Események | Egy FK-s arany, egy FK-s ezüst a székely-magyar focitornán

A helyosztókkal véget ért a Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Torna 2023-as rendezvénye. Az FK Csíkszereda mindkét korosztályban döntőt játszott, az U9-esek megnyerték a tornát, az U11-esek pedig másodikok lettek.

Események | Egy FK-s arany, egy FK-s ezüst a székely-magyar focitornán

A helyosztókkal véget ért a Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Torna 2023-as rendezvénye. Az FK Csíkszereda mindkét korosztályban döntőt játszott, az U9-esek megnyerték a tornát, az U11-esek pedig másodikok lettek.

A harmadik, befejező napon a helyosztókat játszották a csapatok a Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Tornán. A ragyogó minőségű pályákon párhuzamosan folytak a küzdelmek a két korosztályban. Először az ötödik helyért küzdöttek az együttesek, majd a hetedik helyért folyó küzdelmek zárultak le. A nap legjobban várt összecsapásai, természetesen a dobogós helyekről döntő meccsek voltak.

Az U9-es korosztályban a harmadik helyen a Marosvásárhelyi SE együttese végzett, miután öt góllal jobbnak bizonyult a Székelyudvarhelyi FC-nél. Az U11-eseknél szintén az MSE lett a harmadik, ők a Gyergyói Jövőt fektették két vállra. A döntőben a kisebbeknél a három U8-as játékossal kiegészült, FK-s fiatalok nem hagytak kétséget afelől, melyik a jobb csapat és magabiztosan verték a Sepsi OSK gárdáját. A nagyobbaknál a döntetlenre végződő első félidőt követően nem tudtuk tartani a lépést a Diósgyőri ifjakkal, akik végül háromgólos diadalt arattak.

 

A mérkőzések lefújása után következett a díjkiosztó ünnepség, amelyen az FK Csíkszereda, és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának képviselői mellett Magyarország Kormányának képviseletében Németh Szilárd kormánybiztos, országgyűlési képviselő szólt a jelen lévőkhöz, majd közösen osztották ki a torna díjait.

"Amikor egy ilyen rendezvényen vagyunk, akkor kap értelmet mindaz a törekvés, amit 2010 óta, a nemzetegyesítés folyamatában a magyar Parlamentben végzünk" – emelte ki a politikus. Ezt követően köszönetét fejezte ki a torna szervezőinek, a Csepel SC-nek és házigazda FK Csíkszeredának, illetve a Székelyföld Labdarúgó Akadémiának. Hozzáfűzte: a tornán nem csupán az aranyérmes együttesek nyertek, hanem mindenki győztes, aki együtt volt három napon keresztül Csíkszeredában.

A helyosztók eredményei
U9

V-VI. helyért
Csepel TC – Diósgyőr VTK 3–9 (0–5)
VII-VIII. helyért
Barca Academy Hungary – Sárbogárd SE 27–0 (15–0)
Bronzmérkőzés
Marosvásárhely SE – Székelyudvarhelyi FC 5–0 (2–0)
Döntő
FK Csíkszereda – Sepsi OSK 7–2 (4–2)

A tornagyőztes csapat névsora: Bilibók Csanád, Cseke Márton, Parajdi Zsombor, Pál Zalán, Vrencean Kristóf, Miklós Ádám, Dániel Csanád, Tifán Csaba, Bâlbâe Krisztián, Mihály Ádám, Izsák Áron, Tóth Krisztián Vezetőedző: Bucsi Károly, másodedző: Burus Bernát
U11
V-VI. helyért
FC Székelyudvarhely – Sepsi OSK 0–10 (0–3)
VII-VIII. helyért
Csepel TC – Sárbogárd 7–2 (4–0)
Bronzmérkőzés
Gyergyói Jövő FC – Marosvásárhelyi SE 0–3 (0–2)
Döntő
FK Csíkszereda – DVTK 2–5 (1–1)
Az ezüstérmes csapat névsora: Ábrahám Ábel, Bâlbâe Robert, Kozma Gergő, Ábrahám Áron, Brugger Péter, Ilyés Gergő, Becze Balázs, Lukács Gellért, Benkes András, Csiszér Botond, Rákossy Ogmánd, Antal Zalán, Benő Ádám Edzők: Xavier Serramitja, Hodgyai László
A torna végeredménye
U9
1. FK Csíkszereda

2. Sepsi OSK
3. Marosvásárhely SE
4. FC Székelyudvarhely
5. Diósgyőri VTK
6. Csepel TC
7. Barca Academy Hungary
8. Sárbogárd SE
U11
1. Diósgyőri VTK
2. FK Csíkszereda
3. Marosvásárhely SE
4. Gyergyói Jövő FC
5. Sepsi OSK
6. FC Székelyudvarhely
7. Csepel TC
8. Sárbogárd SE
Különdíjak
Gólkirály U9: Antonache Alex (Sepsi OSK)
Gólkirály U11: Dascal David (MSE)
Legjobb kapus U9: Péter Vendel (MSE)
Legjobb kapus U11: Robert Bâlbâe (FK Csíkszereda)
Legjobb játékos U9: Vrencean Kristóf
Legjobb játékos U11: Kapitány Zoltán (DVTK)
Fair play-díj: Sárbogárd (U9), illetve Csepel (U11)
Legeredetibb szurkolótábor: FK Csíkszereda (U9), illetve DVTK (U11)

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza