Események | Csíkszereda Kupa – kiegyenlített volt a mezőny

Események | Csíkszereda Kupa – kiegyenlített volt a mezőny

Lezárult az FK Csíkszereda által kilencedik alkalommal megszervezett Csíkszereda Kupa. A hétvége eseményeit és szakmai tanulságait Incze Tibor főszervező és Dusinszki Zoltán, szakmai igazgató foglalta össze.

Két nap alatt több mint 400 kisgyereket mozgatott meg a IX. Csíkszereda Kupa. Mint Incze Tibor megosztotta: a 82 mérkőzésen 369 gól esett. A találatokkal a tornán ebben az évben debütáló lányok mezőnye fukarkodott – a 10 mérkőzésen összesen 10 gól esett.

„Általában kiegyensúlyozott mérkőzéseket láthattunk a két nap alatt, árnyalatnyi különbségek döntöttek a győztes kilétéről. Szerény véleményem szerint az előző évekhez képest gyengébb volt a színvonal, hiányoztak a kiugró egyéni teljesítmények, a kiemelkedőbb, látványosabb csapatjáték. Ugyanakkor az FK játékosainak teljesítménye messze elmaradt az elvárásainktól. A szervezést tekintve ugyanakkor sikeres napokon vagyunk túl, köszönjük a csíkszeredai önkormányzatnak, hogy a sportcsarnokokat rendelkezésünkre bocsátották a mérkőzések lejátszásához!” – fogalmazott Incze Tibor.

Mint Dusinszki Zoltán, szakmai igazgató kiemelte: a Csíkszereda Kupa célja hagyományosan az, hogy az alközpontok csapataiban pallérozódó tehetséges labdarúgók szem elé kerüljenek, felhívják magukra a figyelmet. „Egyfajta játékosszemle is ez, hogy lássuk kik jönnek fel, kiket lehet esetleg majd az akadémiához elhozni” – emelte ki a szakember. Hozzáfűzte: mivel nem csak klubcsapatokat hívtak meg ezúttal, hanem különböző régiók válogatottjait is, így a mezőny minősége közelebb került egymáshoz.

Harcias alközpontok

„Ami számomra csalódás volt, a Székelyudvarhely és a Csíkszereda szereplése. A két alappillérben nem nagyon látom már azokat a különleges tehetségeket, akik régebben megjelentek. Hiányoznak ezek a gyerekek, ezáltal a harciasabb alközpontok le tudták gyűrni csapatainkat, nem tudtunk eredményesek lenni. Én leginkább abban érzek hiányt, hogy nem jelentek meg azok a tehetségek, akikre azt mondhatnánk, hogy ők a jövő játékosai” – mondta el Dusinszki Zoltán.

A szakmai igazgató kiemelte, hogy feljövőben van és dicséretes teljesítményt nyújtottak a Gyergyószentmiklósi Jövő FC csapatai. „Ha nem is voltak mindig eredményesek, de nagyon stabil játékerőt képviseltek minden korosztályban” – tette hozzá.

A hétvégi torna egyetlen hazai kupagyőzelmét az U11-es lánycsapatunk „szállította”.

„Örvendetes számunkra, hogy a női labdarúgás erősödik Csíkszeredában. Viszont sokkal jobban oda kell figyelnünk a fiúkra, mert vagy a kiválasztásnál, vagy a képzésnél valami hibádzik. Nem tudtunk meghatározó csapata lenni a tornának, mint ahogy a múltban volt. A korábbi években a Csíkszereda Kupát többnyire a Székelyudvarhely és a Csíkszereda nyerte. Az idei kiírásban egyik csapatnak sem sikerült tornát nyerni” – foglalta össze Dusinszki Zoltán.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza