Események | Chameria győzött a vendégegyüttesek összecsapásán

A székely labdarúgó válogatott által péntek este legyőzött Chameria és Két Szicília Királyságának összecsapásával folytatódott az FK Csíkszereda stadionjában zajló CONIFA világbajnoki selejtező-torna szombaton. Chameria javítani tudott és két góllal jobbnak bizonyult az olaszországi együttesnél.

Események | Chameria győzött a vendégegyüttesek összecsapásán

A székely labdarúgó válogatott által péntek este legyőzött Chameria és Két Szicília Királyságának összecsapásával folytatódott az FK Csíkszereda stadionjában zajló CONIFA világbajnoki selejtező-torna szombaton. Chameria javítani tudott és két góllal jobbnak bizonyult az olaszországi együttesnél.

Fogadkozott Chameria stábja a találkozó előtt, hogy kiköszörülik a péntek esti csorbát. Ennek megfelelően, ha nem is estek neki ellenfelüknek, de az albániai csapat mezőnyfölényét hozták az első percek. Sőt, az első fél órában szinte kizárólag Chameria előtt adódtak lehetőségek, Két Szicília Királysága nem igen tudott építkezni. Az itáliaiak a 37. percben villantottak meg valamicskét a futballtudásukból, amikor Vincenzo Margiotta kapásból, félfordulattal célozta meg a kaput, Varfi nagyot mentett. egy perccel később Nassim Mendil csúsztatott fejesét jegyezhettük fel szicíliai oldalon. Ahogy ez a futballban lenni szokott, az egyik oldalon kimaradt helyzeteket a másik oldalon gól követte. A 41. percben remek jobb oldali beadás után a pénteken két alkalommal eredményes Artur Sejdini fejelt Sebastiano Coticelli hálójába (0–1).

Csak a szépítésre futotta

Fordulás után is kezdeményezőbb maradt az albániai gárda, az 52. percben meg is duplázták az előnyüket. Denis Balla vitte el remekül a labdát a jobb oldalon, majd a kapust is kicselezve 10 méterről megszerezte a második chameriai találatot (0–2). Bő negyed órával a vége előtt Samet Gjoka eldöntötte az összecsapást, miután bal oldalról nagy erővel a hosszú felső sarokba talált (0–3). A 83. percben a csereként beállt Fulvio Carbone ellen elkövetett szabálytalanság nyomán büntetőhöz jutott Két Szicília Királysága, Nassim Mendil pedig magabiztosan értékesítette a 11-est (1–3). Az eset nyomán a szabálytalankodó Feliks Came sárga lapot kapott. A mérkőzés utolsó perceiben már nem változott az eredmény.

Chameria három ponttal zárja a tornát, a selejtezőcsoport végeredménye a vasárnap esti, Székelyföld – Két Szicília Királysága mérkőzésen dől majd el. A 19.30-kor kezdődő találkozóra várunk minden kedves szurkolót szeretettel az FK Csíkszereda stadionjába.

CONIFA világbajnoki selejtező
Két Szicília Királysága – Chameria 1–3 (0–1)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Roger Lundbäck (Svédország), asszisztensek: Zoran Ljakić és Nedeljko Rauković (Szerbia)
Gólszerzők: Nassim Mendil (82.), ill. Artur Sejdini (41.), Denis Balla (52.), Samet Gjoka (74.)
Sárga lap: Vincenzo Margiotta (35.), Raffaele Imparato (71.), ill. Serdar Zagani (58.), Feliks Came (82.)
Két Szicília Királysága: Sebastiano Coticelli – Christian Costa (Mario Ferri, 63.), Nicola Mora, Pedro Antonio Martinez, Raffaele Imparato, Antonio Cordisco, Gabiele Morana (Adriano Barbarisi, 46.), Vincenzo Margiotta (Fulvio Garbone, 76.), Nassim Mendil, Potito Paccione (Nicola De Rosa (46.), Giuseppe Diavella (Vincenzo Pasqva, 52.) Vezetőedző: Mario Wastafierro
Chameria: Leonid Varfi – Blendi Rosaj (Florino Taku, 64.), Serdar Zagani, Donald Mehmeti, Feliks Cane, Ledio Koci, Kevis Gjjeci, Samet Gjoka (Dajan Rexamati, 76.), Denis Balla (Morruz Mese, 76.), Artur Sejdini, Klanos Zani Vezetőedző: Adriatik Delimurati

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza