Események | A brassói Winter Cup-on szerepelt U12-es és U10-es fiúcsapatunk

Az FK Csíkszereda két gyermekcsapata szerepelt az elmúlt hétvégén a hagyományos brassói Winter Cup küzdelmein.

Események | A brassói Winter Cup-on szerepelt U12-es és U10-es fiúcsapatunk

Az FK Csíkszereda két gyermekcsapata szerepelt az elmúlt hétvégén a hagyományos brassói Winter Cup küzdelmein. A háromnapos esemény végén U12-es együttesünk bronzéremnek örülhetett, míg az U10-esek a tizedik helyen zártak a rangos mezőnyben.

U12

Incze Tibor vezetőedző együttese négy győzelemmel abszolválta a brassói torna első szakaszát, így vasárnap az I-III. helyezésekért zajló rájátszásban volt érdekelt. A zárónapon a Hagi Akadémia elleni pontosztozkodás és a Sporting Chișinău elleni szűkös vereség azt jelentette, hogy a dobogó harmadik fokára állhattak fel a fiúk.

Incze Tibor vezetőedző értékelt honlapunknak az esemény után.

„Kitűnően szerepelt U12-es csapatunk a hagyományosan Brassóban megrendezett Winter Cup nemzetközi gyerektornán. A 27 csapatot felsorakoztató mezőnyben az előkelő harmadik helyet szereztük meg. Nagyon nehéz ebben a lebonyolítási rendszerben jó eredményt elérni, mivel a háromcsapatos csoportokból csak az első jut a rájátszásba. Az első körben egy végletekig kiélezett mérkőzésen 1–0 arányban legyőztük a Kolozsvári Luceafărult, majd egy könnyebb meccsen a Bukaresti Pro Team együttesét.

A második körben a székely derbin az utolsó percekben bizonyultunk jobbnak a Sepsi csapatánál, majd a szintén első ligás Akademia Voluntar sem bírt srácainkkal. Az érmekért folyó harc egy igazi focicsemegével indult, kőkemény, izgalmas mérkőzésen nagyon megszorongattuk a fizikailag sokkal erősebb, technikásabb egyéni játékosokkal rendelkező Hagi Akadémiát. Kitűnő kapusteljesítménnyel és szervezett, önfeláldozó védekezéssel értékes döntetlent értünk el úgy, hogy ellenfelünk az utolsó percekben egyenlített.

Sajnos az utolsó mérkőzésre egy kicsit elfáradtunk, nem álltunk bele jól a meccsbe és a moldáviai Sporting Chișinău megérdemelten szerezte meg az első helyet”.

Enjoy Winter Cup Brassó
FK Csíkszereda U12 eredmények

FK – Kolozsvári Luceafărul 1–0
Gólszerző: Ilyés Gergő
FK – Pro Team Bukarest 6–0
Gólszerzők: Ábrahám Ábel, Ilyés Gergő (2), Brugger Péter, Becze Balázs, Benkes András

FK – Sepsi OSK 2–1
Az FK gólszerzői: Ilyés Gergő, Benkes András
FK – Academia Voluntari 3–0
Gólszerzők: Antal Zalán, Benő Ádám, Ábrahám Áron

Rájátszás I-III. helyekért
FK – Hagi Akadémia 1–1
Az FK gólszerzője: Antal Zalán
FK – Sporting Chișinău (moldáv) 1–2
Az FK gólszerzője:

Ilyés Gergő

Az FK U12-es csapata: Antal Zalán, Ábrahám Ábel, Ábrahám Áron, Matei Darius, Bâlbâe Robert, Becze Balázs, Benő Ádám, Benkes András, Brugger Péter, Boga Olivér, Ilyés Gergő, Kozma Gergő Vezetőedző: Incze Tibor

U10

A fiatalabb korosztályban szereplő, U10-es együttesünk három győzelem mellett két vereséggel és egy döntetlennel a tizedik helyen végzett a 27 csapatos mezőnyben.

A csapat teljesítményét Xavier Serramitja Delgado vezetőedző értékelte honlapunknak.
"Ezen a hétvégén az Enjoy Winter Cup téli kupa tornán játszottunk U10-eseinkkel (2014). Jó élmény volt játékosaink számára, hogy Románia és Moldova igazán jó akadémiái ellen játszhattak. Voltak nagyon jó pillanataink a tornán, és voltak olyanok, amelyek jobban is sikerülhettek volna. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb pillanatban mi uraltuk a játékot, támadóközpontú és ambiciózus játékmódot mutatva. Az első csoportban a torna győztesével, a Konstancai Kinderrel találkozunk, amely egy igazán tehetséges csapat volt. Nem sikerült megszerezni az első helyet és továbbjutni az aranyágra.

A következő fordulóban így is nagyon érdekes meccseket vívtunk. Akadémiaként az a célunk, hogy sok tanulságot levonjunk ezekből a versenyekből, folyamatosan előre lépjünk és a játékosokat a jövőben az első csapatba emeljük. Ezek az élmények segítik játékosainkat tehetségünk fejlesztésében és értékeik fejlesztésében”.

Enjoy Winter Cup Brassó
FK Csíkszereda U10 eredmények

FK – Konstancai Kinder 2–4

FK – Bukaresti Lazio 7–2
FK – SCF Buhuși 9-1
FK – Nagyváradi ACS 5–5
FK – Marosvásárhelyi Vulturii 3–4
FK – ACS Steagu Roșu 4–0

Az FK U10-es csapata: Blaga Koppány, Bilibók Csanád, Parajdi Zsombor, Balbae Krisztián, Tóth Krisztián, Cseke Márton, Antal János, Izsák Áron, Mihály Ádám, Vrencean Kristóf Edzők: Xavier Serramitja Delgado, Pál Szabolcs

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza