csíkszereda igazgatója.

Szép Zoltán