Események | Amigo Kupa | Magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Puskás Akadémia

Három góllal jobbnak bizonyult az Eszék együttesénél az Amigo Kupán csütörtökön bemutatkozó Puskás Akadémia FC csapata. A horvátországi kék-fehérek a 27. perctől emberhátrányban játszottak.

Események | Amigo Kupa | Magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Puskás Akadémia

Csütörtökön délután az NK Eszék – Puskás Akadémia FC mérkőzéssel folytatódott a VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna. A felcsútiak összességében magabiztos diadalt arattak.

Szeles időben, de tűző napsütésben indult útjára a labda az Amigo Kupa második játéknapján. A lelkes kísérőik által támogatott Puskás Akadémia és az első mérkőzését győzelemmel abszolváló Eszék csapott össze a Sportparkban. Az első feljegyzésre méltó esemény a hetedik percben kiosztott kettős sárga-lapos figyelmeztetés volt, Roko Rupćić és Lukács Viktor akaszkodott össze majd zsebelhette be a lapot. A 10. percben nagy lehetőséget hagyott ki az Eszék, Andrej Mićić bal oldali elfutása végén lőtt éppen csak mellé.

A 15. percben Miskolczi Domokos jól eltalált távolijával előnybe került a PAFC (1–0), amely már a 26. percben változtatásra kényszerült, Tóth Olivér helyett Magyarics Erik érkezett a pályára. A 27. percben megfogyatkozott az NK, miután Roko Rupćić begyűjtötte a második sárga lapját és az öltöző felé vette az irányt. Az emberelőny a félidő utolsó pillanataiban érett góllá, Zahorán Dávid duplázta meg a felcsúti előnyt.

A szünetet követően elszántan vetette bele magát a küzdelembe az Eszék, nagy erőket mozgósítottak a zárkózás érdekében, ám igazán nagy lehetőség nem adódott előttük. Ahogy a Puskás sem veszélyeztetett sokat, lassan csorogtak a játékpercek. Izgalmat csupán néhány keményebb belépő és kiosztott sárga lap okozott. A találkozót a vége előtt négy perccel Varga Domokos látványos találata zárta le.

VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgótorna, 2. nap
Puskás Akadémia FC – NK Eszék 3–0 (2–0)

FK Sportpark, A pálya
Gólszerzők: Miskolczi Domokos (15.), Zahorán Dávid (40.), Varga Zsombor (76.)
PAFC: Bozó Mirkó – Kenéz Kristóf, Szűcs Szilárd, Budai Attila, Cserkúti Zsolt, Somogyi Ádám, Tóth Olivér, Miskolczi Domokos, Lukács Viktor, Tyschuk Artem, Zahorán Dávid Cserék: Mészáros Barnabás, Nagy Gedeon, Varga Zsombor, Vitályos Viktor, Lovász Patrik, Shnaider Artur, Magyarics Erik Vezetőedző: Laczkó Zsolt
NK Eszék: Petar Catalnić – Šimun Begović, Andrija Tomić, Ivano Kolarik, Bendeguz Andoći-Tar, Roko Rupćić, Fran Majdenić, Fran Pećek, Andrej Mićić, Ante Grgić, Armando Šainović Vezetőedző: Matej Žitnjak 

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza