Események | Amigo Kupa U17 | A Puskás Akadémia vihette haza a kupát

Jobb helyzetkihasználásának és magabiztos teljesítményének köszönhetően a Puskás Akadémia FC csapata nyerte meg a VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Tornát.

Események | Amigo Kupa U17 | A Puskás Akadémia vihette haza a kupát

Magabiztos, ötgólos diadalt aratott U17-es csapatunk fölött a Puskás Akadémia FC az Amigo Kupa szombat délutáni döntőjébe. A 21. percben már három gól volt a felcsútiak előnye.

Alig csillapodott a hőség a késő délután kezdődő Amigo Kupa-döntőre, amelyen a házigazda FK Csíkszeredán kívül a Puskás Akadémia FC csapata volt érdekelt. Az FK stadionjának lelátóin szépszámú közönség jött össze, így kiváló hangulatban kezdődhetett az összecsapás. Szakál Csaba tanítványai kezdték bátrabban az összecsapást, az ötödik percben fejjel veszélyeztettek a piros-fekete fiatalok. A 8. minutumban a Puskás előtt is adódott gólszerzási lehetőség, ám a szöglet utáni csúsztatás elkerülte a kaput.

Egy perccel később megszületett a sárga-kékek vezető találata, Kenéz Kristóf jobb oldalról érkező, éles beadását Zahorán Dávid sodorta a kapuba, védőink már csak a gólvonalon túlról tudták kivágni a labdát (0–1). Öt perc múlva újabb vendégtalálatot jegyezhettünk fel, a forgatókönyv hasonló volt mint az első taláatnál, jobbról érkezett a beadás, amibe Zahorán Dávid beletette a cipője orrát és a hosszú sarokba továbbította a játékszert (0–2). A 21. percben pedig már hárommal vezetett a Puskás, Miskolczi Domonkos 18 méteres szabadrúgásból volt eredményes (0–3).

A sokk után kezdtek magukra találni fiataljaink, a 24. percben jó lövéssel veszélyeztettünk, a 26. percben Jakab Krisztián szabadrúgását ütötte ki Bozó Mirkó. A 34. percben Tóth Pál Előd célozta  meg a jobb alsó sarkot, Bozó jó vetődéssel mentett. Egy perccel később szépített csapatunk. Jakab Krisztián indult meg a jobb oldalon, befelé húzott,majd kiválóan lőtte el a kapus fölött a labdát (1–3). Két perc múlva Nagy Lóránd lábában volt a második FK-gól, azonban nem tudott túljárni a kapus eszén. A szünet előtti percben egy szöglet-variációt követően Vitályos Viktor lőtt nagy gólt a jobb felső sarokba (1–4). Távolodni látszott a kupagyőzelem, azonban hátravolt még egy félidő.

A második negyven perc első felében sorra érkeztek a cserék, nehezen alakult ki folyamatos játék. Az 51. percben Varga Zsombor találata lezárta a lényeges kérdéseket, nyolc perc múlva pedig duplázni tudott a cserejátékos (1–6). A Hajrában Szakál Csaba minden játékosának lehetőséget adott, ahogy a Puskásban is pályára léptek a cserék. 

A Puskás Akadémia fiataljai gólerős, magabiztos játékkal, összességében megérdemelten győztek a döntőben és emelhették magasba a tornagyőztesnek járó trófeát. A gólkirályi címet Jakab Krisztián érdemelte ki négy találattal, a torna legjobb játékosa Miskolczi Domonkos lett (PAFC), a legjobb kapus díját Pásztor Pavol (DAC) vihette haza.

A helyosztók eredményei
V. helyért
Topolyai TSC – Munkács MFA 1–1 (0–0) büntetőkkel: 7–6
A III. helyért
NK Eszék – DAC 3–1

VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna, döntő
FK Csíkszereda – Puskás Akadémia FC 1–6 (1–4)

Csíkszereda, FK stadion
Gólszerzők: Jakab Krisztián (35.), ill. Zahorán Dávid (9. és 14.), Miskolczi Domonkos (21.), Vitályos Viktor (40.), Varga Zsombor (51. és 59.)
FK Csíkszereda: Deáky Zsombor – Balint Eric, Bödő Efraim Zoltán, Jakab Krisztián, Keszler Nagy Roland, Nagy Lóránd, Pacuraru Luca, Sas David, Tóth Pál Előd, Györfi Attila, Kulcsár Medárd Csereként pályára lépett: Nagy Krisztián (kapus), Ambrus Szabolcs, Lungu Alexandru, Nagy Botond, Pap Dávid, Varró Richárd, Vorga Hunor, Morhan Jonathan, Trombitás Dávid, Erdei Ramon, Luca Novelli Vezetőedző: Szakál Csaba
Puskás Akadémia: Bozó Mirkó – Kenéz Kristóf, Szűcs Szilárd, Budai Attila, Cserkúti Zsolt, Somogyi Ádám, Vitályos Viktor, Miskolczi Domonkos, Lukács Viktor, Tyschuk Artem, Zahorán Dávid Cserék. Orosz János, Gulyás Kristóf, Carek Novak, Nagy Gedeon, Varga Zsombor, Lovász Patrik, Shnaider Artur, Magyarics Erik Vezetőedző: Laczkó Zsolt

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza