Érettségi 2022: Teljes siker

Érettségi 2022: Teljes siker

A #mindentvisz generációnknak az érettségi vizsga sem volt akadály. A bajnoki címvédés mellé a Románia Kupát és a Szuperkupát is elhódító U19-es csapat mind a kilenc tavaszi húzóembere sikerrel érettségizett.

Az FK Csíkszereda színeiben pallérozódó és a Márton Áron Tehetséggondozó Központban nevelkedő végzős fiatalok közül, 2022. június végén kilencen futottak neki az érettségi vizsgának és mindannyian sikerrel jártak.

A védelemből, a kezdőcsapatból kirobbanthatatlan Bărăbaș Marius (Colegiul Național Octavian Goga), Vereguț Daniel (Colegiul Național Octavian Goga), Hadnagy Tamás (Segítő Mária Romai Katolikus Főgimnázium) mellett, a bajnoki elődöntő párharc visszavágójának második félidejében nagyot alakító Ketesdi Nimród (Segítő Mária Romai Katolikus Főgimnázium) is kitűnően vizsgázott. Utobbié 8,86-tal, az FK Csíkszereda csaptából érettségi vizsgára állók közül a legjobb átlag.

A középpályáról, Bujdosó Szilárd (Márton Áron Főgimnázium) és a sérüléséből hosszú lábadozás után a tavaszra felépült és újra bevethető, Balázs Lajos Norbert (Joannes Kájoni Szakközépiskola) a futball mellett, az iskolapadban is érettnek bizonyult.

A támadó alakulatban, a bajnoki döntőben győztes gólt szerző, Biró Tamás (Joannes Kájoni Szakközépiskola), a szélvészgyors szélső, Szakács Szilárd (Joannes Kájoni Szakközépiskola), és a Biróhoz hasonlóan középcsatárként bevethető Finna László (Márton Áron Főgimnázium) vizsgázott sikeresen, aki 8,85-tel a második legjobb átlagot érte el.

Az FK Csíkszereda játékosai közül csak egyetlen fiatalembert tapsoltak vissza, Szabó Andor (Kós Károly Szakközépiskola) matematikából újrázásra kényszerül. Ő azonban a 2021/22-es idényben nem volt a Márton Áron Tehetséggondozó Központ diákja, otthonról járt edzésre.

FK Csíkszereda futballistái 2022 nyarán újfent igazolták a sport és a tanulás jól megfér egymással. Fiaink nemcsak a zöld gyepen, hanem az iskolapadban is jól teljesítettek. Igazi bajnokokhoz illően.

Az FK Csíkszereda és a Márton Áron Tehetséggondozó Központ ezúttal is háláját fejezi ki a Csíkszereda Megyei Jogú Város közigazgatási területén működő középiskolák vezetőségének és tantestületeinek a futballistáink oktatásában és nevelésében nyújtott támogatásért. Fiataljaink sikere közös sikerünk. Az iskolában, a sportban és az életben egyaránt.

Ráduly Róbert Kálmán

Csíkszereda, 2022. június 28.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza