Események | „A foci több, mint egy labdajáték”

Kedves levelet kaptunk a júliusban nálunk edzőtáborozó OFK Versec együttesétől.

Események | „A foci több, mint egy labdajáték”

Kedves levelet kaptunk a júliusban nálunk edzőtáborozó OFK Versec együttesétől. A dél-bánságiak rendkívül hálásak az itt eltöltött napokért és bíznak abban, hogy hosszútávú együttműködés jöhet létre a két klub között.

A vajdasági piros-fehérek csapatvezetője, Milan Radin hazautazásuk után küldött soraiban úgy fogalmazott, a hozzánk érkező verseci gyerekeknek felejthetetlen élményt jelentett a Csíkszeredában eltöltött néhány nap. A temesvári születésű újságíró, sportvezető köszönetét fejezte ki Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke felé, amiért lehetővé tette az edzőtábor létrejöttét. A szervezésben nyújtott segítségért elismerő hangon szólt Dusinszki Zoltánról, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia (SZLA) szakmai igazgatójáról és Krecska Jánosról, az SZLA alközpontjainak szakmai koordinátoráról is.

Milan Radin megosztotta levelében, hogy Versecnek magyar futball-vonatkozása is van. A vajdasági városban született ugyanis Vincze Jenő, a Debreceni VSC, a Bocskai FC és az Újpest egykori labdarúgója. Az 1908-ban született Vincze tagja volt az 1938-ban világbajnoki ezüstérmet nyert magyar válogatottnak. Edzőként a svájci FC Basel, az FC Servette és a német 1. FC Nürnberg csapata mellett is dolgozott.

FKCS

Az OFK Versec együttese felnőtt szinten a szerbiai másodosztályban szerepel, ám a Csíkszeredába látogató U17-es korosztály az elmúlt szezon végén kiharcolta a legmagasabb szinten való szereplés jogát. Így a piros-fehérek a Szerbia legjobb 16 akadémiai együttesét felvonultató bajnokságban bizonyíthatnak a 2023/2024-es szezonban, ahol, többek között, a Crvena zvezda, a Partizan, a Teleoptik, a Čukarički, vagy a Račnički Niš vár rájuk.

A csapatvezető emlékeztetett arra, hogy a csíkszeredai látogatás előzménye az U17-eseink téli, verseci edzőtábora volt. Az OFK Miličević Goran vezetőedző, Rankov Perica másodedző és Radin Milan, csapatvezető kíséretében érkezett. A piros-fehérek edzőmeccset játszottak az FK U17-es gárdájával, majd Sepsiszentgyörgyön a Sepsi OSK fiataljaival is.

„Küldöttségünket lenyűgözte a csíkszeredai sportbázis, valamint a tevékenységek kifogástalan megszervezése a Székelyföld Labdarúgó Akadémián. Öröm volt pályára lépni a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi stadionokban. Barátságosak voltak az emberek,  csodálatos a természet, és különleges volt a medve feltűnése miatt kapott riasztás” – osztotta meg élményeit Milan Radin. „Reméljük, az FK Csíkszereda és az OFK Versec között folytatódni fog ez a nagyszerű nemzetközi együttműködés, mert sosem szabad elfelejtenünk: a futball több, mint egy labdajáték” – zárta sorait a szerbiai sportvezető.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza