Események | Az FK nyerte az U13-as lányok SZLB-jét

A csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában zajlott le a mögöttünk álló hétvégén a Székelyföld Labdarúgó Bajnokság U13-as leányainak szóló kiírásának nagydöntője.

Események | Az FK nyerte az U13-as lányok SZLB-jét

A csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában zajlott le a mögöttünk álló hétvégén a Székelyföld Labdarúgó Bajnokság U13-as leányainak szóló kiírásának nagydöntője. Kiváló körülmények között búcsúztak a lányok a 2023-2024 évi Székelyföld Labdarúgó Bajnokságtól, amelynek végső győztese az FK Csíkszereda lánycsapata lett.

Csakúgy mint a kisebbeknél Sepsiszentgyörgyön, ezúttal is egy helyszínen találkozott a két zóna nyolc csapata. Négy csapat a Vigaszágon meccselt az 5-8. helyekért (Vasas Femina II., Sepsi OSK I., Barót VSC és a Sepsi OSK II.), míg az alapszakasz csoportonkénti első és második helyezettjei megküzdhettek a bajnoki címért, illetve a dobogós helyezésekért a Szuperdöntőben (FK Csíkszereda, Marosvásárhelyi SE, Gyergyószentmiklós Jövő FC, valamint a Vasas Femina I.).

„Véleményünk szerint a Leány SZLB két korosztályban történő versenyeztetése telitalálat volt, jól illeszkedett a csapatok téli felkészülésébe. Abban is biztosak vagyunk, hogy élvezték a játékosok a mérkőzéseket és profitálnak is a hamarosan induló országos bajnokságokban a küzdelmekből. Minden csapat 12 minőségi mérkőzést játszhatott a 4 játéknapban (azaz 360 játékpercet), sem gólokban, sem izgalmakban nem volt hiány. Hálásak lehetünk a Vasas Femina és a Sepsi OSK csapatainak azért, hogy 2 - 2 külön gárdát versenyeztettek, ezáltal minden teljesebb lett” – összegzett az eseményt követően Krecska János kezdeményező, koordinátor.

Izgalmasnak ígérkezett a hétvégi döntő torna felsőháza, hiszen három csapat is hét ponttal rajtolt az Erőss Zsolt Arénában és a Vasas Femina I. számú csapata is csak minimális, egypontos hátránnyal vágott neki a Nagydöntő derbijeinek.

A székelyudvarhelyiek vereséggel indítottak a Jövő FC ellen, de az FK ellen sokáig úgy látszott visszajönnek a bajnoki cím megnyerésének lehetőségéhez. Nem így lett, a hazaiak egyenlítettek a hajrában, majd szétestek a Marosvásárhelyi SE elleni utolsó mérkőzésükön. Negyedik helyen végeztek ezzel. A hétpontos Jövő FC Gyergyó előbb szoros meccsen tízpontosra hizlalta egységei számát, majd háromgólos vereséget szenvedtek a marosvásárhelyiek ellen. Utolsó meccsükön ellenfelüknek minden sikerült, nekik pedig semmi, ennek ellenére felkapaszkodtak a dobogóra.

Csakúgy mint a kicsiknél múlt héten (igaz a kicsik a play-outban), a nagyoknál is remekül kezdett a Marosvásárhelyi SE jó erőkből álló gárdája. Hat ponttal, 6–0-ás gólkülönbséggel indították első két meccsüket. A nap rangadóját azonban elvesztették a későbbi bajnok ellen egy érzelmektől túlfűtött mérkőzésen, ezüstéremnek "örülhettek" végül.

Fokozatosan lendültek bele az FK-s lányok

Érdekes pályát írt le az FK Csíkszereda. Döntetlenre mentették első mérkőzésüket, ami után kétgólos előnyt fociztak össze az Marosvásárhelyi SE ellen, amiből egyet meg is tartottak. A nap 12. mérkőzésén a másik csoportgyőztes Jövő FC ellen vereség esetén bronzérmesek, pontosztozkodásnál 2. hely lett volna a jutalmuk, ám győzelem esetén a végső diadalnak örülhettek. Nem kellett sokáig matekozni, a Szőcs-Portik edzőkettős által vezényelt hazaiak fiesztát rendeztek Székely Csenge tündöklésével a nap utolsó mérkőzésén.

A döntő torna után Szőcs Renáta vezetőedző értékelt:

„Három mérkőzésünk volt a szuperdöntőben. Az első meccsünket a Vasas Femina ellen játszottuk, akik megszerezték az első gólt, amire mi válaszolni tudtunk egy nagyon kiélezett meccsen. Ez volt a kezdés számunkra, ami döntetlennel zárult. Kicsit szomorúak voltunk, hogy nem sikerült a három pontot megszerezni. Egy rövid értékelő után mindenki úgy érezte, hogy fel vagyunk annyira készülve, hogy a másik két meccset megtudjuk nyerni, ha megteszünk mindent.

A második meccsen a Marosvásárhelyi SE volt az ellenfél, akinek már volt két győztes mérkőzése. Nekünk mind a két meccset kötelező volt megnyerni. Ez szerencsére így is lett, egy nagyon pörgős találkozó volt,  de gyorsan gólhoz tudtunk  jutni és végül 2–1-es végeredménnyel zárult a mérkőzés. Az utolsó meccset a Jövő Gyergyóval játszottuk, ami mindkét csapatnak fontos volt. Úgy álltunk fel a pályára, hogy ezt a meccset meg kell nyerni és akkor mi leszünk a bajnokok. Ez így is lett! A lányok magabiztosan álltak pályára, nagyon hamar megszereztük a vezetést és végül magabiztosan nyertünk. Így az FK Csíkszereda U13-as lánycsapatunk lett az SZLB bajnoka. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!”

U13 lányok, SZLB, szuperdöntő
Az FK eredményei

FK Csíkszereda –Vasas Femina I. 1–1
Az FK gólszerzője: Székely Csenge
Marosvásárhelyi SE – FK Csíkszereda 1–2
Az FK gólszerzői: Tóth Kincső, Pica Krisztina
FK Csíkszereda – Jövő FC Gyergyó 8–0
Gólszerzők: Székely Csenge (4), Tóth Kincső, Asandei Kriszta, Pica Krisztina, Elekes Evelin

Az SZLB-győztes U13-as csapat játékoskerete: Orbán Anna, Péter Nóra, Kinda Bernadett, Asandei Kriszta, Balázs Ajna, Bertóti Kata, Székely Csenge, Tóth Kincső, Pica Cristina, Trinfuj Nikolett, Benedek Boglárka és Elekes Evelin Edzők: Szőcs Renáta és Portik Helga

FKCS

Ez történt a vigaszágon

Halványan szerepelt a csoportküzdelmekkor mindkét sepsiszentgyörgyi gárda. A nulla ponttal rajtoló Sepsi OSK II. három vereséget gyűjtött be ma is, így sereghajtóként zárták a kiírást. A Barót VSC lányai két pontot hoztak a Nagydöntőbe, amihez a Sepsi OSK II-t legyőzve hozzátettek még hármat. Nem vallottak szégyent másik két mérkőzésükön sem, sőt, mindhárom meccsükön beköszöntek ellenfeleiknek.

A Vasas Femina leánycsapata egyszer volt eredménytelen - első meccsükön az Sepsi OSK ellen - aminek vereség lett a vége, és ez végül 5. helyükbe került. Jelentős zónaponthátrányt cipelt magával az Sepsi OSK  II. a Vigaszágra, ezúttal viszont hibátlanul teljesítettek. Bár azonos pontszámmal zártak a Vasassal, egymás elleni összevetésben megelőzték riválisukat.

FKCS

Krecska János, Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza