Események | Amigo Kupa U17 | Döntőben az FK Csíkszereda fiataljai!

Nagyszerű mérkőzésen hatalmasat küzdött U17-es csapatunk a Dunaszerdahelyi DAC-cal a csoportmeccsek pénteki záró-találkozóján. A fiúk háromszor vezettek, ám végül meg kellett elégedniük az egy ponttal, ami a csoportelsőséget jelenti. Szombaton a Puskás Akadémiával játszunk az aranyért az FK stadionban.

Események | Amigo Kupa U17 | Döntőben az FK Csíkszereda fiataljai!

Ideális labdarúgó időben és nagy számú lelkes közönség előtt kezdődött a csoportmérkőzéseket lezáró FK – DAC meccs. A képlet egyszerű volt, amelyik csapat győz, megnyeri a csoportot és döntőbe jut. A döntetlen eredmény csupán az FK fiataljainak volt jó, több rúgott góllal egál esetében is a piros-feketék végezhettek a csoport élén.

Ellentmondást nem tűrően kezdett Szakál Csaba együttese, az első percekben valósággal lerohanták a dunaszerdahelyieket Jakab Krisztiánék. A második percben Bödő fejese a felső kapufán csattant, ugyanebben a percben újabb hazai lehetőség maradt ki. A harmadik minutumban sikerült megszerezni a vezetést, Jakab játszott Bödő Efraimhoz, aki jobb oldalról a hosszú alsóba helyezett (1–0).

A bekapott gól után sem változott jelentősen a játék képe, azonban egy sárga-kék ellentámadást Sas David szabálytalanul állított meg a vendég tizenhatos bal oldalánál, így büntetőhöz jutott a DAC. A 11-est Valko Denis értékesítette, a balra elmozduló Deáky Zsombor helyére, középre küldte a labdát a hálóba (1–1). A 18. percben a gólszerző a bal kapufától fejelhetett, alig a hosszú sarok mellé, majd Tóth Pál Előd középre tartó lövését fogta a vendégkapus. 

A félidő felénél elrendelt ivószünetet követően Tóth Pál Előd a félpályáról indulva vezethette egyedül a kapusra a labdát, ám nem tudta átjátszani a vendég hálóőrt, kisodródott, így oda lett a lehetőség. Hatalmas helyzet volt! A 30. percben Pacuraru Lucát szerelték a tizenhatoson belül gyanús körülmények között, ám a játékvezető nem látott okot a beavatkozásra. Két minutummal később szintén a hazai tízes volt a főszereplő, a jobbról érkező beadást remekül fejelte a hosszú (jobb) sarokba (2–1). ismét nem tartott sokáig a mieink öröme, a 37. percben Valko Denis szintén fejjel duplázott (2–2). A félidő utolsó percében Deáky Zsombor egymást követően két hatalmas védést is bemutatott, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

Egy gól itt, egy ott

A második félidő Bősze Levente jól eltalált szabadrúgásával indult, ám Deáky ismét a helyén volt és kiütötte a veszélyes próbálkozást. Az 51. percben Jakab jobb alsó sarokra tartó lövésénél többen gólt kiáltottak, ám csupán a labdafogó háló rezdült meg. Nyolc perc elteltével Fehér Máté balról veszélyeztetett, és ha kevéssel is, de célt tévesztett a vendégjátékos. A 65. percben Sallai Tamás szabálytalansága nyomán büntetőhöz jutottunk, amelyet Pacuraru Luca értékesített, újra nálunk volt az előny (3–2). A DAC egy pillanatig sem adta fel, a felvidéki fiúk erőfeszítéseinek a 74. percben lett meg az eredménye. Egy jobb oldali szöglet után a jobb kapufánál kialakult nagy kavarodás végén Majer Jakub gyötörte be a labdát Deáky kapujába (3–3). A vége előtt a csereként pályára lépő Luca Novelli eldönthette volna az összecsapást, ám kevéssel a jobb alsó sarok mellé helyezett.

Maradt a döntetlen, amely után joggal ünnepeltek a hazai fiatalok, akik egyébként a torna szabályai szerint következő tizenegyes-párbajt megnyerték. Ez azonban nem számított a végeredmény szempontjából, az egy pont döntőt ért! Szombaton 17 órától az FK Csíkszereda stadionjában a Puskás Akadémia ellen lépünk pályára az aranyéremért.

VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna, 3. nap
FK Csíkszereda – Dunaszerdahelyi AC 3–3 (2–2)

Csíkszereda, FK sportpark A pálya
Gólszerzők: Bödő Efraim Zoltán (3.), Pacuraru Luca (32. és 65.), ill. Valko Denis (18. és 37.), Majer Jakub (74.)
FK Csíkszereda: Deáky Zsombor – Balint Eric Robert, Bödő Efraim Zoltán, Jakab Krisztián, Keszler Nagy Roland, Nagy Lóránd, Pacuraru Luca, Sas David, Tóth Pál Előd, Györfi Attila, Kulcsár Medárd Csereként pályára léptek: Ambrus Szabolcs, Varró Richárd, Erdei Ramon, Luca Novelli Vezetőedző: Szakál Csaba
DAC: Durik Oliver – Pecsuk Dominik, Both Tibor, Ferenczi Barnabás, Grexa Richard, Molnár Jakub, Monaghan Alex, Rociak Sebastian, Brnula Ján, Bősze Levente, Valko Denis Csereként pályára lépett: Majer Jakub, Udvaros Nathan, Sallai Tamás, Fehér Máté Vezetőedző: Balla Vojtech

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza