Események | Elkészült a VI. Székelyföld Amigo Ifjúsági Nemzetközi Labdarúgó Torna programja

Hatodik alkalommal szervezi meg az FK Csíkszereda ifjúsági, nemzetközi utánpótlás tornáját. Az új néven megszervezett eseményen hat Kárpát-medencei magyar futball-akadémia U17-es csapata vesz részt augusztus 2-a és 5-e között.

Események | Elkészült a VI. Székelyföld Amigo Ifjúsági Nemzetközi Labdarúgó Torna programja

Hatodik alkalommal szervezi meg az FK Csíkszereda ifjúsági,nemzetközi utánpótlás tornáját. Az új néven megszervezett eseményen hat Kárpát-medencei magyar futball-akadémia U17-es csapata vesz részt augusztus 2. és 5. között.

Új néven, de változatlan tartalommal szervezi meg az FK Csíkszereda U17-es, nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornáját, amelynek névadó szponzora ebben az évben az Amigo Group lesz. A torna szervezőbizottsága: Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke, Dusinszki Zoltán, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója és Cseke Szilárd sportigazgató.

Az eseményre a házigazda FK-n kívül öt, Kárpát-medencei magyar futball akadémia kapott meghívást. Itt lesz a horvát első osztályban szereplő NK Eszék, a szerbiai élvonalbeli Topolyai SC, a kárpátaljai MFA Munkács, a felvidéki Dunaszerdahelyi AC, valamint az anyaországból a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia korosztályos csapata. A tornára 2007. január 1-e után született játékosok érkeznek.

A torna lebonyolítása, szabályok

A csapatok két hármas csoportban kezdik a küzdelmeket, ahol körmérkőzések döntenek a csoport-helyezésekről. Ezt követően következnek majd a helyosztók. A mérkőzéseket a FIFA nagypályás szabályai szerint rendezik, az ettől eltérő szabályok az alábbiak:

- A mérkőzések játékideje 2x40 perc
- A cserék száma korlátlan, ám csere miatt legfeljebb három alkalommal lehet megszakítani a játékot a második félidőben.
- A csoport-helyezések eldöntésének sorrendje: pontszám, egymás elleni eredmény, gólarány, több lőtt gól, 11-es rúgások eredménye.

A győztes mérkőzések után három, a döntetlen után egy pont jár. A csoportmérkőzések végén minden esetben három-három büntető következik, amely szükség esetén a csoport-helyezésekről dönt. A helyosztókon, amennyiben a rendes játékidő letelte utándöntetlen az eredmény, öt-öt büntetőlövés következik. Piros lap esetén automatikusan egy meccses eltiltás jár, súlyos szabálytalanság, vagy sportszerűtlenség a tornáról való kizárást vonhatja maga után, amelyrőla szervezőbizottság dönt. 

A díjazás során a tornagyőztes csapat, a legjobb kapus, a legjobb mezőnyjátékos és a gólkirály kupát vehet majd át.

A torna tervezett programja

Augusztus 2., szerda
16.30 óra NK Eszék – Topolyai TSC (FK Sportpark, B-pálya)
19.00 óra FK Csíkszereda – MFA Munkács (FK Sportpark, A-pálya)
Augusztus 3., csütörtök
16.30 óra PFLA – NK Eszék (FK Sportpark, A-pálya)
19.00 óra MFA Munkács – Dunaszerdahelyi DAC (FK Sportpark, B-pálya)
Augusztus 4., péntek
16.30 óra PFLA – Topolyai TSC (FK Sportpark, B-pálya)
19.00 óra Dunaszerdahelyi DAC – FK Csíkszereda (FK Sportpark, A-pálya)
Augusztus 5., szombat
11.00 óra 5-6. helyért (FK Sportpark, B-pálya)
14.30 óra 3-4. helyért (FK Sportpark, A-pálya)
17.00 óra DÖNTŐ (Városi stadion)
19.00 óra Díjkiosztás

A mérkőzésekre a belépés ingyenes, szeretettel várjuk kedves szurkolóinkat! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza