Események | Eszéki győzelem a nyitómeccsen

Az NK Eszék – Topolyai TSC mérkőzéssel elkezdődött a VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna. A két déli együttes csatájából az Eszék jött ki győztesen, a végeredmény már az első negyedóra végén kialakult.

Események | Eszéki győzelem a nyitómeccsen

Két kék-fehér együttes, a Horvátországból érkezett Eszéki NK és az észak-bácskai Topolyai TSC összecsapásával kezdődött el a szerdától szombatig tartó VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna. A nyitány az eszékieknek sikerült jobban.

A kora délutáni eső után kivirult az időjárás és ragyogó napsütésben futottak ki a Sportpark füvére a nyitómérkőzés főszereplői. A lelátón helyet foglaló szülők, kísérők azt láthatták, hogy az Eszék indította jobban a találkozót, a fehér mezben szereplő fiatalok már a hatodik percben előnybe kerültek. Egy szöglet után megcsúsztatott labdát Andrija Tomić akrobatikus mozdulattal helyezett a bal alsó sarokba (1–0). A folytatás is a szlavóniaiaknak sikerült jobban, a 11. percben még fölé lőttek nagy helyzetben, de az első negyed óra végén megduplázták az előnyüket. Újra sarokrúgás után voltak eredményesek, Šimun Begović szerezte a második eszéki találatot (2–0).

A TSC első kapu felé tartó lövését a 25. minutumban jegyezhettük fel, tíz perc múlva pedig a mérkőzés első és egyetlen sárga lapja is kiosztásra került. A topolyai Mester István kapta a figyelmeztetést. Eszéki ziccerrel zárult az első játékrész.

A második félidő első momentuma is az NK-é volt, komoly tűzijátékot rendeztek a TSC kapuja előtt. A bácskaiak előbb blokkoltak, majd a felső kapufa mentette meg őket a harmadik góltól. A játékrész második felére kiegyenlítettebb lett a játék, de a Topolya nem tudott megújulni igazán, az Eszék pedig nem erőltette a további gólszerzést. 

VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna, 1. nap
NK Eszék – Topolyai TSC 2–0 (2–0)

FK Sportpark, B pálya
Gólszerzők: Andrija Tomić (6.), Šimun Begović (15.)
Sárga lap: Mester István (35.)
NK Eszék: Petar Catalnić – Šimun Begović, Andrija Tomić, Ivano Kolarik, Bendeguz Andoći-Tar, Roko Rupćić, Fran Pećek, Andrej Mićić, Ante Grgić, Armando Šainović, Roko Husi Vezetőedző: Matej Žitnjak 
Topolya: Simic Milovan – Vuk Zelenovic, Öreg Dominik, Janko Mitrovic, Nemanja Pakaski, Mario Nadjhedjesi, Mester István, Nemanja Pivnicki, Szabó Márk, Strahinja Mihajlovic, Vasilievic Veljko, Simic Milovan Vezetőedző: Nemanja Miljanovic

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza