Események | Amigo Kupa U17 | Remek FK-diadal a Munkács ellen

Remek, négygólos győzelemmel kezdte meg szereplését U17-es csapatunk a VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó torna szerdai napján.

Események | Amigo Kupa U17 | Remek FK-diadal a Munkács ellen

Bár a Munkács szerezte meg a vezetést, még az első játékrészben kiegyenlítette az állást U17-es együttesünk, amely a második félidőben gólerős játékával maga javára fordította a mérkőzést. Jakab Krisztián három góllal és egy gólpasszal zárt.

Szerda este az FK fiataljai is bemutatkoztak az Amigo Kupa küzdelmeiben. Szép számú közönség gyűlt össze az este hét órakor kezdődő összecsapáson, amelyen a háború által fenyegetett kárpátaljaiak kezdtek bátrabban. A hazai fiúk megilletődöttsége a félidő közepén a vendégek vezető találatát eredményezte. A 21. percben Sas David adott hátra egy labdát, amire Deáky Zsombornak távolra kellett kisprintelnie kapujából. Kapuvédőnk felszabadító rúgására a félpálya közelében Omelchenko csapott le, aki mintegy negyven méterről nagyszerű mozdulattal emelt a hálóba (0–1).

A középkezdést követően három alkalommal is szabadrúgásból veszélyeztettük Vykhovanok Maksym kapuját, a 27. percben pedig Jakab Krisztián próbálkozása már eredményesnek bizonyult, bal oldali lövése mindenkin átszállva landolt a hosszú sarokban (1–1). Támadásban maradtak Szakál Csaba tanítványai, ám újabb találat nem született az első 40 perc során.

A második játékrészből alig telt el három perc, amikor a rendkívül agilisan játszó Jakab újabb találatával már nálunk volt az előny, támadónk a jobb oldalról tört be remekül és jó cselt követően szerezte meg önmaga és csapata második gólját (2–1). Az 50. percben újra a hetes mezben játszó tehetségünk volt eredményes, ezúttal a bal oldalon jutott el a kapuig és harcos megoldással talált a hosszú sarokba (3–1). Az 52. percben lezárultak a lényeges kérdések, Jakab Krisztián ezúttal az előkészítésből vette ki a részét, jobb oldali betörése után önzetlenül adott középre, Pacuraru Luca pedig középről értékesítette a helyzetet (4–1).

Sorra érkeztek a cserék, majd a 61. percben az esti világítás is üzembe lépett. A pontot az i-re a csereként pályára lépő Luca Novelli tette fel a ráadás pillanataiban, beállítva ezzel a végeredményt (5–1). Csapatunk remekül mutatkozott be a hazai rendezésű tornán, folytatás egy nap pihenőt követően, pénteken este a Dunaszerdahely ellen. 

Csütörtökön 16.30-tól a Puskás Akadémia FC és a Topolya mérkőzik meg a Sportparkban, majd 19 órától a Munkécs és a DAC csap össze. 

VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna, 1. nap
FK Csíkszereda – Munkács MFA 5–1 (1–1)

FK Sportpark A pálya
Vezette: Fodor József, asszisztensek: Hegyi Hunor, Pál Hunor (mindhárman: Székelyudvarhely)
Gólszerzők: Jakab Krisztián (27., 44. és 50.), Pacuraru Luca (52.), Luca Novelli (90+3.), ill. Omelchenko Vladyslav (21.)
FK Csíkszereda: Deáky Zsombor – Balint Eric, Bödő Efraim Zoltán, Jakab Krisztián (Ambrus Szabolcs, 58.), Keszler Nagy Roland (Erdei Ramon, 68.), Pacuraru Luca (Luca Novelli, 68.), Sas David, Tóth Pál Előd (Nagy Botond, 68.), Györfi Attila, Morhan Jonathan, Trombitás Dávid (Kulcsár Medárd, 50.) Vezetőedző: Szakál Csaba 
Munkács: Vykhovanok Maksym – Ivenesh Vladyslav, Morylyak Ivan, Sirenko Ustym, Slobodianiuk Tymofil, Tyzh Vadim, Veresh Rostyslav, Koval Horhiy, Omelchenko Vladyslav, Andrusenko Mykyta, Liba Yehven Vezetőedző: Vakulenko Viacheslav

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza