Események | Bemutatjuk a székelyföldi válogatott selejtező-ellenfeleit II.

Események | Bemutatjuk a székelyföldi válogatott selejtező-ellenfeleit II.

Az FK Csíkszereda stadionjában lép pályára Székelyföld labdarúgó válogatottja a Független Labdarúgó Egyesületek Szövetségének (Confederation of Independent Football Associations, röviden: CONIFA) világbajnoki selejtezőjében június 30-a és július 2-a között. Ismerkedjünk meg a székely válogatott selejtezőbeli ellenfeleivel!

Két dél-európai régió válogatottja érkezik Csíkszeredába, hogy a székelyföldi válogatottal megmérkőzzön a 2024-es, kurdisztáni CONIFA-világbajnokság részvételi jogáért. Az eseményt felvezető írásaink sorát folytassuk a vendégcsapatok bemutatásával, következzen Két-Szicília Királysága!

A dél-olaszországi régió történelméről a következőt érdemes tudnunk:  Két Szicília Királysága (más néven Nápoly–Szicíliai Kettős Királyság, olaszul: Regno delle Due Sicilie) a Nápolyi és a Szicíliai Királyságok 1816-os egyesítésével létrejött modern kori történelmi államalakulat, amely 1816 és 1861 között állt fenn. Ez volt az egységes olasz királyság megalakulását megelőző legnagyobb szuverén állam, ami magába foglalta Szicíliát és az egész Appennini-félszigetet a Pápai államtól délre, mely nagyjából lefedte a mai Olaszország Mezzogiorno régióját.

A tartományban először 2008 és 2010 között létezett saját futball-szövetség, amelyet 2020-ban alakítottak újjá. Két Szicília Királyságának labdarúgó-szövetsége 2021 óta tagja a CONIFÁ-nak. Az eddigi egyetlen, a CONIFA égisze alatt lejátszott találkozójuk 1–1-es döntetlennel ért véget Elba-szigetével szemben.

CONIFA-világbajnokság 2024, európai selejtezőcsoportok
A csoport: Cornwall (Anglia), Lappföld (Sapmi)
B csoport: Ticino kanton (Svájc), Padánia (Olaszország), Raetia (Svájc)
C csoport: Székelyföld, Chameria (Albánia), Két Szicília Királysága (Olaszország)
D csoport: Abházia, Hegyi-Karabah Köztársaság (Arcah)

A csíkszeredai selejtező-torna tervezett programja
Június 30., péntek 20.00 óra
Székelyföld – Chameria
Július 1., szombat 18.00 óra
Chameria – Két Szicília Királysága
Július 2., vasárnap 16.00 óra
Székelyföld – Két Szicília Királysága

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza