Események | Amigo Kupa U17 | DAC bemutatkozás négy góllal

Tizenkét percnyi játék után már három góllal vezetett a Dunaszerdahely a VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna második napjának zárómeccsén. A végén még egyszer betaláltak a felvidékiek, míg a kárpátaljai együttes nem tudott élni a lehetőségeivel.

Események | Amigo Kupa U17 | DAC bemutatkozás négy góllal

A nézőket és a pályára lépőket is próbára tette a kora esti napsütés az Amigo Kupa második napjának záró-mérkőzésén. A lelátókon napszemüveg és szemet árnyékoló sapka volt az ajánlott viselet, a pályán pedig még az este 7 órai kezdés ellenére is jól esett az első játékrészben elrendelt ivószünet.

A Munkács szempontjából sokkolóan indult a mérkőzés. Míg egy nappal korábban, az FK fiataljait meglepték a piros-fehérek, addig csütörtökön meglepődni sem volt idejük, máris három góllal vezetett a DAC. Brnula Ján kezdte meg a gólgyártást, aki már az első percben betalált (1–0). A nyolcadik minutumban Valko Denis kettőre növelte a kék-sárgák előnyét, újabb négy egység elteltével pedig Sárközy György nagyszerű szólója végén nem hibázott (3–0).

Negyed óra elteltével kezdett eszmélni a Munkács, többször eljutottak a DAC kapujáig, ám kimaradtak a lehetőségek. Több helyzet félidőig továbbra is a dunaszerdahelyiek előtt adódott, ám a kapusok a helyükön voltak, így nem változott az eredmény a szünetig. Ha a játékban nem is, eredményességben fölülmúlta ellenfelét a sárga-kék alakulat.

A második 40 perc lüktető játékot hozott, nem lehetett panaszunk az iramra, és a délutáni hőséget is felváltotta a Csíki-medencére jellemző hűvösség. A legközelebb isméta DAC volt a gólszerzéshez, a 73. percben zúgó felső kapufáig jutottak. A ráadás pillanataiban Bősze Levente állította be a végeredményt.

A pénteken, 19 órakor kezdődő FK Csíkszereda – DAC rangadó lesz hivatott dönteni a csoportgyőzelemről. A két három pontos együttes egyaránt plusz négyes gólkülönbséggel rendelkezik.

VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna, 2. nap
Dunaszerdahelyi DAC – Munkácsi MFA 4–0 (3–0)

FK Sportpark, B pálya
DAC: Pásztor Pavol – Majer Jakub, Both Tibor, Ferenczi Barnabás, Molnár Jakub, Managhan Alex, Udvaros Nathan, Brnula Ján, Sárközy György, Bősze Levente, Valko Denis Cserék: Durík Oliver, Pavlík Samuel, Pecsuk Dominik, Uporsky Marek, Grexa Richard, Nagy Attila, Kelecsényi Dávid, Sallai Tamás, Fehér Máté Vezetőedző: Balla Vijtech
Munkács: Vykhovanok Maksym – Ivenesh Vladyslav, Morylyak Ivan, Shalenyk Volodymyr, Sirenko Ustym, Slobodianiuk Tymofil, Tyzh Vadim, Veresh Rostyslav, Koval Hordiy, Omelchenko Vladyslav, Liba Yevhen Cserék: Antypenko Ivan, Koval Danyll, Lohoida Nazar, Borysenko Maxksym, Bondarenko Danylo, Andrusenko Mykyta, Kobin Oleg, Mamonov Maksym Vezetőedző: Vakulenko Viacheslav

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza