Események | A futball ünnepe – évzáró gála 2022

Események | A futball ünnepe – évzáró gála 2022

Hatodik alkalommal köszöntöttük évzáró gála keretében klubunk kötelékébe tartozó labdarúgókat, edzőket, szakembereket, munkatársakat.

Zsúfolásig megtelt és piros-feketébe öltözött kedden délután a Szakszervezetek Művelődési Házának nézőtere. Több mint hatszáz sportoló fiatal, edzőik, szülők vettek részt az FK Csíkszereda hatodik alkalommal megszervezett évzáró gáláján. A megjelenteket elsőként László Csaba köszöntötte.

Az álmok elérhetők

„Azt gondolom, hogy büszkék lehetünk arra, hogy több mint hatszáz gyerek játszik, tanul nálunk és ennek a csodálatos sportnak a világába vezethetjük be őket. Én új vagyok még itt, de nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek a valóban fantasztikus dolognak, ami fölépült nálunk, Székelyföldön, Csíkszeredában. Szép évet zártatok, zártunk, mindenki büszke lehet rá, az edzők, a nevelők és ti, mint játékosok” – fogalmazott a szakember.

László Csaba felhívta a fiatal labdarúgók figyelmét arra is, hogy a tehetséggel élni kell és nem szabad azt elpazarolni. Mint rámutatott, a Csíkszeredában felépült rendszer nagy értéket képvisel, amit a gyerekeknek kell majd továbbvinniük. „Most a világ szeme a katari labdarúgó világbajnokságon van. Biztos vagyok benne, hogy valamikor a csíkszeredai akadémiáról is kikerülhet egy olyan lány, vagy fiú focista, aki részt vehet világbajnokságon. Az álmok elérhetők, dolgozzatok érte, tegyetek meg mindent, mi mindig ott leszünk mellettetek és segíteni fogunk nektek” – zárta szavait László Csaba.

Kitartás és céltudatos munka

A Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, Dusinszki Zoltán szavait Szép Zoltán tolmácsolta a megjelenteknek.

„Ilyenkor év végén az elmúlt időszakra visszatekintve próbálunk számot vetni az elvégzett munkánkról. Tudom, hogy vannak benne sikerek és kudarcok is, de én az ünnepekre hangolódva inkább a sikerekről beszélek. Elsőként említem, hogy rekordszámú, több mint hatszáz fiú és lány látogatja edzéseinket. A második dolog, hogy sikeres esztendőt zártunk a Székelyföld Labdarúgó Bajnokságban és egyben nagy örömmel tölt el, hogy 4-5 éves srácok is nagy számban járnak focizni. Remélhetőleg ők lesznek a jövő futballistái” – fogalmazott a szakember a felolvasott levélben.

Dusinszki Zoltán kiemelte: a felnőtt csapat meghatározó tagja a második liga mezőnyének, tavasszal lehetősége van elérni a kitűzött célokat. Kiemelte, hogy az esztendő legsikeresebb korosztálya, ismételten, a Demény Norbert és stábja által irányított U19-es csapat,amely országos bajnoki címet, Románia Kupát és Szuperkupát nyert. A fiatalok az előző évhez hasonlóan az UEFA Youth League-ben szerepeltek, ahol pontot is sikerült szerezniük. „Nagyon remélem, hogy a következő esztendőkben is lesznek hasonló sikerek, de ne feledjétek, hogy ehhez kitartásra és kemény, céltudatos munkára van szükség! Hajrá, Szereda! Hajrá, Székelyföld!” – hangzott el Dusinszki Zoltán üzenetében.

A köszöntőket követően az elmúlt év legjobbjainak a díjazása következett. Korosztályonként kupával és oklevéllel jutalmazták az edzők által a kiválasztott legügyesebb játékosokat. A díjakat László Csaba adta át a színpadra szólított kicsi és nagy futballistáknak.

Díjazottak:

Legjobb játékos, fiúk

U7-es korosztály: Veres Patrik
U8-as korosztály: Bene Zalán
U9-es korosztály: Parajdi Zsombor
U10-es korosztály: Rákossy Ogmánd
U11-es korosztály: Becze Balázs
U12-es korosztály: Deák Kristóf
U13-as korosztály: Bíró Botond
U14-es korosztály: Ilyés Máté
U15-ös korosztály: Papp György
U16-os korosztály: Keszler-Nagy Roland
U17-es korosztály: Leczki Norbert
U18-as korosztály: Birtalan Tamás
U19-es korosztály, B-csapat: Vízi Benedek

Legjobb játékos, lányok

U7,9-es korosztály: Benedek Nóra
U11,13-as korosztály: Asandei Kriszta
U15-ös korosztály: Trinfuj Boglárka

A Liga 3-ban szereplő farmcsapat legjobbja:
Vereguț Dániel

A felnőtt női csapat legjobbja:
Szentes Szabina

A felnőtt férfi csapat legjobbja:
Kovács Lóránt

Az év edzője:
Demény Norbert

A legjobb kapus:
Becze-Máthé Mátyás

A legjobb akadémista:
Omar El Sawy

A „12. játékos”:
Lokálpatrióták szurkolói csoport

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza