Események | A Vasas Femina nyerte az U11-es lányok SZLB-jét

Befejeződtek a küzdelmek a Székelyföld Labdarúgó Bajnokság (SZLB) U11-es leánycsapatai számára. A bajnokságban induló nyolc csapat Sepsiszentgyörgyön, a Berde Áron Általános Iskola tornacsarnokában találkozott a mögöttük álló hétvégén, hogy lejátssza a kiírás Nagydöntőjét.

Események | A Vasas Femina nyerte az U11-es lányok SZLB-jét

Befejeződtek a küzdelmek a Székelyföld Labdarúgó Bajnokság (SZLB) U11-es leánycsapatai számára. A bajnokságban induló nyolc csapat Sepsiszentgyörgyön, a Berde Áron Általános Iskola tornacsarnokában találkozott a mögöttük álló hétvégén, hogy lejátssza a kiírás Nagydöntőjét.

A Nagydöntő a zónamérkőzések után Keleten és Nyugaton kialakult sorrend szerinti leosztásban zajlott, ahol az 1. és 2. helyezettek a Szuperdöntőben játszottak körmérkőzést a dobogóért, míg a 3. és 4. helyezettek a Vigaszágon meccselhettek az SZLB 5. és 8. helyeiért. A zónamérkőzéseken szerzett pontok harmadát a csapatok vitték magukkal a Nagydöntőbe, így volt, aki előnyből és volt, aki hátrányból kezdhette a mai napot Szentgyörgyön.

A Nagydöntő játéksorrendje úgy lett összeállítva, hogy az utolsó mérkőzésen találkozhassanak Kelet és Nyugat csoportgyőztesei, és nem is csalódtunk. Valóban mindent eldöntő végső derbi volt. De nem kellett várni a 12. mérkőzésig ahhoz, hogy parázs mérkőzéseket élvezhessünk, és a szépszámú nézők is jócskán emelték a Leány Székelyföld Labdarúgó Bajnokság színvonalát – olvashattuk Krecska János főszervező beszámolójában.

Hiányzott a legjobb

Az első két zónajátéknap 100 százalékos teljesítménye után kevesen gondolták volna, hogy a Jövő FC Gyergyó csak a 4. helyen fog végezni. A döntőben nem ment nekik, legjobbjuk, Sajgó Anna az ágyat nyomta, és ez meglátszott a Jövő produktumán.

A KSE Kézdivásárhely parádésan kezdett, hiszen legyőzte az addig veretlen Sepsit. Pedig ők egy csoportból érkeztek, ahol az OSK mindháromszor nyert Tóth Tímeáék ellen. Majd döntetlenre mentették a Jövő elleni találkozójukat, hogy aztán a nap meccsét játsszák a Vasas Femina ellen. A hajráig vezettek is (18. perc), amit aztán a későbbi bajnok bravúrral fordított meg. Ezzel a bronzéremre voltak jók.

A Sepsi OSK hazai környezetben tarthatták volna meg egypontos előnyüket a csoportmeccsek után. A JFC elleni első meccsüket behúzták, ám hátralévő két meccsükön nem találtak a hálóba. Az ezüstéremre mindenképpen rászolgáltak.

Merthogy senki sem bírt a két székelyudvarhelyi csapattal, sem lent, sem fent. Három olyan meccset produkáltak Molnos Harmaték is a Szuperdöntőben ami három igazi rangadónak minősült. A Vasas Femina teljesen megérdemelten ünnepelhette bajnoki címét, mindhárom meccsüket öröm volt nézni. Ám ehhez kellett három ellenfelük jó játéka is, mindhárman nagyot küzdöttek Feleki Gellért csapata ellen.

Ez történt a vigaszágon

Már az zónaszakaszban is a negyedik legkevesebb gólt kapta (19) a Baróti VSC csapata, a Nagydöntőben pedig csak négyet. Érdemes tehát megjegyezni kapusuk nevét, Szilágyi Dorka elképesztő volt ezúttal is. Az erdővidékiek 12 összmérkőzésén szerzett két rúgott gólját azonban ő sem tudta ellensúlyozni.

Egész jó rajtpozícióból kezdhetett ma az FK Csíkszereda. Első mérkőzésüket le is hozták egy szokásos Brugger Bernadett góllal. Utána azonban a nap legnagyobb gólkülönbségű meccsén kikaptak a megtáltosodó MVH SE-től, majd egy szűk vereség következett a ma hibátlan Femina Vasastól. Így két helyet visszacsúszva a 7. helyen végeztek.

Valóban megtáltosodtak a Marosvásárhelyi SE kisebb lányai, hiszen pont nélkül vágtak neki az alsó ágnak. Ehhez képest első két meccsüket 6–0-s gólkülönbséggel abszolválták, de utolsó derbijükön fejet kellet hajtaniuk a Femina előtt. Ezzel a 6. hely az övék. A Femina Vasas három mai mérkőzését behúzta, úgy, hogy bár az eredményeik szorosnak tűnhetnek, de a játékuk mégis magabiztos volt. Mai 9 pontjuk és 3 zónapontjuk 5. helyet ért.

FKCS

FKCS

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza